آخرین اخبار

ثبت تخلفات رانندگی با هوش مصنوعی

به گزارش سرمایه فردا، ابولفضل موسوی‌پور‌ در این باره گفت: هوشمندسازی در انجام ماموریت‌ها و ارائه خدمات یکی از اولویت‌های پلیس و مورد تاکید فرمانده فراجا و ریاست پلیس راهور فراجا است.

وی افزود: در همین راستا نیز ما در پلیس راهور تهران بزرگ نیز این موضوع را جزو اولویت‌های خود قرار دادیم و برای تحقق آن برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است.

موسوی‌پور اظهارکرد: یکی از اقدامات ما استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی برای کنترل ترافیک و برخورد با تخلفات رانندگی است. برای تحقق این هدف ما جلساتی را با شرکت کنترل ترافیک و چند شرکت دانش‌بنیان و همچنین جمعی از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف برگزار کردیم. در این جلسات بنا شد زیرساخت‌های استفاده از هوش مصنوعی برای برخورد با تخلفات و نظارت ترافیکی فراهم شود.

چگونه با کمک هوش مصنوعی با تخلفات رانندگی برخورد می‌شود؟

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ تصریح کرد: در تهران دو نوع دوربین ترافیکی وجود دارد. یکی از این دوربین‌ها پلاک‌خوان است که براساس برنامه‌ای که برایشان نوشته شده نسبت تخلفات را ثبت می‌کنند. نوع دیگر دوربین‌های نظارت تصویری است که در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ عدد از آن در شهر تهران فعال است و امیدواریم که به زودی این تعدا افزایش یابد.

وی گفت: این دوربین‌های نظارت تصویری هوشمند نیستند و درحال حاضر یک کاربر باید این دوربین‌ها کنترل کند. استفاده از ظرفیت هوش‌مصنوعی در این دوربین‌ها باعث می‌شود ‌بتوانند معابر را رصد کرده و در صورت وقوع تخلف یا وضعیت غیرعادی نظیر تصادف و … موضوع را به ثبت رسانده و اعلام کنند.

هوش مصنوعی با دوربین‌های نظارت تصویری

موسوی‌پور ‌ادامه داد:‌ ما با استفاده از این سامانه و هوش مصنوعی با دوربین‌های نظارت تصویری نسبت به برخورد با تخلفات ساکن، نظیر پارک در محل ممنوع، سد معابر، پارک دوبل، توقف غیرمجاز و … برخورد می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه امکان تعریف محدوده، نوع تخلف و حریم رصد برای این دوربین‌ها وجود دارد، گفت: در صورت اجرا تخلفات به شکل هوشمند رصد و پس از اعمال قانون پیامک مربوط به آن برای رانندگان متخلف ارسال می‌شود.

به نقل از ایسنا، موسوی در پاسخ به این پرسش که موانع اجرای این طرح چیست، گفت: بعد از درخواست ما شهرداری این موضوع را در بودجه امسالش قرار داده است، به‌هرحال موضوعاتی نظیر تامین اعتبار و … در این خصوص وجود دارد.

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

15 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

15 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

16 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

20 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago