Categories: آخرین اخبار

افزایش توجه جهانی به مقررات رمزارزها؛ بیت‌کوین در کانون تحولات قانونی

بیت‌کوین، پیشتاز دنیای رمزارزها، با صعود چشمگیر قیمت و امیدواری ناشی از تلاش‌های کنگره آمریکا برای قانون‌گذاری استیبل‌کوین‌ها، بار دیگر توجه جهانی را به مقررات این بازار معطوف کرده است.

از زمان پیدایش در سال ۲۰۰۸، رمزارزها به یکی از عناصر مهم نظام مالی جهانی تبدیل شده‌اند. با این حال، ریسک‌های بالقوه آن‌ها برای بازارهای مالی، سرمایه‌گذاران و محیط زیست، باعث شکل‌گیری مباحث گسترده‌ای در سطح بین‌المللی شده و خواسته‌ها برای نظارت دقیق‌تر را تقویت کرده است.

بر اساس مطالعه اندیشکده «شورای آتلانتیک» در واشنگتن، از میان ۷۵ کشور مورد بررسی، ۴۵ کشور—از جمله برخی از اقتصادهای گروه ۲۰—رمزارزها را به درجات مختلف قانونی اعلام کرده‌اند، در حالی که ۲۰ کشور محدودیت‌هایی جزئی و ۱۰ کشور ممنوعیت‌های کامل اعمال کرده‌اند.

در میان اقتصادهای گروه ۲۰، ۱۲ کشور که مجموعاً ۵۷ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را تشکیل می‌دهند، رمزارزها را قانونی می‌دانند. افزون بر این، تمامی کشورهای عضو گروه ۲۰ در حال بررسی چارچوب‌های نظارتی برای این دارایی‌های دیجیتال هستند.

با وجود رشد سریع بازار رمزارزها، بسیاری از اقتصادهای توسعه‌یافته و در حال توسعه در تدوین و اجرای مقررات جامع عقب مانده‌اند. بر اساس گزارش «شورای آتلانتیک»، تنها ۲۷ کشور، از جمله منطقه ویژه هنگ‌کنگ (SAR)، قوانین مرتبط با مالیات، مبارزه با پول‌شویی، مقابله با تأمین مالی تروریسم، حمایت از مصرف‌کنندگان و نظام صدور مجوز را اجرایی کرده‌اند.

این کشورها شامل بریتانیا، مجارستان، دانمارک، امارات متحده عربی، ژاپن، فیلیپین، مالت، استرالیا، شیلی، قزاقستان، صربستان، رومانی، هلند، سنگاپور، ایالات متحده، ایرلند، فرانسه، نیجریه، سوئیس، آفریقای جنوبی، آرژانتین، کره جنوبی، برزیل، ایتالیا، چک، تایلند و کانادا هستند. با این حال، تنها شش کشور در حال توسعه موفق شده‌اند مجموعه‌ای کامل از مقررات را به تصویب برسانند.

مباحث مداوم پیرامون تنظیم مقررات رمزارزها

ایالات متحده، علیرغم مباحث مداوم پیرامون تنظیم مقررات رمزارزها، همچنان تنها اقتصاد توسعه‌یافته‌ای است که در بین ۱۰ کشور برتر پذیرنده این دارایی‌ها قرار دارد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پس از پیروزی در انتخابات دوره دوم خود، با صدور دستورات اجرایی، مسیر قانونی‌سازی رمزارزها را هموار کرد. انتظار می‌رود تأکید دولت ترامپ بر نوآوری و مقررات فین‌تک، علاوه بر افزایش حجم معاملات رمزارزها، پذیرش چارچوب‌های نظارتی در سطح جهانی را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

در همین راستا، مجلس سنای آمریکا در حال تدوین قوانین مربوط به استیبل‌کوین‌های مبتنی بر دلار است، اقدامی که همزمان با اجرای مقررات مشابه در اتحادیه اروپا و ژاپن انجام شده است. بریتانیا نیز در حال بررسی پیشنهادهای نظارتی در این زمینه است، در حالی که برخی از بازارهای نوظهور مانند برزیل و منطقه ویژه هنگ‌کنگ، مشغول تدوین مقررات خود برای استیبل‌کوین‌ها هستند.

مطابق گزارش «شورای آتلانتیک»، حتی در کشورهایی که محدودیت‌های نسبی یا کامل بر رمزارزها اعمال کرده‌اند، ممنوعیت‌ها ناکارآمد بوده است. بیش از ۹۰ درصد از ۷۵ کشور مورد بررسی در حال توسعه پروژه‌های ارز دیجیتال بانک مرکزی و اجرای مقررات مرتبط هستند. با این حال، در ماه ژانویه، ترامپ با امضای یک دستور اجرایی، تمامی نهادهای آمریکایی را از توسعه، انتشار یا استفاده از ارزهای دیجیتال بانک مرکزی منع کرد.

modir

Recent Posts

بررسی عامل افت بورس ؛ نوسان بورس مقطعی است؟

هرچند عوامل سیاسی عامل افت بورس شد اما کارشناسان معتقدند اصلاح برای بازار ضروری بوده…

12 ساعت ago

بهره‌وری راهبردی برای توسعه پایدار و امنیت اقتصادی

کاهش منابع آب تجدیدپذیر، افت سطح سفره‌های زیرزمینی و خشکسالی‌های پی‌درپی، زنگ خطری است برای…

15 ساعت ago

دفاعی نه‌چندان متقن از برنامه‌ریزی اقتصادی

در دفاعی نه‌چندان متقن از برنامه‌ریزی اقتصادی، برخی اقتصاددانان با نگاهی تحقیرآمیز به مخالفان، ادعا…

23 ساعت ago

جزئیات کنگره بین‌المللی محیط زیست نوسکی

یازدهمین کنگره بین‌المللی محیط زیست نوسکی روز پنجشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۴ با حضور نمایندگانی از…

1 روز ago

ناکارآمدی نظام‌های دولتی و فروپاشی بازار؛ نقدی بر نظم حقوقی مدرن

دولت‌ها با تصاحب مالکیت زمین‌های بی‌سند، خود را به‌عنوان تنها مرجع تأمین اطمینان حقوقی معرفی…

2 روز ago

برنامه‌ریزی یا آزادی؟ نقدی بر نگاه تکنوکراتیک به توسعه

برنامه‌ریزی کلان، نسخه‌ای که قرار بود کشور را به توسعه برساند، خود به مانعی برای…

2 روز ago