افراد ثروتمند نقش بزرگی در تحولات اقتصاد جهانی ایفا میکنند و اغلب بنیانگذاران غولهای فناوری و صاحبان شرکتهای بزرگ خدماتی مبتنی بر تکنولوژی چنین افرادی هستند و برای افزایش سرمایه خود با یکدیگر رقابت تنگاتنگی دارند.
بسیاری از مردم به دنبال کشف تفاوتهای بین ثروتمندان و رازهای موفقیت آنها هستند تا بهترین راه را برای آینده خود ترسیم کنند. در این بین ثروتمندان ایرانی بیشتر نظر هموطنان را جلب می کنند. زیرا بر مبنای همین موقعیت اقتصادی و محدودیت های کشور توانسته اند به ثروت بالایی دست پیدا کنند.
بنابراین این شانس برای سایر نخبه ها هم وجود دارد همین الگو. او دنبال کنند. در این گزارش به تفاوت راه های ثروتمند شدن ایرانی و خارجی ها پرداخته شده است.
مردم عادی یکی از راههای کسب درآمد و ثروت را قرعهکشی و شانس می دانند اما این فرصت در ایران وجود ندارد هرچند در خارج از کشور برخی افراد از این راه ثروتمند شدند.
یک شهروند خوشاقبال بریتانیایی در بخت آزمایی «یورومیلیونز» سال گذشته میلادی، برنده جایزه ۲۳۰ میلیون یورویی (حدود ۱۹۵ میلیون پوند) شد. این بالاترین مبلغی است که کسی توانسته است در تاریخ این قرعهکشی معروف اروپایی برنده شود.
اما در ایران شرایط کاملا متفاوت است برای نمونه فرزاد وجیهی که در زمینه معاملات بازار مالی، طلا و سرمایهگذاری های بازارهای بینالمللی و… به ثروت هنگفتی دست یافته است. متولد ۱۳۶۷ در ایران و اهواز زندگی کرد، مدرسه رفت. دیپلمش را گرفت.
عین همه ما دغدغههای کنکور و سربازی و نبودن شرایط مطلوب ورود به شغل مورد علاقهاش را پشت سر گذاشت. برای شروع، وارد کسبوکار خانوادگیشان در اهواز شد، اما آن بیزینس با توجه به شرایط اقتصادی آن دوران خیلی خوب پیش نرفت و وارد بازارهای مالی شد.
در حال حاضر وجیهی با حجم بسیار بالای معاملات روزانه ۱۰ میلیون دلار نهتنها بهعنوان برترین تریدر ایرانی است، دارایی او سه و نیم میلیارد دلار تخمین زده اند که او را در میان ثروتمند ترین های دنیا نیز جای داده است.
همیشه اینگونه نیست برخی از صفر کاری را شروع کرده باشند و به ثروت های کلانی دست پیدا کرده باشند، برای نمونه برنارد ارنو و خانوادهاش که چندین شرکت وسایل مد و فیشن از جمله لویس ویتان، کریستیان دیور و تیفانی را به نام خود دارند.
از ابتدا به صورت موروثی ثروتمند بودن اند و با سرمایهٔ مجموعی ۲۱۱ میلیارد دلار در صدر فهرست ثروتمندترین افراد جهان قرار دارد. بر اساس گزارش فوربس، بخش زیاد سرمایهٔ این خانواده از درآمد محصولات لویس ویتان است و درآمد ۵۳ میلیارد دلاری آنان در ۱۲ ماه گذشته نقش بازر داشته است.
در واقع آرنو برای اولین بار در حالی که برای شرکت ساختمانی پدرش، Ferret-Savinel کار می کرد و در سال ۱۹۷۱ مدیریت شرکت را بر عهده گرفت، هوش تجاری خود را نشان داد. او Ferret-Savinel را به یک شرکت املاک و مستغلات به نام Férinel Inc. در سال ۱۹۷۹ تبدیل کرد.
یا لری الیسون، مالک شرکت اوراکل از دیگر ثروتمندان خارجی است که بر دارایی خانوادگی خود تکیه زده است و اکنون در مقایبسه با دیگر میلیاردهای جهان اکنون به صفت چهارمین فرد ثروتمند جهان شناخته میشود.
درآمد و ثروت این سرمایهدار امریکایی در سال های گذشته ده درصد افزایش یافته و اکنون ۱۰۷ میلیارد دلار سرمایه دارد و یکی از قیمتیترین خانههای ایالت فلوریدای ایالات متحده را به قیمت ۱۷۳ میلیون دلار خریداری کرده و سهم قابل ملاحظه در شرکت تسلا نیز دارد.
الیسون مدتهاست به هزینههای گزاف شهرت پیدا کرده است. او در دهه گذشته سرمایهگذاری زیادی در املاک و مستغلات لوکس کرده است. شاید مهم ترین خرید او خرید تقریباً کل جزیره لانای هاوایی به مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۲ باشد، جایی که این میلیاردر از سال ۲۰۲۰ در آن زندگی می کند. الیسون یک مزرعه هیدروپونیک و یک آبگرم مجلل در جزیره ساخته است.
همچنین کارلوس اسلیم بخش عظیمی از ثروت خود را از سهام عمده خود در America Movil که یک َشرکت مخابراتی مستقر در مکزیکو سیتی به دست آورده است.
او سهام این شرکت ها را با تکیه بر دارایی خانوادگی کسی کرده است، همچنین سهام قابل توجهی از هلدینگ Grupo Carso و شرکت بانکی و بیمه Grupo Financiero را در اختیار دارد. سایر دارایی های او شامل بسیاری دیگر از شرکت های سهامی عام است.
بخش بزرگی از سهام او در این شرکتها به شش فرزندش منتقل شده است و او میلیاردها دلار سود از سهام خود در شرکتهای دولتی مختلف دریافت کرده است.
توکلی گفت: نخبگان حوزه صنعت در حوزه داخلی و خارجی، دانش روز دنیا را در…
خسارت ناترازی انرژی در حال حاضر به واسطه سهمیه بندی برق و گاز برای صنایع…
وام مسکن ۸۰۰ میلیونی درحالی که بیش از ۵ ماه گذشته مصوب شده هنوز ابلاغ…
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: پیشتر به دلیل نبود قراردادهای استاندارد برای معاملات ملکی،…
وزیر صنعت قیمت خودرو را تا ۳۵ درصد افزایش داد. حالا برای توجیه اقدام خود…
اعضا هیأت مدیره نظام مهندسی در یک تعارض منافع قرار دارند از سویی باید مدافع…