به گزارش سرمایه فردا، کارشناسان و بازیگران بازار موبایل این وضعیت را ناشی از تسلط تفکر انحصارطلبانه بر این بازار میدانند و معتقدند در صورت تداوم این وضعیت، در هفتههای آینده میزان تقاضا از عرضه پیشی میگیرد و قیمتها دستخوش تغییر خواهد شد.
سایر فعالان نیز معتقدند با نزدیکشدن به بازگشایی مدارس در هفتههای آینده میزان تقاضا از عرضه پیشی میگیرد و قیمتها در بازار موبایل حدود ۷ تا ۱۰درصد افزایش خواهند یافت.
انجمن موبایل ایران در هفته جاری اعلام کرد که دلیل اصلی توقف ثبت سفارش این بود که در وزارت صمت تصمیم گرفته شد ثبت سفارش فقط برای صادرکنندگان لوازم خانگی باز شود و این گروه با ارز حاصل از صادرات موبایل وارد کنند؛ اما طی جلسهای که انجمن موبایل با معاون وزیر صمت داشت، این موضوع منتفی شد.
علاوه بر این، تعرفه واردات انواع تلفن همراه که بیش از یکماه پیش با افزایش چشمگیر مواجه شده بود، در هفته گذشته اصلاح و کم شد.
فعالان بازار موبایل با اشاره به این موضوع مطرح میکنند که این کاهش با هدف مشوق صادراتی به شرکتهایی که صادرات لوازم خانگی دارند، داده شده است.
در واقع هر کسی که صادرات دارد، نمیتواند در مقابل صادرات خودش موبایل وارد کند؛ در نتیجه فقط صادرکنندههای لوازم خانگی میتوانند در قبال صادراتشان موبایل وارد کنند.
مخالفان این تصمیم معتقدند که اگر فقط صادرکنندگان لوازم خانگی از ارز حاصل از صادرات خود برای واردات موبایل استفاده کنند، رانت و فساد زیادی در بازار ایجاد میشود.
زیرا تولیدکنندگان لوازم خانگی، با ارز نیمایی قطعاتشان را وارد میکنند، اگر تولیدکنندگان لوازم خانگی قرار است صادر کنند، باید در قبالش ارز را به کشور برگردانند.
براساس بخشنامه جدید گمرک که توسط دفتر واردات به گمرکات اجرایی ابلاغ شد، حقوق ورودی موبایل های کمتر از ۱۵۰ دلار ۱۰ درصد حقوق ورودی تلفن همراه با ارزش ۱۵۰ تا ۶۰۰ دلار ۵ درصد حقوق ورودی گوشی تلفن همراه با ارزش بالای ۶۰۰ دلار ۱۵ درصد تعیین شد.
بر این اساس با ابلاغیه جدید دفتر واردات گمرک ایران بر مبنای جزئیات بودجه ۱۴۰۳ و با ابطال مصوبه پیشین هیئت دولت در خصوص تعیین سود بازرگانی موبایل در سال جاری، تعرفه ورودی موبایل آیفون نیز از ۱۰۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافت.
طبق بخشنامه جدید #گمرک تعرفه حقوق ورودی موبایلهای کمتر از ۱۵۰ دلار، ۱۰ درصد، برای مدلهای بین ۱۵۰ تا ۶۰۰ دلار، ۵ درصد و برای گوشیهای با ارزش بیش از ۶۰۰ دلار، ۱۵ درصد تعیین شده است. با این حال، ممنوعیت واردات #آیفونهای جدید #اپل (۱۴ به بالا) همچنان پابرجاست.
برای گوشیهای وارد شده از طریق سایر رویهها، از جمله مسافری و پستی، که عمدتاً برای مصارف شخصی وارد میشوند، حقوق ورودی ۳۰ درصد تعیین شده است. این قانون شامل تمامی گوشیهای با ارزش گمرکی بیش از ۶۰۰ دلار در این رویهها میشود.
با وجود تعطیلات و آرامش نسبی در بازار ارز، قیمت تلفنهای همراه ردهبالا تا ۴۰ درصد افزایش یافته و برخی از مدلهای گوشی نیز در بازار ناموجود شدهاند.
فعالان بازار موبایل علت این موضوع را حذف ارز نیمایی برای واردات گوشیهای کمتر از ۶۰۰دلار و افزایش تعرفه واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار میدانند.
عدهای دیگر از بازیگران این حوزه نیز علت افزایش قیمت را باطلشدن ثبتسفارش برخی از واردکنندگان در یک هفته اخیر و امکان ثبتسفارش جدید صرفا برای تولیدکنندگان میدانند.
به گفته فعالان قرار است از هفته آینده اختلالات در سامانه جامع تجارت رفع شود که باید منتظر ماند و دید خبری از اصلاح ابلاغیههای اخیر میشود یا همچنان در بر همان پاشنه میچرخد؟
بازار موبایل در سال ۱۴۰۳ فعلا فقط صادرکنندگان لوازم خانگی میتوانند موبایل واردات کنند. از طرف دیگر قیمت موبایل همچنان صعودی است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کمکاری بانکها در پرداخت وامهای ساخت…
به گزارش سرمایه فردا، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس خبر داده که انتخابات شورای شهر احتمالا…
خسارات ناترازی برق با افزایش هزینهها و اختلال در فرآیند تولید، وزارت صنعت، معدن و…
بازدهی بالایی که از سال ۹۹ تاکنون داشته است، ممکن است نتیجهی کوتاهمدت باشد و…
تحلیل نمادهای دارویی نشان می دهد که افزایش قیمت دارو ممکن است به رشد درامد…
بازار دلار و طلا تحت برای سرمایهگذاری و حفظ ارزش دارایی امن است. اما آیا…