آخرین اخبار

بیمه ساختمان‌های مسکونی اجباری است

دکتر مرتضی عباس نژاد فرد امروز، ۲۴ دی ماه در اولین نشست عمومی از سری نشست‌های هم‌اندیشی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با رویکرد «تدوین سیاست‌های کاهش آسیب‌ پذیری ساختمان­‌های کلانشهر تهران» که در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار شد، جبران خسارات وارد شده در کنار سایر سازوکارهای مدیریت ریسک و افزایش تاب آوری جوامع برای ادامه کار و زندگی را از اهمیت بیمه‌ها در حوادث طبیعی دانست.

وی به برخی از تجربیات سایر کشورها اشاره کرد و افزود: در کشور تایلند برای پوشش خسارات ناشی از حوادث طبیعی اقدام به تاسیس صندوق ملی بیمه حوادث طبیعی با هدف مدیریت ریسک از طریق بیمه راه راه‌اندازی شد و کشور اسپانیا نیز سیاست بیمه اجباری قانونی در برابر خسارات ناشی از مخاطرات طبیعی را اتخاذ کرده است.

عباس‌نژاد فرد، سیاست ترکیه در زمینه بیمه حوادث طبیعی را ایجاد صندوق دولتی بیمه بلایای طبیعی (زلزله) برای بیمه اجباری و خطرات تبعی آن دانست و یادآور شد: در کشور ژاپن مدیریت خسارات ناشی از زلزله بین دولت و بخش بیمه بازرگانی از طریق سازمان اتکایی ژاپن بر اساس قانون اجباری بیمه زلزله در پیش گرفته شده است.

نماینده اداره کل ارزیابی و توسعه بیمه‌های ساختمان صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، سیاست‌های کلی نظام برای پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و تکالیف متعددی مانند الزامی کردن بیمه، تشکیل صندوق‌های حمایتی و جلوگیری از ساخت و سازهای ناامن را مبانی قانونی تاسیس این صندوق ذکر کرد و گفت: روش غالب تامین مالی خسارات حوادث طبیعی مبتنی بر سهیم شدن دولت، زیان‌دیدگان، شرکت‌های بیمه، سازمان‌های حمایتی و کمک‌های داخلی و خارجی است، بر این اساس قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور در سال ۸۶ مصوب شد و لایحه تاسیس صندوق بیمه حوادث طبیعی در سال ۹۱ به مجلس ارائه شد.

عباس‌نژاد فرد اظهار کرد: طبق قانون، بیمه ساختمان‌های مسکونی اجباری است و جمع آوری حق بیمه‌های دریافتی از طریق قبوض برق خواهد بود و همچنین این صندوق به عنوان بیمه‌گر پایه انتخاب شد و امکان فعالیت شرکت‌های بیمه در فروش بیمه تکمیلی حوادث طبیعی ساختمان اعلام شد. ایجاد حساب ویژه اتکایی بیمه پایه نزد بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران از دیگر اقدامات انجام شده در زمینه بیمه ساختمان‌ها به شمار می‌رود.

نماینده اداره کل ارزیابی و توسعه بیمه‌های ساختمان صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان با اشاره به قوانین و ضوابط مصوب در این زمینه خاطر نشان کرد: قانون تاسیس صندوق بیمه حوادث ساختمان و اساسنامه آن از جمله این قوانین است.

وی، آیین‌نامه اجرایی قانون تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی ساختمان و دستورالعمل نحوه رسیدگی و پرداخت به استناد تبصره ماده ۹ آیین نامه اجرایی را از دیگر قوانین عنوان کرد.

عباس‌نژاد فرد به بیان عملکرد صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان اشاره کرد و یادآور شد: در زلزله آذربایجان غربی، فارس و هرمزگان برای ۱۴۶۸۸ ساختمان آسیب دیده و سیل استان‌های آذربایجان غربی، اصفهان، بوشهر، فیروزکوه، تهران، چهارمحال و بختیاری،‌ خراسان شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، قزوین، کرمان، گلستان،‌ مرکزی و یزد برای ۳۰۷۵ واحد مسکونی آسیب دیده، پرداخت خسارت از سوی این صندوق شده است.

وی پرداخت خسارت برای ۱۲۸۶ واحد مسکونی آسیب دیده در برف سنگین چهارمحال و بختیاری و اصفهان را از دیگر اقدامات این صندوق ذکر کرد.

عباس‌نژاد فرد افزود: در سال ۱۴۰۱ از سوی این صندوق برای ۲۱۵۶ واحد خسارت دیده به مبلغ ۳۹۰ میلیارد ریال پرداخت شده است.

به گفته وی در سال ۱۴۰۲ تا ۱۵ دی ماه، برای ۲۱ هزار و ۳۴۶ واحد خسارت دیده مبلغ ۳ هزار و ۳۱۳ میلیارد ریال پرداخت شد./ایسنا

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

20 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

20 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

20 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

1 روز ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago