آخرین اخبار

واردات خودروهای کارکرده ارز را گران می کند

دولت سیزدهم در حالی که به هفته های پایانی خود نزدیک شده امروز چهارشنبه ۲۷ تیر ماه پس از یک سال تأخیر بالاخره آیین نامه واردات خودروهای کارکرده را تصویب کرد.‌

این در شرایطی است که دولت سال گذشته موظف بود بعد از یک ماه از ابلاغ این مصوبه ، آیین نامه اجرایی آن را تهیه و به نهادهای اجرایی ابلاغ کند.

اما هرچه زمان گذشت خبری از تعیین تکلیف قانون مهم واردات خودرو‌های کارکرده نشد و هر بار مسئولان اقتصادی و وزارت صمت صحبت‌ها و وعده‌های متناقضی دادند.

در همین رابطه (۱۶ اسفند ۱۴۰۲) بود که عباس علی آبادی، وزیر صمت در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت آیین‌نامه واردات کارکرده‌ها، گفته که «از شنیدن کلمه واردات خودروی دست‌دوم کهیر می‌زنم؛ شأن مردم ما خیلی بالاتر از این حرف‌هاست.»

او تاکید کرده بود که «معتقدم باید آن‌قدر شرایط را باز گذاشت که مردم خود در بازار خودرو تصمیم بگیرند و انتخاب کنند.»

اما سوال مهم این است که بازار ارز چه واکنشی به خبر واردات خودرو دارد؟ و قیمت دلار در روز جاری چه مسیری را دنبال کرد؟

در حالی که برخی از فعالان بازار معتقدند که سورپرایز دقیقه نودی دولت سیزدهم در میان مدت و بلند مدت احتمالا فشار سنگینی به بازار ارز وارد کرده و زمینه تقویت جناح افزایشی خواهد شد.

عده ای هم معتقدند باتوجه به مشکل منابع ارزی که پیش از این وجود داشت و حتی خودروسازان داخلی به افزایش تیراژ از نداشتن ارز کافی گلایه می‌کردند، تصویب قانونی که پیش از این بارها به خاطر نداشتن منابع ارزی کافی کنار گذاشته شده، بدین معنی است که احتمالا مقامات نسبت به گشایش منابع ارزی امیدوارند.

از طرفی اگر واردات خودرو به نتیجه برسد همان طور که عرضه خودرو در سامانه یکپارچه بازار ارز را تحت تاثیر قرار داد این اتفاق نیز می تواند بار دیگر دلار را تحت تأثیر قراردهد.

رشد قیمت ارز با واردات خودروهای کارکرده

به گفته تحلیلگران اقتصادی خوش بینی به میزان منابع ارزی دولت بالا می رود و هم دولت می تواند با عرضه خودروها نقدینگی در بازار ارز را جذب کند و کاهش دهد.

به عبارت دیگر در صورتی که بخشی از نقدینگی در بازار خودرو جذب شود قدرت نقدینگی برای ورود به بازار های موازی کاهش می یابد و کار برای معامله گران افزایشی در بازار ارز سخت خواهد شد.

با این حال بررسی نرخ ارز در روز چهارشنبه نشان می دهد که اسکناس آمریکایی جانی برای صعود نداشته و از مرز ۵۸ هزار تومان به نیمه کانال ۵۷ هزار تومان سقوط کرده است. قیمت درهم نیز با نوسان کاهشی ۲۰۰ تومانی تا محدوده ۱۵ هزار و ۷۴۰ تومان پایین آمد.

البته طلا و سکه راه خود را از نرخ ارز جدا کرده و به دنبال رکودشکنی قیمت طلای جهانی به بالای ۲۴۶۰ دلار،  طلا ۱۸ عیار امروز با ۳ میلیون و ۴۰۶ هزار تومان قیمت خورد و سکه امامی نیز تا نزدیک مرز ۴۱ میلیون تومان بالا رفت و در نهایت در حدود ۴۰ میلیون و ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان معامله شد.

البته لازم به ذکر است که بازار طلا و سکه داخلی تا فردا تعطیل است و نقدینگی در بازار کم است و بازار از هفته آینده کار خود را از سر خواهد گرفت.

دولت مجوز واردات خودروهای کارکرده مدل بالای ۲۰۱۹ را صادر کرد. این مسأله باعث افزایش تقاضا برای ارز می‌شود./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

ارزیابی گزارش کدال نماد ساراب

حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

4 ساعت ago

بررسی گزارش عملکردی نماد شخارک

حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

4 ساعت ago

عملکرد نماد اوان در ۱۴۰۳

در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…

4 ساعت ago

گزارش روزانه قیمت انواع سکه‌ در بازار

این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه‌، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…

5 ساعت ago

تحلیل نوسانات معاملات بورس تهران

در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…

6 ساعت ago

شرکت صنعتی دوده فام: بررسی و تحلیل

شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال به‌عنوان بزرگ‌ترین…

6 ساعت ago