حامد شایگان: بسیاری از فعالان بازار سرمایه طبق شرایط بنیادی و تکنیکال بازار سهام به دنبال پیش بینی زمان آغاز روند صعودی شاخص هستند، اما با توجه به اینکه بازار طبق معمول با رویدادها و اتفاقات متفاوتی ممکن است مواجه شود پیش بینی نمی تواند دقیق باشد اما ۳۰ روز کاری باقیمانده تا پایان سال را می توان به دو بخش تقسیم کرد؛ بخش اول جریان بیپولی و بهانههای روند نزولی برای فشار به بازار است یعنی حقوقیهای بازار به بهانههایی همچون جور کردن پول عیدی تا شناسایی سود کوتاه مدت اقدام به عرضه در بازار میکنند و به روند اصلاحی ادامه می دهند
بخش دوم مربوط به انتظارات تورمی است، فعلا دلار به ۵۵ هزار تومان کاهش پیدا کرده و ظاهرا قصد از دست دادن این حمایت را ندارد. دلار با سرعت نسبتا بالایی در هفتههای گذشته رشد کرد و به محدوده ی سقف تاریخی نزدیک شد و معمولا در این شرایط پتانسیل استراحت در این ارز بوجود میآید. تزریق بیشتر دلار و اخبار مثبت از جمله کارهایی است که در این روزها دولت انجام داده به افت دلار کمک کند. البته سیاست انتشار گواهی سپرده ویژه هم در پیش گرفته شد که با توجه به جذابیت بالای آن مورد استقبال سرمایهگذاران تورمی قرار گرفت و به بازگشت دلار کمی کمک کرد اما اثر آن موقتی است.
بنابراین فعلا زمستان برای بورسیها بسیار بد پیش رفته، اما هفته های آینده با تغییر تحولات سیاستگذاری میتواند منفی این دو هفته و حتی بخشی از جاماندگی زمستانی جبران شود. زیرا عوامل انتظارت تورمی بسیار عیان شده، برای نمونه اضافه برداشت بانکها در شهریورماه به ۵۲۱ همت رسیده که حدود ۵۳ درصد از پایه را تشکیل میدهد. این نسبت در تاریخ بانکداری ایران سابقه نداشته و البته قطعا تا امروز هم رقم بدهی و اضافه برداشت بیشتر شده و هم نسبتش به پایه پولی. در حال حاضر با انتشار گواهی سپرده ویژه ی ۳۰ درصدی وضعیت سیستم بانکی بسیار بحرانیتر نیز شد و هم زمان شاهد سرایت نرخ ۳۰ درصدی به سایر بازارهای بدهی هستیم. هرچند ادامه سیاست حبس نقدینگی و سیاستهای انقباضی و فشار به صندوقهای درآمد ثابت در بازار رخ داده است اما برخی شواهد گواه این است که پول های بزرگ در بازار سهام خارج نشده است.
البته برگ جدیدی از رویدادهای تصمیمات انقباضی دولت ثبت نام خودرو و افتتاح و حبس حسابهای وکالتی و… است که این ماجرا نیز خود را در بازار هم نشان داده است. سال گذشته نیز دقیقاً در همین مقطع با همین بهانهها بخشی از جریان پول از بازار خارج شد و فشاری را برای بازار به همراه داشت امسال نیز این موضوع تا حدودی در معاملات سهامداران موثر بوده و منجر به افزایش فشار فروش خرد در بازار شده است.
یکی از مهمترین عواملی که میتواند در این مقاطع و پس از افت چشمگیر بازار به روند برگشت کمک کند پشتیبانی دولت از بازار و سهامدار آن در آستانه انتخابات است که با برگشت عوارض صادراتی مواد معدنی، تغییر بخشنامه پالایشی ها و… می تواند کلید بخورد. همچنین نرخ ارز و ماجرای خودرو و عرضه دوباره در بورس کالا رخدادهای مهمی دیگری هستند که در ذهن بازار آرامش نسبی ایجاد می کنند و در کنار عاملی مانند کاهش ریسکهای بیرونی و سیاسی لار در تقدیر روند موثر خواهند بود.
حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…
این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…
در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…
شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال بهعنوان بزرگترین…