اقتصاد کلان

تاثیر حسابرسی سیستمی مالیاتی بر حذف تعارض منافع

به گزارش سرمایه فردا، با اجرای سیستم مالیات‌ستانی هوشمند، شفافیت مالیاتی افزایش یافته و فراریان مالیاتی به طور دقیق‌تر شناسایی می‌شوند. این سیستم نه تنها به حذف تعارض منافع در حسابرسی مالیاتی کمک می‌کند، بلکه به تحقق دولت هوشمند نیز یاری می‌رساند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در خصوص اهمیت حسابرسی سیستمی مالیاتی و تأثیر آن بر کاهش خطای انسانی و شفافیت مالیاتی تأکید کرد که این سیستم می‌تواند به شناسایی فراریان مالیاتی و تحقق دولت هوشمند کمک کند.

موفقیت حسابرسی سیستمی مالیاتی

رضا صدیقی، در خصوص حسابرسی سیستمی مالیاتی گفت: در چند سال گذشته، بحث حسابرسی سیستمی مالیاتی به یکی از مسائل مهم در کشور تبدیل شده است. طبق ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم، این طرح به اجرا درآمد و اکنون آمارهای سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که ۹۵ درصد مالیات‌های اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت هوشمند و سیستمی پرداخت شده است. این امر نشان‌دهنده موفقیت این طرح و کاهش چشمگیر خطای انسانی در فرآیند اخذ مالیات است.

کاهش فساد و افزایش شفافیت

نماینده مردم آذرشهر، اسکو و تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با اجرای حسابرسی سیستمی مالیاتی، دیگر نیازی به دخالت مستقیم ممیزان مالیاتی در فرآیند محاسبه و دریافت مالیات نیست و این باعث می‌شود که شفافیت مالیاتی بیشتر شود. این تغییر به طور مستقیم به کاهش فساد و رانت‌های مالی کمک خواهد کرد. مردم به این سیستم اعتماد بیشتری خواهند داشت زیرا در این روش، هیچ‌گونه تعارض منافع یا خطای انسانی وجود ندارد.

تاثیر بر تحقق دولت هوشمند

توسلی در ادامه به اهمیت حسابرسی سیستمی مالیاتی در مسیر تحقق دولت هوشمند اشاره کرد و گفت: این اقدام نه تنها در حوزه مالیات، بلکه در تمام ارکان دولت می‌تواند تأثیرگذار باشد. مردم همواره خواهان دولت هوشمند بوده‌اند، اما تا به امروز این شعار در عمل به طور کامل محقق نشده است. اگر تمامی فعالیت‌های دولتی از جمله امور مالیاتی، گمرکی و سایر حوزه‌ها به صورت هوشمند و سیستمی انجام شود، می‌توانیم شاهد کاهش فساد، رانت و سوءاستفاده‌ها باشیم.

شناسایی فراریان مالیاتی

وی همچنین به نقش حسابرسی سیستمی مالیاتی در شناسایی فراریان مالیاتی اشاره کرد و گفت: مالیات‌ستانی هوشمند می‌تواند به شناسایی دانه‌درشت‌ها و فراریان مالیاتی کمک کند. با کاهش دخالت انسان‌ها در فرآیند اخذ مالیات، شانس خطا و سوءاستفاده‌ها به حداقل می‌رسد. این امر می‌تواند به عدالت مالیاتی در کشور کمک کند و منابع مالی کشور را به طور بهینه تأمین کند.

پیگیری تغییرات در تمامی بخش‌های دولتی

نماینده مردم آذرشهر، اسکو و تبریز در مجلس شورای اسلامی همچنین به ضرورت پیگیری حسابرسی سیستمی مالیاتی در تمامی بخش‌های دولتی اشاره کرد و گفت: ما باید این سیستم هوشمند را در تمامی حوزه‌ها پیاده‌سازی کنیم. از گمرک گرفته تا دیگر بخش‌های دولتی، اگر همه امور به صورت سیستمی و هوشمند انجام شود، نه تنها کارایی بالاتر می‌رود، بلکه اعتماد مردم به دولت نیز بیشتر خواهد شد. این حرکت می‌تواند گامی بزرگ در جهت تحقق دولت هوشمند و مبارزه با فساد باشد.

نتیجه‌گیری

صدیقی در پایان تأکید کرد: این اقدامات نه تنها در جهت بهبود حسابرسی سیستمی مالیاتی، بلکه در راستای ایجاد یک دولت هوشمند و شفاف در تمام عرصه‌ها خواهد بود. ما به شدت از این طرح حمایت می‌کنیم و امیدواریم که به زودی شاهد اجرای کامل آن در تمامی بخش‌های دولتی باشیم.

modir

Recent Posts

دیپلماسی نوین ایران؛ بهره‌گیری از قدرت نرم برای تعاملات منطقه‌ای

پس از سال‌ها تأکید بر قدرت سخت، ایران اکنون در موقعیتی قرار دارد که با…

10 ساعت ago

امنیت و قدرت؛ عوامل تعیین‌کننده مسیر آینده ایران در فضای بین‌المللی

در جهانی که رقابت‌های سیاسی و امنیتی نقش مهمی در توسعه کشورها دارد، ایران با…

17 ساعت ago

هاب ترانزیتی جنوب به شمال از منطقه آزاد قشم می‌گذرد؟

سرمایه‌گذاری در توسعه کریدورهای ریلی و پایانه‌های بندری منطقه آزاد قشم می‌تواند علاوه بر افزایش…

19 ساعت ago

منطقه آزاد انزلی در مسیر اتصال به کریدورهای تجاری

به گزارش سرمایه فردا، حمل‌ونقل دریایی به‌عنوان ارزان‌ترین و کارآمدترین شیوه جابه‌جایی کالا، نقش حیاتی…

19 ساعت ago

آلارا چپترز چگونه در صنعت مد موفق شد

توسعه متاورس و فضای دیجیتال روش‌های جدیدی برای تعامل میان برندها و مشتریان ایجاد خواهد…

19 ساعت ago

قیمت طلا افزایش می‌یابد ؟

در صورتی که روند اعمال تعرفه‌ها متوقف شود، طلا احتمالاً با یک سقوط شدید مواجه…

20 ساعت ago