به نقل از صداو سیما، شاهین مستوفی درباره مالیات بر خودروهای لوکس و گرانقیمت گفت: در سالهای ۱۴۰۰ لغایت ۱۴۰۲ یعنی در سه سال در قانون بودجه پایه جدید مالیاتی تحت عنوان اخذ مالیات از خانه و خودروهای گرانقیمت پیشبینی شد و سازمان امور مالیاتی مکلف شد با توجه به اطلاعاتی که از سایر دستگاههای ذیربط در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار میگیرد به محاسبه، مطالبه و وصول مبالغ مالیات مربوطه با عنایت به قانون بودجه اقدام کند.
وی ادامه داد: مبنای محاسبه مالیات بر خودروهای گرانقیمت در سال ۱۴۰۰ برای خودروهای لوکس فرد و افراد تحت تکفل عدد بالای یک میلیارد تومان بود، اما در سال ۱۴۰۱ هر خودروی بالای یک میلیارد تومان مشمول خودروهای لوکس شد و در سال ۱۴۰۲ با توجه به قانون بودجه خودروهای بالای سه میلیارد تومان مشمول مطالبه مالیات خودروهای لوکس شد.
مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: با توجه به اینکه حکم قانون و آئیننامه بهصراحت مشخص کرده بود افرادی که بهموجب برگه سبز خودرو در ابتدای هر سال مالک آن وسیله نقلیه باشند مشمول پرداخت این مالیات میشوند، بنابراین اطلاعات از فراجا دریافت شد و محاسبه مالیات برای سال ۱۴۰۰ به تعداد ۳۷۰ هزار خودرو، برای سال ۱۴۰۱ به تعداد ۲۶۴ هزار خودرو و برای ۱۴۰۲ به تعداد ۱۶۳ هزار خودرو رسید.
محاسبه ۲,۸۰۰ میلیارد تومان مالیات خودروهای لوکس در سال ۱۴۰۲
مستوفی ادامه داد: مجموعاً برای سال ۱۴۰۰، دو هزار میلیارد تومان و برای سال ۱۴۰۱ دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و برای سال ۱۴۰۲ مجموعاً دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مالیات خودروهای گرانقیمت و لوکس محاسبه شد و به اطلاع مالکان رسیده است تا بهموقع نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.
مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی گفت: برای سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حدود یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات متعلق به خودروهای لوکس را سازمان امور مالیاتی وصول و به حساب خزانه واریز کرد.
وی اضافه کرد: بقیه آن به این دلیل هنوز وصول نشده است که دیوان عدالت اداری رأیی را صادر کرد مبنی بر اینکه مطالبه مالیات باید در مراجع هیئتهای حل اختلاف بدوی و تجدیدنظر هم قابل رسیدگی باشد و سازمان امور مالیاتی نسبت به صدور برگه مطالبه جدید اقدام کرد و این مبالغ به افرادی که تاکنون اقدام به پرداخت نکردند ابلاغ میشود. پس از ابلاغ در صورتی که قطعیت پیدا کند این مالیات، بلافاصله از طریق فراجا و دفاتر اسناد رسمی میزان بدهی مالیات قطعی در اختیار آنها قرار میگیرد و از نقل و انتقال این خودروها بهواسطه وجود مالیات قطعیشده جلوگیری خواهد شد.
مستوفی خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به اینکه قانون این اجازه را داده است اگر لازم باشد نسبت به برداشت از حسابهای بانکی افرادی که مالیات معوقه خود را پرداخت نکردهاند هم اقدام خواهد شد.
مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی گفت: برای سال ۱۴۰۲ مالکان خودروها تا پایان بهمن ماه فرصت خواهند داشت نسبت به واریز مبالغ مالیات خود در مورد خودروهای گرانقیمت اقدام کنند و بنابراین تا بهمن ماه که فرصت قانونی است و در مورد رقم وصول مالیاتی خودروها نمیتوان اظهارنظری داشت.
مستوفی درباره نحوه محاسبه مالیات خودروهای لوکس گفت: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این نرخ پلکانی بود تا یکونیم میلیارد تومان مشمول یک درصد نسبت به مازاد یکونیم میلیارد تومان محاسبه شد و از یکونیم تا سه میلیارد سه درصد نسبت به مازاد یکونیم میلیارد و به همین ترتیب پلکانی افزایش داشت، اما برای سال ۱۴۰۲ این عدد ثابت بود و بالای سه میلیارد تومان نسبت به مابهالتفاوت سه میلیارد بیشتر یک درصد مالیات محاسبه شد./مهر
حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…
این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…
در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…
شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال بهعنوان بزرگترین…