به گزارش سرمایه فردا، مدیرعامل رستگار صنعت درباره صنعت ابزار و نقش آن در صنایع کشور، گفت: صنایع برای حرکت و تولید نیازمند ابزارآلات صنعتی هستند. این ابزارها شامل ابزارآلات هیدرولیک، ابزارآلات تأسیسات، ابزارآلات جوش و برش و … است. پس این ابزارها نقش مهمی در توسعه صنعتی کشور دارند، زیرا اگر صنایع ابزار مرتبط با تخصصشان را نداشته باشند نمیتوانند کار خود را پیش ببرند. این مساله مربوط به همه کارخانجات از خودرو تا صنایع فولاد و… را شامل میشود
مهندس رستگار درباره چالش ابزارآلات صنعتی افزود: این ابزارآلات یا وارداتی یا تولید داخلی هستند. درباره ابزارآلات وارداتی کیفیت محصول اهمیت دارد. در این حالت شرکت واردکننده باید به کارخانه مقصد سفارش بدهد تا بر مبنای آن محصول تولید و عرضه شود. اما مساله اینجاست که ایران تحریم است و کشورهای مقصد حتی چین همکاری چندانی نمیکنند. از طرف دیگر واردکنندهها چند ماه درگیر ثبت سفارش کالا هستند.
این فعال صنعتی تصریح کرد: اگر یک شرکت چینی بخواهد یک محصول سفارشی را تولید کند ضمن اینکه ۳۰ درصد از مبلغ ساخت را ابتدای کار دریافت میکند چند ماه زمان برای ساخت آن نیاز دارد. به همین دلیل واردکننده ابتدا باید پرداختی داشته باشد و بعد ثبت سفرش را پیگیری کند. بعد از آن مشکل حمل و نقل گریبان واردکننده را میگیرد. برای نمونه کشتیرانی کانتینر تحویل بدهد و در زمان مناسب انتقال کالا انجام شود یا کالا سالم برسد همه از مصائب واردکننده است.
در ادامه مدیرعامل رستگار صنعت تصریح کرد: اگر مشکل ناامنی خطوط دریایی و بیمه بار وجود نداشته باشد تازه مساله گمرکات پیش میآید. برخی واردکنندگان محصولی را وارد کردهاند، اما چون کارشناس گمرک عوض شده ترخیص کالا با مشکل روبرو شده است در حالی که هیچ قانون و مقرراتی تغییر نکرده است. این موضوع نشان دهنده عملکرد سلیقهای در گمرک است. بارها نیز این مساله را به مسئولان گمرک منتقل کردهایم.
این کارشناس صنعت تصریح کرد: در بخش تولید نیز مشکلات پیچیده است وجود دارد. چقدر وزارت صنعت مواد اولیه کارخانههای تولیدی ابزارآلات صنعتی را تأمین کرده است؟ چقدر این وزارتخانه مشکلات تولیدکنندگان را برطرف کرده است. حتی برای گرفتن یک زمین برایی ایجاد کارخانه درگیر دلالی میشوید. به طوری که اگر زمین را تحویل بگیرید بعد پروانه تولیدی نمیدهند و میگویند آلایندگی دارید و برو مجوز واحد صنفی بگیر.
او افزود: اگر پروانه تولیدی وجود نداشته باشد فرد نمیتواند مواد اولیه مورد نیاز خود را از بورس کالا دریافت کند. از طرف دیگر دولت هیچ گونه حمایتی برای جذب و حفظ نیروی انسانی آموزش دیده در این صنعت انجام نمیدهد. در حال حاضر هزینه بیمه هر کارگر حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. مگر یک کارفرما چقدر از یک نیروی انسانی درآمد کسب میکند این میزان هزینه بیمه باید پرداخت کند. در سالهای اخیر نه تنها تعداد تولیدکنندگان ابزارآلات صنعتی کاهش یافته، تعداد واردکنندگان نیز کاهش یافته است. این مساله روی کاهش اشتغال و کمبود ابزارآلات صنعتی برای کارخانهها تأثیر منفی گذاشته است.
این کارشناس درباره تأثیر بالا رفتن نرخ ارز بر این صنعت گفت: در چند وقت اخیر رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده نرخ غیر رسمی ارز را قبول نداریم. در حالی که کالاها با همین قیمت ارز غیر رسمی تعیین میشود. حتی نرخ محصولات آلیاژی که در داخل تولید میشوند تحت تأثیر نوسانات ارز تغییر قیمت پیدا میکنند. متأسفانه ارز نیمایی نیز به فساد ارزی دامن زده است. به عبارت دیگر بسیاری از شرکتها ارز نیمایی دریافت میکنند و محصولات خود را با نرخ آزاد به بازار میفرستند. این مساله منجر میشود چوب لای چرخ تولید و واردات گذاشته شود.
او تصریح کرد: بسیاری از کالاهای وارداتی واسطهای هستند و خوراک صنایع محسوب میشوند به همین دلیل اختلال در قیمت آن منجر می شود که تولید با چالش مواجه شود.
این تولیدکننده ابزارآلات صنعتی اظهار کرد: در سالهای گذشته ما در نمایشگاههای اروپایی میخواستیم شرکت کنیم تا بتوانیم محصولات خود را نمایش دهیم که به دنیا نشان بدهیم که حرفی برای گفتن داریم و میتوانیم با محصولات اروپایی رقابت کنیم اما نتوانستهایم در این نمایشگاه شرکت کنیم.
معاملات بازار ارز توافقی با هدف کاهش فاصله ارز دولتی و بازار آزاد آغاز شد.…
ادامه ممنوعیت واردات ایفون و فیلترینگ باعث ناامیدی نسل زد نسبت به رویکرد دولت شده…
روند صعودی بورس در حال حاضر ادامه پیدا کرده، اما با توجه به بازدهی ۲۰…
برنامه اقتصادی دولت برخلاف وعده های انتخاباتی رئیس جمهور تاکید بر اصلاح قیمت گذاری و…
قرارداد همکاری دانش بنیان ، تحقیقاتی و پژوهشی ، فناورانه و آزمایشگاهی شرکت صبا فولاد…