چه عاملی خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد؟

به گزارش سرمایه فردا، دکتر محمدرضا اکبری اظهار کرد: مواجه با آلودگی هوا می تواند سبب طیف وسیعی از اثرات منفی سلامتی از افزایش بستری شدن در بیمارستان، مراجعه به اورژانس تا افزایش خطر مرگ زودرس شود.

وی بیان کرد: افزایش خطر ابتلا به آسم، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ریه، حملات قلبی، عروقی و تنفسی، کاهش عملکرد ریه و پیامدهای منفی بارداری از دیگر اثرات آلودگی هوا بر سلامت است.

اکبری با بیان اینکه افراد سالمند، کودکان، بیماران قلبی و عروقی، بیماران با مشکلات تنفسی، زنان باردار، افراد با شرایط اقتصادی، اجتماعی پایین، افراد مبتلا به دیابت، افراد شاغل در محیط بیرون از جمله افراد حساس در مواجه با آلودگی هوا هستند، عنوان کرد: نیاز است همه افراد به ویژه گروه های حساس نکاتی را جهت کاهش مواجهه با آلودگی هوا و اثرات آن بر سلامت رعایت کنند.

وی افزود: طبق دستورالعمل احتیاطی برای شرایط مختلف کیفیت هوا، امروز به دلیل قرارگیری شاخص هوای استان در وضعیت خطرناک نیاز است؛ افراد مبتلا به بیماری های قلبی، ریوی، سالمندان و کودکان در خانه بمانند و فعالیت های خود را به حداقل برسانند و سایر افراد با فعالیت های طولانی یا سنگین از خروج از منزل اجتناب کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: در این هوا، از فعالیت ورزشی سنگین در محیط باز خود داری شود، در شرایط خطرناک کیفیت هوا، ماندن در محیط های داخل به جای رفتن در محیط بیرون یکی از مهم ترین توصیه هایی است که ارائه می شود.

وی با اشاره به پوشیدن ماسک تنفسی مناسب، عنوان کرد: در این شرایط بهترین روش جهت کاهش مواجهه با آلودگی هوا، پوشیدن ماسک تنفسی مناسب است و باید توجه کرد که ماسک های جراحی فاقد راندمان کافی برای کاهش مواجهه با ذرات معلق هوا است و ماسک n۹۵ جزو ماسک های تنفسی مناسب است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان و آنتی التهابی می تواند سبب محافظت بدن از اثرات مضر رایکال های آزاد ایجاد شده توسط آلودگی هوا و التهاب ناشی از آن ها شود، بنابراین مصرف ویتامین A، B، E، C، و D در رژیم غذایی همراه با اسیدهای چرب پلی اشباع نشده می تواند به شما در محافظت از اثرات منفی آلودگی هوا کمک کند.

وی اضافه کرد: مصرف غذاهای سرشار از ویتامین و بتاکارتن مانند هویج، کره، سیب زمینی شیرین و جگر نیز توصیه می شود، همچنین مواد غذایی سرشار از ویتامین c به تقویت عروق خونی و همچنین تسریع در بهبودی کمک می کند؛ پرتقال، توت فرنگی، انبه، کلم بروکلی منابع مناسبی از ویتامین سی هستند.

اکبری ادامه داد: سبزیجات سبز برگ، غلات سبوس دار، زرده تخم مرغ، کره و روغن های گیاهی نیز منابع خوب ویتامین E هستند. استفاده از رژیم غذایی حاوی سلنیوم نیز از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد به کبد و ریه ها که می تواند منجر به سرطان شود جلوگیری می کند؛ تخم مرغ، پیاز، سیر، غلات سبوس دار و ماهی منابع خوبی برای تامین سلنیوم هستند./ایسنا

modir

Recent Posts

چالش‌ها و فرصت‌های صنعت نفت و گاز ایران؛ ورود شرکت بازرسی کیفیت به صنعت نفت و گاز

معاون بازرسی کالا و تجهیزات شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، در جریان بیست‌ونهمین نمایشگاه…

12 ساعت ago

تبعات آزادسازی واردات کالاهای مشابه داخلی

تصمیم دولت درآزادسازی واردات کالاهای مشابه از سوی کارشناسان، نمایندگان مجلس، و فعالان حوزه کار…

13 ساعت ago

مدیران خودرو خدماتش گران و بی کیفیت است!

مدیران خودرو با ایجاد انحصار در تامین قطعات و تعمیر خودرو هزینه های بالایی را…

13 ساعت ago

توسعه صادرات کشاورزی از شلمچه

پایانه مرزی شلمچه با نزدیکی به قطب‏های کشاورزی کشور، ظرفیت بالایی برای صادرات محصولات کشاورزی…

15 ساعت ago

پروژه‌های استراتژیک فولاد مبارکه شتاب گرفتند

پروژه‌های استراتژیک فولاد مبارکه در سال های اخیر منجر شده میزان واردات کشور به برخی…

17 ساعت ago

افت فشار میدان مشترک گازی پارس جنوبی

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، گفت: در سال گذشته میدان مشترک گازی با مشکل ناترازی و…

18 ساعت ago