به گزارش سرمایه فردا، مالک شریعتی نماینده مجلس شورای اسلامی در نشست کنفرانس بهینهسازی مصرف انرژی ایران با اشاره به اینکه چند سالی است موضوع ناترازی انرژی مطرح است، گفت: ناترازی یک مفهوم جدید نیست و هم اکنون در شرایطی قرار گرفته ایم که برای مردم بیشتر ملموس شده است. رفع این مشکل با افزایش تولید و بهینه سازی مصرف برطرف خواهد شد. اما در اصلاح الگوی مصرف مطابق قوانین و برنامهها نرسیدهایم. قرار بود شدت مصرف انرژی در یک بازه ده ساله نصف شود که محقق نشد.
رییس شورای سیاستگذاری کنفرانس بهینه سازی مصرف انرژی با تاکید بر اینکه افزایش انرژی از برق تا نفت و گاز باید اقدامات موثری انجام شود، تصریح کرد: با این حال تولید بدون مدیریت مصرف نمیتواند موثر باشد. طبق ماده ۱۲ حدود ۳۰ میلیارد پروژه در حوزه انرژی تعریف شد اما بیشتر از ۲ درصد محقق نشد. زیرا ماده ۱۲ منابع اختصاصی نداشت و سرمایهگذاران از بازگشت سرمایه اطمینان پیدا نمی کردند. به همین دلیل سرمایهها بیشتر به سمت بازارهای سوداگری رفت.
او افزود: به همین دلیل در بخش مدیریت مصرف اصلاحاتی انجام شده است. رییسجمهور هم تاکید کردهاند که اولویت دولت برنامه هفتم توسعه است که در ماده ۴۶ برنامه مدیریت مصرف انرژی ریلگذاری شده است. همچنین در بند ۲ قرار شده سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی ذیل دفتر ریاستجمهوری تاسیس خواهد شد که رییس آن معاون رییسجمهور خواهد بود. سالانه باید یک درصد از درآمد حاصل از صادرات نفت و ده درصد از محل ال آن جی، متانول و… به حساب سازمان واریز شود.
شریعتی تصریح کرد: منابع طبق ماده ۱۲ بر مبنای صرفهجویی باید انجام میشد که شرکتهای مربوط به حوزه انرژی حواله را مطابق هزینهها به سرمایهگذاران داده نمیشد. اما قرار شده که حسابی در سازمان بهینهسازی انرژی ایجاد و منابع برای صرفهجویی در بخش انرژی واریز سود و حساب به صورت پیشینی به وجود بیاید و خیال سرمایهگذاران برای دریافت منابع اطمینان داشته باشند.
همچنین او با تاکید بر اینکه کنفرانس بهینهسازی مصرف انرژی که در ۲۳ و ۲۴ در برج میلاد برگزار میشود، گفت: در حال حاضر شهرداری تهران همکاری خوبی برای برگزاری این کنفرانس داشته است. این کنفرانس با حضور معاون اول، وزیر نفت و نیرو و مهمانان خارجی برگزار خواهد شد.
شریعتی با اشاره به اینکه چند پنل در این کنفرانس پیرامون بهینهسازی مصرف سوخت برگزار خواهد شد، اظهار کرد: موضوع ناترازی بنزین و راهکارهای غیرقیمتی و قیمتی برای اصلاح این ناترازی بررسی خواهد شد. در این پنل تاب آوری اجتماعی نسبت به افزایش قیمت و همچنین رعایت عدالت در یارانه بررسی خواهد شد. در این کنفرانس تجارب بین المللی و نقش شهرداری ها در بهینهسازی مصرف انرژی بررسی میشود. در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد از مخاطبان بهینهسازی مصرف انرژی حاکمیت است. به طور قطع وقتی خودرو کم مصرف نداریم یا تجهیزات بهینه نداریم مسئول آن مردم نیستند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی باید روی ماده ده رفع موانع تولید کار کنیم، اظهار کرد: در حال حاضر برخی حوزهها مانند مسکن که برای بهینهسازی مصرف انرژی در ماده ۱۹ روی آن تاکید شده اما هنوز اجرایی نشده است.
او روند اعطای یارانهها در بخش نیروگاه باید اصلاح شود افزود: در حال حاضر باید مجوز برای ایجاد نیروگاه بر مبنای سیکل ترکیبی بالای ۵۵ درصد باشد.
او تصریح کرد: در حال حاضر که تابلو سبز در بورس برای معاملات برق ایجاد شدهاست تمایل برای سرمایهگذاری در برق تجدیدپذیر افزایش یافتهاست.
در ادامه تصریح کرد: در بهینهسازی مصرف انرژی نیاز به فناوری خاصی ندارد و حتی با منابع داخلی امکان اجرای وجود دارد. بحث بهینهسازی مصرف انرژی جزو اختیارات دولت است اما در بخش یارانهها حتما باید با دقت و با پیوست های فرهنگی و اجتماعی داشته باشد. اما به طور کلی مجلس برنامهای برای تغییر قیمت بنزین ندارد و باید این موضوع در کنار بهینهسازی غیرقیمتی بررسی شود.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…