به گزارش سرمایه فردا، رضا روحی در یادداشتی به تحلیل آینده سرمایه گذاری در بازارهای مالی پرداخت که در ادامه می خوانید؛ اقتصاد در شرایط پیچیده ای است و یکی از مشکلات ادامه دار شدن ریسک های سیستماتیک است. هدفم القا ترس یا ایجاد حس خطر نیست اما همیشه برنده کسی است که نگاه واقع بینانه داشته باشد. شاید کلید واژه برهه حساس کنونی زیادی لوث شده است. ولی واقعا شرایط فعلی کشور برهه حساس کنونی واقعی است. بن بست شدیدی در بازارهای مالی اتفاق افتاده است. ناترازی های انرژی، کسری شدید بودجه، عدم گشایش اقتصادی، و… تنها موارد از مشکلات موجود است.
تنش های نظامی ایجاد شده به خصوص در چند ماه اخیر هم کل ریسک های سیستماتیک را به یکباره چند پله ارتقا داده است.
در حال حاضر اگر با فعال و متخصص هر بازاری صحبت کنید هیچ چشم اندازی از آینده متصور نیست. بازار ملک و خودرو تقریبا واکنشی نسبت به افزایش قیمت دلار از ۵۷ هزار تومان تا ۶۸هزار تومان فعلی نداشته اند، بلکه بعضا شاهد کاهش قیمتی هستیم. حتی رکود عمیق نیز این دو بازار را در نوردیده است.
طلا و دلار نیز در شرایط بحرانی جز دارایی های امن محسوب شده و دلیل استقبال از این دو بازار در چند وقت اخیر نیز کاملا مشخص است. تا حدی با اطمینان می توان گفت بازی دو بازار طلا و دلار ادامه خواهد داشت.
بورس میان زمین و هواست از طرفی دولت خواسته حمایتی دارد. اما کسری بودجه و سایر پارامترهای اقتصادی حمایت دولت را به چالش می کشد. وضعیت شرکتها نیز با این نرخ بهره بالا و رکود و افزایش بهای تمام شده هم کاملا مشخص است.
وضعیت آینده سرمایه گذاری پیچیده است تا جایی که که تقریبا نتیجه انتخابات آمریکا اولویت گذشته را در تحلیل های تحلیلگران ندارد. یعنی اینقدر مشکلات عدیده و عمیق است و اولویت های دیگری وجود دارد که فرقی بین انتخاب هریس و ترامپ قائل نیستند. تنها موردی که فعلا می تواند مرهمی کوچک و موقتی باشد یک برقراری آتش بس در غزه و لبنان است و دیگری انتخاب هریس.
مسلما سه اتفاق جنگ اوکراین، جنگ غزه و انتخابات آمریکا از اولویت های اصلی غرب است. با همه این تفاسیر باید بسیار محتاط عمل کرد و نگاه واقع بینانه داشت. از متحمل کردن ریسک به دارایی های خود برای کسب بازدهی بیشتر و بهتر باید اجتناب کرد. چرا که میتواند منجر به نابودی کل سرمایه شود.
حتی الامکان در دارایی های امن حضور فعال تر داشته باشید تا نسبت ریسک به ریوارد را افزایش داده شود.
در خرید سهام و حضور در بازار سرمایه تزریق نقدینگی جدید را اصلا به صلاح نمیدانم. در صورت تداوم حضور سرمایه گذاری در سهام بنیادی و با حاکمیت شرکتی که هم از بُعد تقسیم سود و هم از بُعد افزایش سرمایه سابقه خوبی داشته اند توصیه می شود.
این صحبت دلیل بر عدم ارزندگی بازار سهام نیست، اما آینده سرمایه گذاری در این بازار و کسب بازدهی مناسب در قبال تحمل ریسک پایین، بسیار کم است.
به گزارش سرمایه فردا، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس خبر داده که انتخابات شورای شهر احتمالا…
خسارات ناترازی برق با افزایش هزینهها و اختلال در فرآیند تولید، وزارت صنعت، معدن و…
بازدهی بالایی که از سال ۹۹ تاکنون داشته است، ممکن است نتیجهی کوتاهمدت باشد و…
تحلیل نمادهای دارویی نشان می دهد که افزایش قیمت دارو ممکن است به رشد درامد…
بازار دلار و طلا تحت برای سرمایهگذاری و حفظ ارزش دارایی امن است. اما آیا…
بازار سرمایه به یک وضعیت نوسانی رسیده و نیاز به استراتژیهای سرمایهگذاری هوشمندانهتر از همیشه…