فرزاد وجهی، گفت: «جنگ تجاری میان آمریکا و چین به مرحله‌ای حساس رسیده است که تأثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد جهانی دارد. چین در واکنش به تعرفه‌های اعمال‌شده توسط دولت ترامپ، تعرفه‌ای ۳۴ درصدی بر واردات محصولات آمریکایی وضع کرده که قرار است از ۱۰ آوریل اجرایی شود. این اقدام تلافی‌جویانه، نشان‌دهنده شدت تنش‌های اقتصادی میان دو کشور است. در مقابل ترامپ تهدید کرده اگر چین این تعرفه‌ها را اصلاح کنند سیاست تعرفه‌ای علیه چین را به ۵۰ درصد می رساند که واکنش مقامات چینی نشان می‌دهد که آنها تا پایان در جنگ تجاری خواهند بود.»

وی با تاکید بر اینکه ابر دولتها در جنگ تجاری زیان نمی کنند افزود: «این جنگ تجاری باعث افزایش قیمت کالاهای مصرفی می‌شود. به‌عنوان مثال، قیمت آیفون ۱۶ پرو ممکن است تا ۴۳ درصد افزایش یابد و از ۵۸۰ دلار به ۸۵۰ دلار برسد. این افزایش قیمت‌ها نه تنها مصرف‌کنندگان را تحت فشار قرار می‌دهد، بلکه زنجیره تأمین جهانی را نیز مختل می‌کند. علاوه بر این، تأثیرات این جنگ شامل سقوط سهام جهانی، کاهش قیمت نفت، افزایش قیمت فلزات، سقوط ارزهای دیجیتال و کاهش ارزش دلار آمریکا است که نتیجه آن چیزی جز تورم نخواهد بود که به زیان مردم است.»

تبعات جنگ تجاری ترامپ از نظر گلدمن ساکس

وجیهی همچنین گفت: «بر اساس گزارش‌های گلدمن ساکس، احتمال رکود اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۲۵ به ۴۵ درصد رسیده است. این پیش‌بینی‌ها نشان‌دهنده تأثیرات بلندمدت جنگ تجاری بر اقتصاد آمریکا است که می‌تواند به بحران‌های اقتصادی گسترده منجر شود. باتوجه به اینکه اقتصاد آمریکا یک تامین‌کننده بزرگ کالا در بازار جهانی است این موضوع تورم به اقتصاد سایر کشورها نیز سرایت می‌کند.»

وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی سیاست‌های ترامپ ممکن نیست افزود: «ترامپ در تاریخ ۲ آوریل تعرفه‌ای ۲۵ درصدی بر خودروها اعمال کرد، اما سپس تصمیم گرفت تعرفه‌های مشابهی را بر کامپیوترها، لپ‌تاپ‌ها، تایرها، موتور خودرو، گیربکس، باتری‌های لیتیوم-یون و قطعات مرتبط با خودرو نیز اعمال کند. این تصمیمات نشان‌دهنده سیاست‌های غیرقابل‌پیش‌بینی دولت ترامپ است که به افزایش تنش‌های تجاری دامن زده است. حتی ایران ماسک که به او نزدیک است از ترامپ خواسته به جنگ تعرفه‌ها پایان دهد، اما او این حرف را نشنیده گرفته و همچنان بر سیاست خود پافشاری می کند.»

در پایان، وی نتیجه‌گیری کرد: «این جنگ تجاری نه تنها اقتصاد آمریکا و چین، بلکه اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داده است. پیامدهای آن شامل افزایش قیمت‌ها، کاهش رشد اقتصادی و بی‌ثباتی در بازارهای مالی است.»

modir

Recent Posts

تحولات اقتصاد دیجیتال و توسعه زیرساخت‌های مخابراتی؛ گام‌های جدید برای آینده ارتباطات

اقتصاد دیجیتال به‌ویژه در حوزه خدمات مالی و بانکی، با تغییرات گسترده‌ای روبه‌رو است. پست…

4 ساعت ago

بحران‌های اقتصادی ۱۴۰۴؛ تأثیر سیاست‌های تعرفه‌ای و افت بازارهای جهانی بر اقتصاد ایران

اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ با چالش‌های متعدد داخلی و خارجی مواجه شده است. از…

5 ساعت ago

فاجعه حجم مبنای سهام کوچک

رئیس سازمان بورس اعلام کرده که ریسک سیستماتیک جزو ذات بازار است و برخی محدودیتها…

5 ساعت ago

انفجار بندر شهید رجایی ؛ بررسی شباهت‌ها با سوانح مرگبار بیروت و تگزاس

انفجار بندر شهید رجایی در بندرعباس، هنوز در حال بررسی است، اما این حادثه شباهت‌های…

6 ساعت ago

امنیت شغلی کارگران ماهر در ایران چقدر است؟

امنیت شغلی و معیشتی کارگران از دیدگاه کارشناسان و فعالان کارگری بسیار مساله ساز است…

6 ساعت ago

مصوبات جدید خودروهای وارداتی

شورای رقابت برای کاهش حباب بازار خودرو محدودیت خرید تعداد خودروهای وارداتی برای متقاضیان را…

6 ساعت ago