بانک و بیمه

حباب سکه و طلا کاهش پیدا خواهد کرد ؟

به گزارش سرمایه فردا، با اعلام سیاست‌های جدید تعرفه‌ای ترامپ در چهارشنبه،‌ کامادیتی‌ها ریزش قابل توجهی را ثبت کردند. دو فلز گرانبهای محبوب نیز از این موضوع در امان نبودند، اما اونس نقره ریزشی بیشتر از اونس طلا داشته است. به طوری که نسبت اونس طلا به نقره که مورد توجه معامله‌گران است، به سقف پنج‌ساله خود رسیده و از ۱۰۰ عبور کرده است! این موضوع حکایت از این دارد که احتمال کاهش حباب سکه و طلا با ریزش اونس و اصلاح دلار وجود دارد.
به نظر می‌رسد تقاضای مصرفی نقره در صنایع، در این اختلاف ریزش موثر باشد. می‌توان حدس زد در صورت کاهش نگرانی‌های تعرفه‌ای و تثبیت اوضاع اقتصاد جهانی این فاصله کمتر شود.
حسن کاظم زاده کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه بسیاری امیدوار هستند تنش ها مدتی فروکش کند و سهام فرصتی پیدا کند تا رشد کند، اظهار کرد: از طرف دیگر در یک هفته ی گذشته تحت تاثیر سیاست تعرفه ای ترامپ، قیمت جهانی کامودیتی افت سنگینی را تجربه کرده و همین باعث شده است سهامداران نگران سهام کامودیتی محور شوند.
برای صندوق های طلا دو مسیر می توان ترسیم کرد. تثبیت دلار در محدوده ی ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تومان و انتظار برای نتیجه ی مذاکرات. در این صورت صندوق های طلا بین ۵ تا ۱۰ درصد دیگر می توانند منفی بخورند و تثبیت شوند. سناریوی دیگر اما روند مثبت مذاکرات و کاهش دلار به محدوده ۸۵ تا ۹۵ هزار تومان در حین مذاکرات است. در این صورت صندوق های طلا تا ۲۰ درصد دیگر می توانند اصلاح قیمتی تجربه کنند. البته یک موضوع، اگر این مذاکرات شنبه و کلا فضای فعلی مثبت خیلی سریع از بین برود، دلار و طلا و غیره به روند صعودی بر می گردند.

شرط کاهش حباب سکه و طلا

اگر دلار به سمت ۱۰۰ هزار تومان و کمتر میل کند، حباب سکه و طلا نیز کاهش پیدا خواهد کرد. ما فعلا توصیه می کنیم در خرید صندوق های طلا به دلیل عدم ضرر در کوتاه مدت احتیاط کنید ولی اگر دلار سطوح فعلی خودش را حفظ کرد، می توان انتظار داشت منفی فعلی موقت باشد. اما اگر دلار هم کاهشی شد و به سمت کمتر از ۱۰۰ هزار تومان میل کرد، آن موقع با قطعیت می توان گفت رالی طلا فعلا تمام شده است.
برخلاف آنچه سال ۹۳ تا ۹۵ در قالب مذاکرات برجام رخ داد و طی یک روند فرسایشی نتیجه آن مشخص شد مذاکرات فعلی به نظر با جدیت بیشتری از سمت طرف امریکایی در جریان است و سرعت در رسیدن به نتیجه مطلوب یا نامطلوب تفاوت جدی این مذاکرات است. نتیجه این تفاوت رویکردها در بازارهای مالی نوسانات شدید در دارایی‌های مختلف است. بر خلاف سال ۹۳ تا ۹۵ که اصلاح و افت دلار و طلا روندی کند در طول ۲ سال داشت، در صورت دستیابی به توافق روند اصلاح در دلار و طلا شارپ‌تر خواهد بود.
همچنین در صورت عدم حصول نتیجه در مذاکرات، بازگشت و سقف زنی در طلا و دلار نیز به سرعت رخ خواهد داد. در چنین شرایطی توصیه می‌شود بجای قمار روی نتیجه یا شکست مذاکرات با سبد متنوع از طلا و سهام و درآمدثابت و .. آماده هر گونه نوسان شدید در بازارها باشید. چرا که مذاکرات فعلی قابل مقایسه با هیچ کدام از مذاکرات گذشته نیست.
modir

Recent Posts

مذاکره با آمریکا بر سر چه چیزی؟

مذاکره با آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای ایران دوباره آغاز شده فعلا نسبت به این…

4 ساعت ago

سناریو سرمایه گذاری در زمان جنگ

سرمایه گذاری در زمان جنگ بسیار متفاوت است. در این وضعیت سرمایه ها بیشتر به…

14 ساعت ago

تاثیر تعرفه های ترامپ روی اقتصاد چین

شاید به نظر برسد که پاسخ همگام چین در بالا بردن تعرفه واردات کالا از…

18 ساعت ago

تقویت تجارت با اورآسیا با محوریت منطقه آزاد انزلی

راه‌اندازی مسیر پروازی کارگو گیلان و روسیه، در کنار رشد تجارت منطقه آزاد انزلی در…

18 ساعت ago

بررسی اجاره بها در ۱۴۰۴

بررسی‌ها از اجاره بها در ۱۴۰۴ نشان می‌دهد هزینه اجاره یک آپارتمان ۷۰ متری ۴۰.۳…

19 ساعت ago

پیش بینی بازار صنایع فلزی با تعرفه های جدید

بازار صنایع فلزی در حال حاضر به تعرفه ها گره خورده است. به ویزه اینکه…

19 ساعت ago