حجت الله عبدالملکی، در همایش هم اندیشی «مستلزمات مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی» با بیان اینکه تراز تجاری مناطق آزاد مثبت است افزود: هزینه تولید در ایران پایین است اما در مناطق آزاد بسیار پایین است، از این رو به عنوان بهشت سرمایهگذاری از آن میتوان نام برد.
** تراز تجاری مثبت ۱۴ میلیارد دلاری مناطق
عبدالملکی با اشاره به اینکه حدود ۱۸ میلیارد دلار صادرات مناطق آزاد بوده، ادامه داد: با توجه به مصرف حدود ۴ میلیارد دلار در مناطق، تراز تجاری مناطق آزاد حدود ۱۴ میلیارد دلار مثبت است.
** اشتغالزایی ۷۰۰ هزار نفری مناطق برای کشور
وی به برخی عملکردهای مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱ از این مناطق آزاد ۱۸ میلیارد دلار صادرات انجام شده که یکسوم کل صادرات غیرنفتی کشور را شامل میشود؛ یعنی مناطق آزاد بار تامین یکسوم ارز مورد نیاز کشور را به دوش میکشد؛ حدود ۷۰۰ هزار نفر اشتغالزایی برای مناطق ایجاد کرده است، در حالیکه جمعیت این مناطق در حدود ۱/۱ میلیون نفر است؛ همچنین از نظر ترانزیتی نیز حدود ۸۰ درصد ترانزیت کالایی کشور از طریق مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی انجام میشود؛ علاوه بر این مناطق آزاد از نظر عمران و آبادانی مناطق جغرافیایی این مناطق خود و مناطق همجوار آنها تاثیر زیادی داشتهاند.
مشاور رئیس جمهور افزود: در برنامهریزیها و هدفگذاریهای انجام شده، انتظاری که داریم این است که در پایان برنامه گام دوم، تمامی این موارد ذکر شده رشد ۵ برابری داشته باشند.
** جذب ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه ظرف ۲٫۵ سال
عبدالملکی به میزان جذب سرمایه جدید در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه در مناطق آزاد جذب شده است.
** دیگر از شرکتهای صوری در مناطق خبری نیست
عبدالملکی با تاکید بر اینکه فرآیند ثبت شرکتها در دولت سیزدهم اصلاح و دو مرحلهای شده است، اظهار کرد: بر این اساس شرکتی که در مناطق آزاد ثبت شده در یک دوره ۳ تا ۶ ماه مورد ارزیابی قرار میگیرد، اگر فعال باشد که مجوز موقت شرکت تمدید می شود، در غیر اینصورت مجوز موقت لغو خواهد شد.
** مناطق آزاد، بهشت سرمایهگذاری ایران
مشاور رئیس جمهور در مورد طراحی بسته سرمایهگذاری نیز گفت: یکهزار بسته سرمایهگذاری در زمینههای مختلف صنعتی، کشاورزی، تجاری، فرهنگی، خدمات، انبارداری و… به ارزش ۹۰۰ همت (معادل ۲۰ میلیارد یورو) طراحی کردهایم که این پروژهها در دسترس عموم قرار دارد.
عبدالملکی گفت: در ۱۰ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ تقاضا برای سرمایهگذاری ۲۴۵۰ طرح به ارزش ۷۴۰ همت به علاوه ۳ میلیارد یورو که مجموعا ۸۸۰ هزار میلیارد تومان میشود. از این تعداد ۱۸۶۸ طرح به ارزش ۳۵۰ همت (۳۲۸ همت+ ۳ میلیارد یورو) تائید شدند و ۱۵۲۲ طرح آن به ارزش ۱۱۵ هزار میلیارد تومان (یعنی ۱۱۳ همت بهعلاوه ۱۳ میلیون یورو) آغاز شده است.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…