به گزارش سرمایه فردا، بازار دلار بسیار هوشمند است و برخی دلایل نوسانات آن را بررسی میکنیم. در بازار دلار، نکاتی برای نوسان وجود دارد که باعث میشود بازار به طور کامل نزول نکند.
در اولین معامله روز گذشته، بازار دلار تهران به ۸۳۰۰ تومان رسید، سپس تا کانال ۷۹۰۰ تومان افت کرد و دوباره به ۸۶۰۰ تومان بازگشت. این نوسانات به دلیل کاهش فشار خرید در بازار ارزی بود. همچنین، پایان سال میلادی و کاهش تقاضاهای عجیب از سمت درهم نیز تأثیرگذار بود.
من از دو مدل پی پی و مدل پولی برای محاسبه نرخ تعادلی ارز استفاده میکنم. این مدلها در بلندمدت نرخ تعادلی ارز را مشخص میکنند. مدل پولی و مدل پی پی به ما عددی حدود ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان را میدهد، اما دلار ۸۰ هزار تومان معامله میشود. این اختلاف به انتظار از آینده باز میگردد.
با وجود افزایش نرخ دلار، بازار همچنان به محدوده ۷۵ هزار تومان نمیرسد. این موضوع نشاندهنده پیشبینی بازار از آینده است. نرخ اقتصادی دلار ۷۵ هزار تومان است و نرخ دلار نیما روی نرخ اقتصادی خود قرار دارد که معمولاً باید حدود ۶ تا ۱۲ درصد ارزانتر از دلار آزاد باشد.
با توجه به وضعیت بازار و پیشبینیها، نرخ اقتصادی دلار در چند ماه آینده تغییر خواهد کرد.
در بهار امسال، صادرات نفتی و غیرنفتی کشور رکورد ۶ ساله خود را زد که نشان از بهبود وضعیت اقتصادی دارد. صادرات نفتی و غیرنفتی به ۲۹ میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در ۶ سال گذشته است.
بازار دلار ۸۰ هزار تومان را از دست داد ولی به سمت پایین نیامد، این اتفاق جالبی بود. با وجود اینکه خبرهای نسبتاً خوبی هم داریم در فضای سیاسی، مانند کنسل شدن استیضاح آقای همتی و رفع موانع آتشبس، بازار همچنان تحت تاثیر قرار نگرفته است.
بازار ارز توافقی عملاً میتواند رشد کند یا ریزش کند و هر اتفاقی ممکن است برایش بیفتد. بازار بورس از این به بعد میتواند با دلار ۷۰ هزار تومانی برای سال بعد کف شاخص را تعیین کند و با دلار ۸۰ هزار تومانی سقف شاخص را مشخص کند.
با توجه به اینکه دلار عرضه توافقی امروز ۶۷ هزار تومان است، برای سال بعد میتوانیم ۷۵ هزار تومان در نظر بگیریم. این عدد کفی است و نشان میدهد که محدوده کف تعادلی بازار مشکلی ندارد.
بازار به دلیل سیاستهای ارزی رشد میکند. پس اگر ارز بالا برود، این بازار هم رشد خواهد کرد. داراییهایی که به ارز وابسته هستند نیز رشد خواهند کرد. سیو سودهایی که در بازار اتفاق میافتد باید به سمت صندوقهای طلا بروند.
بورس به دلیل سیاست انبساطی و کاهش نرخ بهره رشد میکند. بورس و طلا عامل رشدشان جدا از هم نیستند. فروش شرکتها و سود آنها باعث رشد بورس میشود و این روند مشابه برای طلا نیز صدق میکند. بنابراین سیو سودها به سمت طلا منطقی است.
صندوقهای طلا گزینههای مناسبی هستند. به عنوان مثال، کهربا یکی از گزینههای خوب است که حدود ۲۰ درصد آن شمش است و قیمت آن نیز مناسب است. سیو سود در صندوقهای طلا کار منطقی و درستی است.
پورتفوی شما در بازار باید تنوع داشته باشد و شامل سهامی باشد که با رشد دلار رشد کنند. استفاده از صندوقهای اهرمی نیز میتواند مفید باشد. بازار ابزارهایی مثل صندوقهای اهرمی برای رشد سریعتر فراهم کرده است.
بهتر است در وبینارهای مرتبط با بازارهای مالی شرکت کنید و اطلاعات خود را بهروز نگه دارید. همچنین توجه داشته باشید که در بازار سهام نیز باید تحلیل بنیادی و تکنیکال بلد باشید تا سرمایهگذاری هوشمندانهای داشته باشید.
شرکت چدن در سال ۱۴۰۳ با فروش ۳۹۸ میلیارد تومانی و سود خالص ۱۰۵ میلیارد…
شرکت ارفع در سال ۱۴۰۳ با فروش حدود ۶ هزار میلیارد تومان و سود خالص…
شرکت صنعت روی زنگان در سال ۱۴۰۳ با فروش ۵۷۱ میلیارد ریال و سود خالص…
شرکت کپشیر در سال ۱۴۰۳ با فروش ۳,۲۶۳ میلیارد ریال و سود خالص ۹۴۶ میلیارد…
طبق اظهارات مقامات دولتی، قرار است مدل جدید دهکبندی براساس شاخصهای ۶ گانهای که به…
شفن در سال ۱۴۰۳ با ثبت فروش ۴۱,۲۷۰ میلیارد ریال و سود خالص ۱۳,۷۱۳ میلیارد…