چه کسانی برندگان واقعی بازار بورس هستند؟

به گزارش سرمایه فردا، برندگان واقعی بازار بورس کسانی نیستند که صرفاً باهوش‌تر هستند، بلکه کسانی هستند که احساسات خود را به‌خوبی کنترل می‌کنند. در واقع، بورس یک ماراتن است، نه دوی سرعت! اما چرا ۹۰ درصد معامله‌گران تازه‌وارد در این بازار ضرر می‌کنند؟ دلیل اصلی آن اشتباه گرفتن معامله‌گری با قمار است. ترس از دست دادن فرصت یا سندروم FOMO یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی است که سرمایه‌گذاران با آن روبرو می‌شوند. این سندروم موجب می‌شود در اوج قیمت، همراه با موج خرید عمومی اقدام کنید یا در کف قیمت، تحت تأثیر فروش گسترده دست به فروش بزنید. این رفتار بزرگ‌ترین دشمن سوددهی در بازار سرمایه است.

برای موفقیت در بورس، قانون ۹۰-۱۰ را به یاد داشته باشید: ۹۰ درصد سرمایه خود را در سهام بنیادی با تحلیل دقیق قرار دهید و تنها ۱۰ درصد را به معاملات کوتاه‌مدت اختصاص دهید؛ اما متأسفانه اکثر سرمایه‌گذاران تازه‌کار این نسبت را برعکس اجرا می‌کنند. همچنین استراتژی ذهنی برندگان شامل صبر استراتژیک، بی‌توجهی به هیجان‌های بازار، تمرکز بر فرآیند به‌جای نتیجه و تحلیل اشتباهات بدون سرزنش خود است. به‌جای تمرکز بیش‌ازحد روی تحلیل تکنیکال، زمان بیشتری را به روانشناسی معامله‌گری اختصاص دهید.

اشتباهات مرگبار در بورس

اشتباهات مرگبار در بورس شامل سرمایه‌گذاری با پول قرض گرفته شده، قرار دادن تمام سرمایه در یک سبد، خرید سهام بدون تحقیق و تنها بر اساس شایعات، و افزایش سرمایه‌گذاری پس از ضرر برای جبران سریع است. قانون طلایی ورود و خروج به شما یادآوری می‌کند: زمانی که خوش‌بینی در بازار غالب است، وقت فروش است و هنگامی که ناامیدی فراگیر شده، وقت خرید. بازارها همواره واکنش‌های بیش‌ازحد نشان می‌دهند.

برای کاهش ریسک و بهبود عملکرد خود، از روش‌های عملی مانند خرید تدریجی (Dollar-Cost Averaging)، تعیین حد ضرر برای هر معامله، سرمایه‌گذاری در ETF‌ها و تنوع در صنایع مختلف استفاده کنید. برنامه سه‌ماهه احیای پورتفوی به شما کمک می‌کند تا ابتدا سبد سهام خود را بازنگری کرده و موارد بی‌ارزش را بفروشید، سپس در ماه دوم درباره شرکت‌های برتر در صنایع مختلف تحقیق کرده و در نهایت با استراتژی مشخص سرمایه‌گذاری مجدد کنید.

وارن بافت می‌گوید: “بازار سهام ابزاری است که پول را از افراد بی‌صبر به افراد صبور منتقل می‌کند.” پس با صبوری می‌توانید به موفقیت دست پیدا کنید.

modir

Recent Posts

رشد ۶۹ درصدی سود خالص شنفت در گذشته

سود خالص شنفت در سال ۱۴۰۳ تحت تاثیر افزایش فروش چند محصول مانند روغن موتور…

8 ساعت ago

ناترازی نظام بانکی؛ بازی با آتش یا بحران ساختاری

بحث درباره ناترازی‌های نظام بانکی ایران، به‌ویژه تفاوت میان بانک‌های خصوصی و دولتی، در فضای…

11 ساعت ago

معضل مصوبه سه نرخی شدن نرخ گازوئیل

دولت برای جلوگیری از قاچاق سوخت مصوبه سه نرخی شدن کازوئیل را ابلاغ کرد بود…

11 ساعت ago

یارانه آرد و نان قطع شد اما سواستفاده زیاد شد

یارانه آرد و نان در طرح هوشمندسازی از سال ۱۴۰۱ قرار بود مدیریت شود اما…

12 ساعت ago

گرانی کالا بعد از نوسان ارز

یکی دیگر از عوامل کلیدی که باعث می‌شود قیمت کالاها با کاهش نرخ ارز به…

12 ساعت ago

الزام تأمین ۲۰ درصد برق ساختمان‌های دولتی از منابع تجدیدپذیر

مدیر سرمایه‌گذاری سازمان انرژی های تجدیدپذیر گفت: تأمین ۲۰ درصد برق ساختمان‌های دولتی از منابع…

20 ساعت ago