اقدامات ماکو با دو هدف توسعه تجارت و جذب سرمایه گذار
اقدامات ماکو با دو هدف توسعه تجارت و جذب سرمایه گذار

به گزارش سرمایه فردا، منطقه‌ای آزاد ماکو به عنوان هاب منطقه در نظر گرفته شده است. این اقدامات زیرساختی ماکو با دو هدف توسعه تجارت و جذب سرمایه گذار خارجی صورت گرفته است.

در حال حاضر منطقه آزاد ماکو به دلیل نزدیکی به کشورهای شمالی در مسیر ترانزیت کالا قرار دارد که به صورت زمینی به خاک ترکیه، ارمنستان و… وارد می شوند.

از این رو فراهم کردن زیرساخت های ترانزیتی، هتلینگ، در کنار بهره‌برداری از چشم اندازهای طبیعی می تواند میزان جذب سرمایه گذار در این شهر را افزایش دهد.

توسعه منطقه آزاد به یکی از اولویت‌های کشور در دوران تحریم بوده است. در همین راستا بسته‌های سرمایه گذاری برای هر یک از مناطق تعریف شد. همچنین در حال حاضر توسعه همکاری با کشورهای حوزه جی آی اس از مهمترین برنامه های تجاری کشور محسوب می شود.

افزایش مبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه از طریق ماکو

در شرایط کنونی ایران به دنبال افزایش مبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه است که تحت نفوذ غرب نیستند یا حداقل موانع مالی و بانکی پیش پای تجار ایرانی قرار نمی دهند.
از این رو در توسعه همکاری ایران با کشورهای شمال کشور منطقه‌ای آزاد ماکو به عنوان هاب منطقه در نظر گرفته شده است. این اقدامات ماکو با دو هدف توسعه تجارت و جذب سرمایه گذار خارجی صورت گرفته است.
حسین گروسی مدیرعامل منطقه آزاد ماکو با نگاهی به ظرفیت های سرمایه گذاری این منطقه گفت: در حال حاضر ماکو نه تنها از یک موقعیت استراتژیک برخوردار است که می تواند در توسعه تجارت و ترانزیت موثر باشد. از نظر قابلیت های سرمایه پذیری نیز از ظرفیت بالایی برخوردار است.

او افزود: به عبارت دیگر این منطقه به دلیل بهره مندی از منابع طبیعی موقعیت خوبی برای جذب سرمایه در حوزه کشاورزی، گردشگری و حتی صنعتی بهره مند است.
او با تاکید بر اینکه با تکیه بر همین قابلیت ها توسعه سرمایه گذاری در این بخش ها را با ایجاد زیرساخت ها در اولویت قرار داده ایم، افزود: به طوری که هم اکنون دهکده لجستیک را راه اندازی کرده ایم. به طور قطع توسعه حمل و نقل ترکیبی می تواند به بهبود صادرات کشور کمک کند. از این رو سرمایه گذاران با شناسایی قابلیت های سرمایه گذاری مانند بهش معدن می توانند به ایجاد ارزش افزوده و درآمد ارزی برای کشور برنامه ریزی کنند.

فعالسازی ظرفیت‌های های گردشگری

رویکرد دیگری که مناطق آزاد ماکو به دنبال آن است فعالسازی ظرفیت‌های های گردشگری در کنار قابلیت منابع طبیعی است. به عبارت دیگر این منطقه آزاد باغ هوشمند را راه اندازی کرده تا در کنار خودکفایی در تامین نیازهای کشاورزی منطقه به صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی کمک کند.
بخشی از سرمایه‌گذاری های اخیر این منطقه بر توسعه مراکز تفریحی و اقامتی متمرکز شده است. همچنین مراکز تجاری و مالها از دیگر گزینه‌های سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در ماکو بوده است. مدیرعامل منطقه آزاد ماکو از همکاری با هلدینگ ماهان برای سرمایه‌گذاری ده هزار میلیارد تومانی برای توسعه گردشگری این منطقه خبر داده است.

براساس این گزارش در سالهای اخیر طبیعت گردی به اولویت نخست گردشگران تبدیل شده است. منطقه آزاد ماکو با تکیه بر ظرفیت‌های منطقه باغ هوشمند را راه اندازی کرده تا در کنار توسعه کشاورزی صنعتی، زمینه جذب بیشتر گردشگر را فراهم کند