آخرین اخبار

گردشگران ورود به ایران اهل کجا هستند

داده‌‌‌های جدید مرکز آمار نشان می‌‌‌دهد از سال ۱۳۹۶ تا زمستان ۱۴۰۲ به جز دو سال بیشترین گردشگران ورودی به ایران را عراقی‌ها تشکیل می‌دهند.

بر اساس این آمارها، از۶میلیون گردشگر ورودی ایران در سال ۱۴۰۲، ‌‌‌ ۲میلیون و ۷۰۰‌هزار نفر عراقی‌‌‌، یک میلیون و ۳۰۰‌هزار نفر افغان و ۸۰۰‌هزار نفر از ترکیه هستند.

این آمارها همچنین نشان می‌‌‌‌‌‌دهد تنها در سال‌‌‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ که کشورمان درگیر همه‌گیری کرونا بود، ‌‌‌افغان‌‌‌ها بالاترین عدد گردشگران ورودی را به دست آوردند.

چرا عراقی‌‌‌ها رتبه اول گردشگران ورودی به ایران را در اختیار دارند؟ آنها با چه انگیزه‌هایی سفر می‌کنند و آیا می‌توان بر این اساس،‌ برنامه‌ای برای سایر کشورها هم داشت؟

به گفته معاون سابق وزارت گردشگری‌‌‌، میراث فرهنگی و صنایع دستی ما تلفیقی از گردشگران زیارتی، تفریحی و سلامت عراقی را داریم. ممکن است گردشگرانی با اهداف تجاری هم به کشورمان سفر کنند اما سه گزینه اول برجسته‌ ترند.

به لحاظ هزینه‌کرد معمولا گردشگران عراقی نسبت به برخی کشورهای اروپایی و… مبلغ کمتری را در کشورمان خرج می‌کنند.

اغلب افغان‌ها با ویزای کار به ایران سفر می‌کنند که در سال‌های قبل جزو گردشگران حساب نمی‌شدند. با این حال نهاد متولی گردشگری کشور از سال ۱۴۰۱ افغان‌ها را جزو توریست‌های ورودی حساب می‌کند

چرا میزان گردشگران ورود به ایران از عربستان کمتر است

یکی از بزرگ‌ترین هدف‌های عربستان از جذب ستارگان نامدار ورزش جهان به این کشور، بازسازی برند و افزایش درآمدهای توریستی بود.

گزارش‌ها نشان می‌دهد سعودی‌ها در این زمینه از هدف‌گذاری‌های‌شان جلوتر هم هستند.

وزیر گردشگری عربستان به تازگی گفته: «هدف اصلی ما جذب بیش از ۱۵۰ میلیون گردشگر تا سال ۲۰۳۰ است. تحقق چنین هدفی، به سهم ۱۰ درصدی گردشگری از کل تولید ناخالص داخلی تا سال ۲۰۳۰ و افزایش اشتغال از حدود ۶۵۰هزار شغل در سال ۲۰۱۹ به ۱.۶میلیون شغل تا آن زمان کمک خواهد کرد.»

عربستانی‌ها در نیمه اول سال ۲۰۲۴ بیش از ۳۸ میلیارد دلار از بخش گردشگری درآمد داشته‌اند.

در ایران آمار سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ حکایت از ورود حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر بین‌المللی به کشور دارد که اگر قرار باشد با همین نسبت آن را به شش ماه تعمیم بدهیم، به عدد ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر خواهیم رسید.

به این ترتیب، بهتر از قبل می‌شود فهمید چرا یکی مثل کریس رونالدو جذب می‌شود و چرا با وجود ناتوانی در استخدام لیونل مسی، او به عنوان سفیر ویژه گردشگری عربستان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گردشگران ورود به ایران بیشتر عراقی و افغانستانی هستند. البته از افغانستان به عنوان مهاجر وارد ایران می‌شوند. درحالی که عربستان جذب سالانه ۱۵۰ میلیون گردشگر را هدف‌گذاری کرده‌است./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

تفاوت دانشور و متفکر

در دنیای ادبیات و فلسفه، تعاریف و تمایزهای میان عناوینی همچون دانشور و متفکر همیشه…

10 ساعت ago

راهنمای جامع سرمایه‌گذاری: تحلیل طلا تا بازار خودرو

در این گزارش جامع به بررسی سوالات کلیدی در حوزه سرمایه‌گذاری پرداخته‌ایم، از انتخاب بین…

13 ساعت ago

آیین اختتامیه نخستین رویداد ملی هنر سرامیک دانشجویان ایران

مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان رویداد ملی هنر سرامیک دانشجویان ایران با عنوان «متغیرها»، در…

15 ساعت ago

ویدیوهایی از آموزش ترید و معامله گری

سرمایه گذاری موفق شروطی دارد که باید رعایت شود. برای آموزش ترید و معامله گری…

15 ساعت ago

دلایل افزایش و نوسان قیمت برنج

شوک افزایش قیمت برنج در حالی رخ داد که کشاورزان بهترین محصول خود را به…

17 ساعت ago

گزارش تفصیلی درباره تعیین دستمزد ۱۴۰۴

سبد معیشت کارگران حدود ۲۳.۴ میلیون تومان تعیین شده اما با توجه به پایه حقوق…

17 ساعت ago