آخرین اخبار

حمله اسرائیل به ایران

یدالله کریمی پور: به رغم درخواست ترامپ، بعید است حمله اسرائیل به ایران سنگین باشد. به همین دلیل کمتر محتمل است سراغ تاسیسات هسته ای و نفتی ایران برود. نخست آن که احتمال موفقیتش در تاسیسات هسته ای ناچیز است. دوم‌؛ تمرکز جمهوری اسلامی در پیوستن به باشگاه هسته ای بیشتر شود، سوم‌ بهانه ای برای خروج از NPT است .
هم چنین احتمال حمله اسرائیل و هدف قراردادن پایانه های صادراتی-وارداتی ایران زیاد نیست. هر نظامی تازه واردی هم می داند، تسلیحات اولیه بکارگرفته شده در میدان، ساده ترین ها است. احتمال دارد در وهله نخست، حربه اسرائیل در واکنش انتقامی اش، بهره برداری از تسلیحات دیجیتالی وسایبرنتیک باشد.‌ دوم‌ نیروهای نظامی حتما بر دفاع از خود و سیستم های راداری-پدافندی و نیز فرماندهی کشور متمرکزند.

پشتوانه حمله اسرائیل به ایران چیست؟

حمله اسرائیل اشغالگر‌ می تواند به دلیل پشتیبانی کلان مقیاس دولت های غربی، داشتن توانمندترین لابی جهانی در ایالات متحده، نیروی هوایی و پدافند بسیار کارآمد اتفاق بیفتد. چراکه طراز نوین اقتصاد، ارتش مدرن و سه سازمان کارآمد جاسوسی، انبارهای مملو از تسلیحات هسته ای به این توانمندی رسیده که در حال بهم ریختن منطقه است.
وسعت اسرائیل کمتر از استان آذربایجان غربی است. در واقع ایران‌ بیش از ۸۲ برابر این دولت است. ۱۵۳ امین دولت در پهناوری. پهنایش از کرانه باختری تا ساحل مدیترانه به حدی کم است ‌که یک هویتزر و بلکه کاتیوشای پیشرفته، از باختر یا خاور می تواند سرتاسر سکونتگاهایش را در تیررس قرار دهد. اسرائیل از این منظر جزو ۲۵ کشوری است که فاقد عمق استراتژیکند.
چنین دولت هایی در استراتژی دفاعی و با فرض جاری بودن جنگ متعارف(غیر هسته ای) همواره و بی کم وکاست، ناچار به انتخاب دفاع رو به جلو (Defence in forward) می باشند. در واقع کمترین امتیاز و یا اختیاری، حتی در مقیاس تاکتیک ی، برای دفاع در عمق (Defence in depth ) ندارند.
به سخن دیگر از منظر استراتژی نظامی اسرائیل، مغلوب جغرافیای خود بوده است. ۵۰ درصد گزینش حتی لحظه ای عقب نشینی تاکتیک ی برای اسرائیل میسور نیست. به همین دلیل همواره نیازمند پشتیبانی مستمر بیرونی(ناتو و ایالات متحده) است.

modir

Recent Posts

بررسی ارکان اصلی توسعه اقتصادی

امنیت مالکیت یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی محسوب می‌شود، اما نظم حقوقی مدرن با…

5 ساعت ago

تغییر استراتژی روابط عمومی

روابط عمومی تحت تاثیر تحولات فناوری در سال‌های اخیر استراتژی خود را تغییر داده‌اند در…

6 ساعت ago

اقتصاد دوره شهید رئیسی از زبان وزیر اقتصاد

وزیر سابق اقتصاد معتقد است که با وجود ادامه تحریم‌های سنگین و چالش‌های تورمی، اقتصاد…

6 ساعت ago

حمل‌ونقل ترکیبی چگونه به رکن تجارت بدل شد؟

با وجود ظرفیت‌های گسترده حمل‌ونقل ترکیبی در ایران، برخی چالش‌ها مانع از بهره‌برداری کامل از…

11 ساعت ago

اهمیت توسعه ناوگان حمل‌ونقل دریایی

توسعه ناوگان حمل‌ونقل دریایی می‌تواند هزینه‌های صادرات را تا ۳۰ درصد کاهش دهد، سرعت جابه‌جایی…

11 ساعت ago

حلقه اتصال به تجارت جهانی

بدون تقویت تجارت امکان مقابله با تحریم ها و فشارهای اقتصادی وجود ندارد. اما خود…

12 ساعت ago