انوش ترابی: دوباره زمزمه های افزایش قیمت بنزین به گوش می رسد. با همان دلایل قبلی و طبعا و طبیعتا با همان نتایج پیشین. فرایند فریب بسیار درست کار می کند. هر وقت که قرار است بنزین گران شود ابتدا صداو سیما و رسانه های رسمی منتسب به دولت گزارش هایی تهیه می کنند از قاچاق گسترده بنزین به کشورهای همسایه ، سپس کارشناسان خیلی دلسوز و خیلی متخصص ریشه یابی می کنند. در اعلام میشود که دلیل قاچاق سوخت و به ویژه بنزین، ارزانی بنزین در ایران نسبت به کشورهای همسایه است.
بلافاصله مسئولین محترم که بسیار هم احساس مسئولیت می کنند تصمیم می گیرند که برای پیشگیری از قاچاق بنزین ، قیمت آن را افزایش بدهند تا جلوی قاچاق گرفته شود. برای اینکه پیازداغ توجیهاتشان را هم زیاد کنند در راستای حمایت از قشر فقیر جامعه که بنزین مصرف نمی کنند تازه ایدئولوژی عدالت محور را هم قاطی ماجرا می کنند. علنا می گویند که افزایش قیمت بنزین در راستای گسترش عدالت اجتماعی صورت گرفته است.
افزایش قیمت بنزین نه جلوی قاچاق سوخت را می گیرد و نه عدالت اجتماعی را گسترش می دهد. تنها کارکرد افزایش قیمت بنزین دزدی آشکار دولت از جیب فقیرترین و محرومترین طبقات اجتماعی کشور برای تامین کسری بودجه خود است. چرا؟
دلیلش ساده است. به نتایج افزایش قیمت بنزین در همین بیست سال اخیر نگاه کنید. به محض افزایش قیمت بنزین ، تقریبا تمامی خدمات و کالاها با همان درصد افزایش قیمت بنزین و گاه حتی بیشتر ، قیمتشان افزایش پیدا می کند و تورم هم با همان نسبت.
با فاصله چند روز قیمت دلار دوباره با همان نرخ تورم بالا می رود و دوباره همان فاصله قیمتی که باعث قاچاق سوخت به کشورهای همسایه بود برمی گردد به روال سابق خودش و باز روز از نو و روزی از نو.
یعنی باز قاچاق سوخت و باز گزارش های صداوسیما و باز مصاحبه های کارشناسان و باز تصمیم دولت جدید برای افزایش قیمت بنزین.
اما این دور و تسلسل صرفا یک رفتار بیهوده بی هدف نیست ، در طی این فرایند تمام افرادی که حقوق مستمری دریافت می کنند (یعنی کارگران و کارمندان) و بخش عظیمی از اقشار محروم سفره هایشان کوچک و کوچکتر می شود.
برحذر باشید از افزایش قیمت بنزین. اینقدر هم فوب خلیج فارس را به رخ مردم نکشید. راهکار می خواهید برای حل مشکل، من می گویم، خیلی هم ساده است. اندکی شجاعت میخواهد و اندکی صداقت.
۱- خودروهایی با قیمت، کیفیت و مصرف سوخت همسان با کشورهای حاشیه خلیج فارس را در اختیار مردم قرار دهید.
۲- درآمد سرانه مردم را به حد درآمد کشورهای خلیج فارس برسانید.
۳- ناوگان حمل و نقل عمومی و کیفیت بنزین را به قیمت و کیفیت خدمات همان کشورها برسانید.
حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…
این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…
در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…
شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال بهعنوان بزرگترین…