آخرین اخبار

واکنش بازارهای جهانی به ترور هنیه

به گزارش سرمایه فردا، افزایش تنش‌های منطقه‌ای، به ویژه در خاورمیانه، تأثیر قابل توجهی بر بازارهای جهانی داشته است. در روزهای اخیر، قیمت طلا برای دومین روز متوالی روند افزایشی داشته و به بالای ۲۴۲۰ دلار در هر اونس رسیده است.

یکی از دلایل این افزایش، خبر شهادت اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، بوده که باعث افزایش نااطمینانی در بازار جهانی و ترغیب سرمایه‌گذاران به خرید دارایی‌های کم‌ریسک مانند طلا شده است.

تنش‌های ژئوپولیتیک معمولاً موجب افزایش تقاضا برای طلا به عنوان دارایی امن می‌شوند. در این روز همچنین، نرخ بهره فدرال رزرو اعلام شد که معمولاً رابطه‌ای معکوس با قیمت طلا دارد؛ نرخ بهره پایین‌تر باعث افزایش تمایل سرمایه‌گذاران به خرید طلا می‌شود.

اگرچه نرخ بهره در سطح ۵.۵ درصد ثابت ماند، اما گمانه‌زنی‌ها حاکی از احتمال کاهش نرخ بهره در آینده است که می‌تواند تقاضا برای طلا را بیشتر افزایش دهد.

بازارها همچنین به انتخابات آمریکا توجه دارند، زیرا پیروزی دونالد ترامپ می‌تواند تأثیر مثبت بر قیمت طلا داشته باشد.

سیاست‌های اقتصادی او ممکن است دلار را تضعیف کند، که این به نوبه خود موجب افزایش قیمت طلا می‌شود. در دوران ریاست جمهوری ترامپ، قیمت طلا بیشترین رشد را نسبت به رؤسای جمهور پیشین داشته است.

به طور کلی، تنش‌های منطقه‌ای و تصمیمات اقتصادی مهم، از جمله تغییرات نرخ بهره فدرال رزرو و نتایج انتخابات آمریکا، نقش مهمی در تعیین روند قیمت طلا و سایر دارایی‌ها دارند.

بازارهای جهانی انس و طلا

تنش‌های جدید منطقه‌ای و خبر حمله به دبیرکل گروه حماس، انتظارات تورمی فعالان بازار را تحت‌تأثیر قرار داده و موجب افزایش نرخ ارز و طلا شده است.

در روز گذشته، قیمت هر قطعه سکه طلا با یک میلیون و ۵۰ هزار تومان افزایش به ۴۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رسید و دلار آزاد نیز با رشد هزار و ۳۰۰ تومانی به ۶۰ هزار و ۴۵۰ تومان رسید.

تحلیلگران معتقدند این افزایش‌ها به دنبال تشدید تنش‌ها و نوسانات بازار بوده است، اما برخی از آنها پیش‌بینی می‌کنند که با فاصله گرفتن این ریسک‌ها، قیمت‌ها به روند سابق خود بازخواهند گشت.

در مقابل، برخی کارشناسان معتقدند که اگر اخبار منفی دیگری منتشر شود یا اقدامات تلافی‌جویانه‌ای صورت گیرد، روند افزایشی ممکن است ادامه یابد.

نوسانات قابل توجه در قیمت ارز و طلا در واکنش به این تحولات نشان می‌دهد که بازارها به شدت تحت تأثیر وضعیت ژئوپلیتیک و انتظارات تورمی هستند.

ریسک های بورس در مرداد ۱۴۰۳

روز گذشتهخبر شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران مخابره شد و این موضوع بر روند معاملات بورس تهران در این روز سایه افکند.

قابل پیش‌بینی بود که این ریسک منجر به فزونی عرضه نسبت به تقاضا و موجب افت نماگرهای سهامی شود که این موضوع نیز رنگ واقعیت به خود گرفت و بازار با سرخ‌پوشی همراه شد.

در فروردین ماه سال‌جاری نیز در نتیجه حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق و همچنین پاسخ متقابل نظامی ایران به این حمله بازار سهام در مدار نزولی قرارگرفته بود.

روند افت حباب موجود در قیمت صندوق‌های اهرمی که از روزهای قبل آغاز شده‌بود، در روز چهارشنبه نیز ادامه داشت و در برخی از دقایق بازار دیروز، حباب کلیه صندوق‌های اهرمی منفی شد.

این صندوق‌ها در جریان معاملات دیروز افت سنگینی را به‌ثبت رساندند و وخامت اوضاع به میزانی بود که دو صندوق اهرمی تازه پذیره‌‌‌‌‌نویسی‌شده در بازار به زیر قیمت پذیره‌‌‌‌‌نویسی رسیدند.

بورس بالا می رود یا طلا

شرایط حاکم بر بورس تهران، وضعیتی را پدید آورده که به موجب آن هیچ‌کس نمی‌داند دقیقا چه اتفاقاتی در انتظار بازار است.

امروز بازارسهام یک روز منفی دیگر را سپری کرد.طی چهار روز معاملاتی مردادماه، شاخص کل تنها یک روز مثبت را ثبت کرده و درمابقی روزها پرچم سرخ را بالا برده است.

روی تابلوی معاملات از ابتدای مردادماه ریزش سنگین قیمت‌ها خودنمایی می کند.در واقع وقتی شرایط سیاسی و ریسک‌های بیرونی آنقدر پیچیدگی دارد که نه افقی برای به ثمر رسیدن وعده‌ها روشن است و نه اصلا مشخص است که طی ۲۴ ساعت آینده چه اتفاقاتی رخ خواهد داد؛سرمایه گذاران دلگرمی برای ورود دارایی ریالی خود به بازاری همچون بورس نخواهند داشت.

به ویژه اینکه در شرایط مشابه، چشم انداز بهای دلار و طلا نیز صعودی تورم ترسیم می‌شود.تمامی این عوامل سبب شده تا سرمایه‌گذاران چاره‌ای جز حرکت با تردید و احتیاط نداشته باشند و فعالان خرد بازار در انتخاب میان ماندن و نگهداری از ریال،گزینه دوم را انتخاب کنند.

بر اساس آنچه کارشناسان اقتصادی می گویند؛در شرایطی که کشور در شرف افزایش ریسک‌های سیاسی قرار دارد و طبیعتا احتمال آن بر پیشروی عدم اطمینان در بازار اثر می‌گذارد،احتیاط شرط مهم سرمایه‌گذاری خواهد بود.

آنچه مسلم است اینکه،ریسک با بازده بازارها ارتباط دارد.با توجه به عوامل یاد شده بیراه نیست اگر بگوییم که وزن رخدادهای سیاسی بر همه بازارها به ویژه بورس،در حال حاضر از وضعیت بنیادی بیشتر است.

در جریان معاملات آخرین روز هفته ،خروج بیش از یک همت پول حقیقی نشان از ترس مضاعف سهامداران دارد.

از ابتدای سال سه بار بازار با خروج پول بیش از یک همت مواجه بوده است (۱۸ فرودین حدود ۱۳۳۳ میلیارد تومان و ۲۵فرودین حدود ۱۷۴۵ میلیارد تومان) که هر سه بار سهامداران در واکنش به تنش‌های سیاسی در صف فروش سنگین قرار گرفتند.

ارزش معاملات خرد در پایان معاملات روز چهارشنبه به حدود ۲۲۸۶ میلیارد تومان رسید.

بازار ارز تهران نوسانی شد

بازار ارز تهران روز چهارشنبه ۱۰ مرداد ماه در حالی فعالیت کاری خود را آغاز کرد که بامداد امروز خبر ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، خاورمیانه را شوکه کرد.

بازار ارز تهران در شرایطی آغاز به کار کرد که دلار آزاد وارد کانال ۶۰هزارتومان شد.

در این میان، عده‌ای از تحلیلگران اعتقاد داشتند تجربه نشان داده این واکنش‌ها مقطعی است و زمانی که تب هیجان پایین برود نرخ‌ها اصلاح خواهد شد.

براین اساس طبق آنچه که معامله گران ادعا کردند دلار تهران با ۶۰ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد و نرخ حواله درهم نیز به ۱۶هزار و ۴۴۳ تومان رسید.

قیمت سکه امامی نیز به ۴۲ میلیون و ۶۰۶ هزار تومان رسید.

همچنین قیمت نیم سکه نیز ۲۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان اعلام شد.

واکنش بازارهای جهانی به ترور هنیه شامل افزایش ۴ دلاری قیمت نفت‌‌ و رسیدن به سقف قبلی است. همچنین دلار در ایران بالا رفت و بورس ریخت.

modir

Recent Posts

ارزیابی گزارش کدال نماد ساراب

حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

5 ساعت ago

بررسی گزارش عملکردی نماد شخارک

حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

5 ساعت ago

عملکرد نماد اوان در ۱۴۰۳

در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…

5 ساعت ago

گزارش روزانه قیمت انواع سکه‌ در بازار

این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه‌، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…

6 ساعت ago

تحلیل نوسانات معاملات بورس تهران

در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…

6 ساعت ago

شرکت صنعتی دوده فام: بررسی و تحلیل

شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال به‌عنوان بزرگ‌ترین…

6 ساعت ago