فرزاد وجهی، گفت: «جنگ تجاری میان آمریکا و چین به مرحله‌ای حساس رسیده است که تأثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد جهانی دارد. چین در واکنش به تعرفه‌های اعمال‌شده توسط دولت ترامپ، تعرفه‌ای ۳۴ درصدی بر واردات محصولات آمریکایی وضع کرده که قرار است از ۱۰ آوریل اجرایی شود. این اقدام تلافی‌جویانه، نشان‌دهنده شدت تنش‌های اقتصادی میان دو کشور است. در مقابل ترامپ تهدید کرده اگر چین این تعرفه‌ها را اصلاح کنند سیاست تعرفه‌ای علیه چین را به ۵۰ درصد می رساند که واکنش مقامات چینی نشان می‌دهد که آنها تا پایان در جنگ تجاری خواهند بود.»

وی با تاکید بر اینکه ابر دولتها در جنگ تجاری زیان نمی کنند افزود: «این جنگ تجاری باعث افزایش قیمت کالاهای مصرفی می‌شود. به‌عنوان مثال، قیمت آیفون ۱۶ پرو ممکن است تا ۴۳ درصد افزایش یابد و از ۵۸۰ دلار به ۸۵۰ دلار برسد. این افزایش قیمت‌ها نه تنها مصرف‌کنندگان را تحت فشار قرار می‌دهد، بلکه زنجیره تأمین جهانی را نیز مختل می‌کند. علاوه بر این، تأثیرات این جنگ شامل سقوط سهام جهانی، کاهش قیمت نفت، افزایش قیمت فلزات، سقوط ارزهای دیجیتال و کاهش ارزش دلار آمریکا است که نتیجه آن چیزی جز تورم نخواهد بود که به زیان مردم است.»

تبعات جنگ تجاری ترامپ از نظر گلدمن ساکس

وجیهی همچنین گفت: «بر اساس گزارش‌های گلدمن ساکس، احتمال رکود اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۲۵ به ۴۵ درصد رسیده است. این پیش‌بینی‌ها نشان‌دهنده تأثیرات بلندمدت جنگ تجاری بر اقتصاد آمریکا است که می‌تواند به بحران‌های اقتصادی گسترده منجر شود. باتوجه به اینکه اقتصاد آمریکا یک تامین‌کننده بزرگ کالا در بازار جهانی است این موضوع تورم به اقتصاد سایر کشورها نیز سرایت می‌کند.»

وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی سیاست‌های ترامپ ممکن نیست افزود: «ترامپ در تاریخ ۲ آوریل تعرفه‌ای ۲۵ درصدی بر خودروها اعمال کرد، اما سپس تصمیم گرفت تعرفه‌های مشابهی را بر کامپیوترها، لپ‌تاپ‌ها، تایرها، موتور خودرو، گیربکس، باتری‌های لیتیوم-یون و قطعات مرتبط با خودرو نیز اعمال کند. این تصمیمات نشان‌دهنده سیاست‌های غیرقابل‌پیش‌بینی دولت ترامپ است که به افزایش تنش‌های تجاری دامن زده است. حتی ایران ماسک که به او نزدیک است از ترامپ خواسته به جنگ تعرفه‌ها پایان دهد، اما او این حرف را نشنیده گرفته و همچنان بر سیاست خود پافشاری می کند.»

در پایان، وی نتیجه‌گیری کرد: «این جنگ تجاری نه تنها اقتصاد آمریکا و چین، بلکه اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داده است. پیامدهای آن شامل افزایش قیمت‌ها، کاهش رشد اقتصادی و بی‌ثباتی در بازارهای مالی است.»

modir

Recent Posts

ثبات شکننده در بازار جهانی فولاد ؛ سنگ‌آهن تنها بازنده

در حالی‌که بازار جهانی فولاد در هفته پایانی ژوئن و آغاز ژوئیه ۲۰۲۵ با ثبات…

17 ساعت ago

سیسی اقتصاد مصر را ویران کرد

سیسی اقتصاد مصر را ویران کرد، بدهی‌های عمومی ناپایدار (حدود ۹۰ درصد gdp) را صرف…

21 ساعت ago

رمزگشایی از نمادهای تعزیه در فرهنگ شیعه

آشنایی با رمزگشایی از نمادهای تعزیه در فرهنگ شیعه برای همه افرادی که در مراسم…

1 روز ago

چرا اعتماد سرمایه‌گذاران خدشه دار شده‌است

در حالی که نهادهای مسئول بارها بر حمایت از بازار سرمایه تأکید کرده‌اند، نبود شفافیت…

2 روز ago

معادله قدرت‌های جهانی و ایران

قدرت‌های جهانی همواره ایران را در نقش «نعش بلاتکلیف» نگه داشته‌اند، به‌گونه‌ای که هم هزینه‌های…

3 روز ago

صنعت زغال‌سنگ ایران زیر سایه ذوب‌آهن

در شرایطی که قیمت نفت و گاز روند افزایشی پیدا کرده اما صنعت زغال‌سنگ ایران…

3 روز ago