مدیر خانه فرهنگ بیمه ایران با اشاره به اینکه سبزه میدان در زمان قاجار مزارعی بود که به کاشت سبزیجات مورد نیاز کاخ گلستان اختصاص پیدا کرده بود، گفت: این منطقه به دلیل قناتهای پرآبی که داشت مخصوص کشت غلات و سبزیجات ویژه کاخ بود و روزانه برای مصرف ارسال می شد.
کاووسی با بیان اینکه در دوران پهلوی شهرسازی توسعه می یابد، افزود: به همین دلیل مزارع این منطقه از بین می رود و به جای آن آپارتمان ها رشد می کنند. با این حال دکه های سبزی فروشی در این منطقه جایگزین کشت سبزی می شوند.
او با تاکید بر اینکه مردم عادی سبزی مرود نیاز خود را از همین منطقه تهیه می کردند، به همین دلیل به سبزه میدان معروف شد، تصریح کر: در سال ۱۳۱۴ که تصمیم به تاسیس بیمه ایران گرفته می شود دولت وقت نقدینگی کافی نداشته است. در حالی که دو میلیون تومان وجود نیاز داشته است. به همین دلیل بخشی از نقدینگی به املاک و مستغلات اختصاص می یابد و به نام بیمه ایران ثبت می شود و این جزء اقدامات نادر محسوب می شود.
کاووسی با اشاره به اینکه باغ فردوس در منطقه شمیرانات به نام بیمه ایران بوده است، اظهار کرد: روستای امیرآباد در منطقه خیابان کارگر کنونی به نام بیمه ایران بوده است. همچنین منطقه بازار و چند حجره در خیابان ناصر خسرو متعلق به بیمه ایران بوده تا با فروش یا اجاره این مستغلات بتواند اعتبار سرمایه اولیه خود را تامین کند.
او با بیان اینکه بیمه ایران در سال ۱۳۱۴ حدود ۵ کارمند داشته است، اظهار کرد: عبدالحمید شمس که جزو نخستین کارکنان بیمه ایران بود. وظیفه جمع آوری اجاره بهای املاک بیمه ایران را داشته است. یکی از دلایل ایجاد خانه فرهنگ در بیمه ایران قدمت ساختمانش است که نخستین شعبه بیمه ایران در تهران بوده است.
مدیر خانه فرهنگ بیمه ایران با تاکید بر اینکه قبل از دهه ۲۰ بیمه ایران در شهرهای اصفهان، شیراز، رشت، تبریز و اهواز شعبه داشت، اظهار کرد: در تهران کارها در ساختمان مرکزی انجام شده است. ساختمان منطقه در دهه ۲۰ سبزه میدان دچار حریق می شود در همان زمان دستور بازسازی داده می شود. نخستین شعبه بیمه ایران در تهران همین خانه فرهنگ بیمه ایران بوده است.
او با بیان اینکه نخستین ساختمان بیمه ایران در تهران به دلیل قدمتش خانه فراهنگ نام گذاری شده است، اظهار کرد: امروز هر نوع بیمه ای که در کشور وجود دارد موسس آن بیمه ایران بوده است. در اوایل دهه ۲۰ که جنگ جهانی شروع می شود بیمه ایران مسئول بیمه های درمان دولت وقت می شود.
او افزود: در آن زمان بیمه تامین اجتماعی وجود نداشته است. در آن زمان بیمه ایران در کنار بیمه های بازرگانی، بیمه خودرو و آتش سوزی و … دفتری برای بیمه درمان دایر کرده بود. همچنین یک بیمارستان بیمه ایران مانن سایر بیمارستان های ارگان ها وجود داشته است.
به گفته کاووسی چند وقت پیش نامه ای از یک معلم در کرج یافتم که خواستار تشویق پزشکی شده که بیماری او را به درستی تشخیص و درمان کرده است.
کاووسی با اشاره به اینکه در حال حاضر همین ساختمان های سبزه میدان و چند حجره جزو دارایی های بیمه ایران باقی مانده است، گفت: مابقی این دارایی ها برای تامین سرمایه واگذار شده اند. از طرف دیگر بیمه ایران در بخش مسئولیت اجتماعی زمین های امیرآباد در زمان جنگ جهانی اول توسط ارتش تصرف می شود و بعد از آن نیروهای متفقین که وارد کشور می شوند همین زمین ها را در اختیار می گیرند.
او افزود: مشرف نفیسی مدیرعامل وقت بیمه ایران بود پدر او پزشک مظفرالدین شاه به نام ناظم الاطباع بوده و برادر او نیز در درباره پهلوی بزرگ شده بود. در دوره پهلوی دوم مشرف نفیسی نخستی وزیر دارایی می شود.
در آن زمان به پیشنهاد نفیسی توصیه می شود که ۲ میلیون و ۳ هزار متر مربع در منطقه نازی آباد و … خریداری می شود تا ساختمان های یک طبقه برای کارگران و آنهایی که بیمه عمر ایران خریداری کرده اند به جای دریافت وجه نقد یک واحد مسکونی دریافت کنند. طرحی شهرک ساختمانی توسط خارجی ها انجام شود.
در منطقه نازی آباد کلنگ زنی این شهر جدید در کنار تهران ساخته شود. با توجه به اینکه زمان کنگ زنی زمستان بوده و ساخت و ساز ممکن نبوده به همین دلیل ابتدا اطراف آن را درختکاری می کنند.
مدیر خانه فرهنگ بیمه ایران ادامه داد: در آن زمان مقامات انگلیسی خواستار توقف این پروژه می شوند زیرا این منطقه نزدیک منطقه قله مرغی بوده و در آنجا هواپیماهای انگلیسی فرود می آمده است. با همین بهانه نامه هایی به وزارت دفاع و وزارت دارایی زده می شود. در نهایت چند روز بعد از افتتاح پروژه کاملا متوقف می شود. تا اواسط دهه ۴۰ این زمین ها در اختیار بیمه ایران بوده و بعد کم کم بخش بخش می شود و از اختیارات بیمه ایران خارج می شود.او ادامه داد: در سال ۱۳۳۶ برای بار سوم مشرف نفیسی مدیرعامل بیمه ایران می شود.
همان تز قبلی را اینبار در منطقه فرحزاد اجرا می کند و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار زمین در مالکیت بیمه ایران در میاید.در اجرای این پروژه از شرکت های ایرانی و فرانسوی استفاده می کند. در رسانه ها درباره اجرای این پروژه اطلاع رسانی می شود. حتی افرادی که حدود ۱۵ سال بیمه عمر پرداخت کرده مستاجر بیمه ایران می شده بخشی از بیمه نامه را به عنوان اجاره پرداخت می کرده است تا زمانی که ۳۰ سال پرداخته بیمه نامه عمر آن پایان می یافت. این طرح در جراید آن زمان به عنوان طرح نوین بیمه عمر شناخته می شده است.
در آن زمان چندین هزار نفر این طرح را خریداری می کنند. اما در آن زمان مشرف نفیسی با مخالفت اشرف پهلوی مواجه می شود. زیرا در آن پروژه اشرف منافعی داشته است و حتی مشرف نیسی تا اخر عمر درگیر مسائل قضایی می شود.
مدیر خانه فرهنگ بیمه ایران با بیان اینکه در سال ۵۴ صلح نامه ای امضا می شود و تمام این زمین ها را با مبلغ ۶۵ میلیون تومان به بنیاد پهلوی واگذار می کند، گفت: این سومین اقدام بود که بیمه ایران به دنبال شهرک سازی بوده اما متاسفانه موفقیت آمیز نبودند. اگر این پروژه ها اجرا می شد حتی چهره شهر تهران هم متفاوت تر از الان بود.
او با تاکید بر اینکه یکی از افتخارات بیمه ایران اقدام آن در جنگ تحمیلی بود و اقتصاد کشور را از ورشکستگی دور کرد، گفت: جنگ تحمیلی دوران سختی بود و کشتی های ایران توسط دولت بعثی بمباران می شد. به همین دلیل کشتی های خارجی جرات ورود به آب های خلیج فارس را نداشت.
در آن زمان شرکت های بین المللی بیمه نامه ارائه نمی کردند یا ارزش بیمه نامه را ۵۰ درصد شرکت بیمه قرار می دادند که اصلا مقرون به صفه نبود. در آن زمان بیمه ایران طرحی را به شرکت نفتکش و هیات وزیران ارائه می دهد. براساس این طرح بیمه ایران بدون دخالت بیمه اتکایی تمام خطرات ورود شرکت های کشتی ها به منطقه خلیج فارس تقبل می کند.
او افزود: طبق این طرح بیمه ایران ۴۰۰ میلیون تومان در شعبه بانک ملی در لندن سپرده گذاری باید می کرد. در آن زمان شرکت های نفتی خارجی خیلی تمایلی به همکاری نداشتند و مدعی بودند این شرکت دولتی است و به راحتی دولت ایران می تواند مانع از پرداخت خسارت توسط این شرکت شود.
به همین دلیل شرکت بیمه ایران برای حسن نیت این سپرده گذاری می کند تا شرکت های خارجی بتوانند با ارائه ضمانت نامه بدون دخالت بیمه ایران آنها بتوانند خسارت خود را دریافت کنند. این موضوع منجر به رونق دوباره مبادله نفت و جلوگیری از ورشکستگی اقتصادی می شود.
مدیر خانه فرهنگ بیمه ایران با تاکید بر اینکه بیمه ایران همواره به مسئولیت اجتماعی توجه داشته است، گفت: حتی در زمان جنگ این شرکت بیمه ساختمان ها را با وجود بمباران می پذیرد. همچنین در دهه ۶۰ بیمه ایران پیشنهاد پوشش بیمه دیه را می دهد. در آن زمان پوشش دیه توسط بیمه های خودرو هم وجود نداشته است و بیمه ایران بیمه دیه را جزو بیمه شخص ثالث قرار می دهد. اگر این اتفاق نمی افتاد تعداد زندانیان جرایم غیرعمد افزایش می یافت.
او با اشاره به اینکه شعبه گنبد بیمه ایران اسب های مسابقه را با مبلغ هزار تومان و سوارکار را با مبلغ ۵ هزار تومان در سال ۱۳۴۵ بیمه می کرد، گفت: در حالی که خیلی ها تصور می کنند این بیمه نامه در ده سال اخیر ایجاد شده است.
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…
حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشاندهنده تأثیر منفی هزینههای مالی و…