به گزارش سرمایه فردا، تهدیدات دونالد ترامپ مبنی بر اینکه بریکس نباید ارزی برای رقابت با دلار آمریکا ایجاد کند. در غیر اینصورت با تعرفه ۱۰۰ درصدی آمریکا مواجه میشوند. این تهدید باعث تقویت شاخص دلار شد. در واکنش یوان چین به پایینترین سطح خود در برابر دلار آمریکا در چهار ماه گذشته رسیده است. به نظر میرسد ترامپ نگران تضعیف اقتصادی آمریکا در مقابل بلوک بریکس است. پس جنگ تجاری با چین را آغاز کردهاست. ولی این روند تهدید نمیتواند خیلی طولانی مدت اثرگذار باشد و در نهایت اقتصاد چین به گونهای دیگر بازار جهانی را تحت تاثیر قرار می دهد.
هرچند افت یوان ناشی از دادههای PMI و هشدار ترامپ درباره اعمال تعرفههای ۱۰۰ درصدی بر کشورهای بریکس است که در پی جایگزینی دلار آمریکا هستند. بااین حال اثر روانی آن کوتاه مدت پایدار خواهد بود. با فعالسازی ارز بریکس شرایط تغییر میکند.
شاخص PMI بخش تولید چین از دیدگاه مؤسسه کایکسین در ماه نوامبر به ۵۱.۵ رسید که نسبت به ۵۰.۳ ماه اکتبر و از پیشبینی ۵۰.۵ فراتر رفته است.
از طرفی تنشهای سیاسی داخلی فرانسه باعث شد تا شاخص بورس فرانسه، CAC 40، با کاهش ۱.۱ درصدی مواجه شود. این تنشها موجب تضعیف یورو نیز شده است.
تاکنون این تضعیف یوان و یورو به نفع دلار شده تا همچنان بتواند در موقعیت بهتر قرار بگیرد در غیر اینصورت باید شهد تضعیف بیشتر دلار در بازار جهانی میبودیم.
تورم مصرفکننده چین در ماه گذشته کاهش یافته است که نشان میدهد تلاشهای دولت برای افزایش تقاضا کافی نبوده است. پس از آنکه بانک مرکزی چین به توقف شش ماهه خرید طلا پایان داده و ذخایر طلای خود را در ماه نوامبر افزایش داد، طلا رشد کرد.
شاخص بهای مصرفکننده چین نسبت به سال قبل ۰.۲ درصد افزایش یافت که پایینترین رقم از ژوئن بهشمار میرود؛ در حالی که تورم خالص اندکی افزایش یافت.
همینطور شاخص بهای تولیدکننده ۲.۵- درصد اعلام شد که نسبت به اکتبر رشد داشته است. اما بیست و ششمین ماه متوالی تورم منفی تولیدکننده را به ثبت رساند.
در مجموع، دادههای رسمی منتشر شده نشان داد که اقدامات پکن هنوز روند کاهش تورم را معکوس نکرده است. انتظار میرود بانک خلق چین با کاهش نرخ بهره و نسبت ذخایر الزامی به سیاستهای پولی خود ادامه دهد. این امر موجب آزادسازی وجه نقد برای بانکها جهت دادن وام میشود.
همچنین مقامات چین به محرکهای مالی بیشتری برای سال آینده اشاره کردهاند. آنها قول دادهاند که برنامه دولت را برای یارانه خرید لوازم خانگی و خودرو گسترش دهند.
نرخ تورم سالانه در آمریکا برای دومین ماه متوالی افزایش یافت و در نوامبر ۲۰۲۴ به ۲.۷ درصد رسید. در حالی که این رقم تورم آمریکا در اکتبر ۲.۶ درصد بود. این تغییر مطابق با پیشبینیهای بازار است و بخشی از آن به دلیل اثر پایه پایین سال گذشته رخ داده است.
قیمت انرژی ۳.۲ درصد کاهش یافت (کمتر از کاهش ۴.۹ درصدی در اکتبر). همچنین هزینه مواد غذایی ۲.۴ درصد افزایش داشت (در مقایسه با ۲.۱ درصد در اکتبر). شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) نیز به صورت ماهانه ۳ دهم درصد افزایش یافت. که بیشترین رشد از آوریل بوده و بالاتر از رشد ۲ دهم درصد در اکتبر است.
همه این مسائل منجر به نگرانی ترامپ برای ادامه تضعیف اقتصادی آمریکا در دور جدید ریاستجمهوری خود شدهاست. به همین دلیل تلاش دارد که با فشار به چین موقعیت اقتصادی آمریکا در بازار جهانی را تثبیت کند. اما در مقابل نگران افزایش تلاش چین برای تشکیل پول واحد بریکس است.
درصد تخصیص طلا در پورتفوی سرمایهگذاران ثروتمند، از ۱۴ درصد در سال ۲۰۲۳، به ۲۱…
ریال دیجیتال بانک مرکزی، گونهای از پول دیجیتال است که توسط بانک مرکزی صادر شده…
تغییرات قیمت طلا در بازار داخلی بیشتر شده؛ بازده طلا نسبت به هفته پیش ۴.۵…
هرگاه قیمت دلار در ایران افزایش یافته است، نابرابری درآمد بین ثروتمندان و دهکهای پایین…
امروز ارزش سفارشات فروش در صندوقهای طلا به ۹.۹ میلیارد و ارزش سفارشات خرید ۷.۹…
معاون شهردار تهران، ایجاد زیرساخت را نخستین گام در روند کاهش آسیبهای اجتماعی، خصوصاً در…