آخرین اخبار

چشم انداز خودکفایی در محصولات آی سی تی تا صادرات از منطقه ویژه پیام

به گزارش سرمایه فردا، جمعی از خبرنگاران رسانه های کشور با همت معاونت فناوری ریاست جمهوری از منطقه ویژه اقتصادی پیام و شرکت های مستقر در آن بازدید کردند، هدف و سیاست کلان در این منطقه، توسعه زیرساخت‌ها به منظور ایجاد تسهیلات حداکثری در یک اکوسیستم پویا جهت فعالیت و رشد سرمایه گذاران بخش خصوصی در صنعت با اولویت حوزه‌های آی. تی، آی .سی. تی و می باشد تا با حضور هرچه بیشتر سرمایه‌گذاران در این منطقه نسبت به ایجاد فرصت های شغلی پایدار اقدام کنیم.
وجود فرودگاه در منطقه ویژه اقتصادی پیام باعث شده به یکی از کاربردی ترین مناطق برای سرمایه گذاران محسوب شود ، از این رو میزبان شرکت های حوزه آی سی تی، بهداشتی، صنعتی و … شده است، چراکه این امکان را برای سرمایه‌گذاران فراهم می کند تا با حضور در این منطقه از امتیاز معافیت مالیاتی برخوردار شوند. از طرف دیگر استقرار گمرک استان البرز در پیام موجب شده تا نسبت به صادرات و واردات کالاها به خصوص در حوزه آی. سی. تی و آی‌.تی شاهد تسهیل و روان سازی در امر صادرات و واردات کالاها در این بخش باشیم و تمامی تجهیزات و مواد اولیه خارجی در این مناطق معاف از پرداخت عوارض و حقوق گمرکی باشند. به همین دلیل دارای چشم انداز خودکفایی در محصولات آی سی تی تا صادرات است.
همچنین ورود و صدور کالا از منطقه با حداقل تشریفات گمرکی، برخورداری از خدمات انبارداری در انبارهای مسقف، برخورداری از حداکثر تسهیلات گمرکی و روان‌سازی مراحل قانونی در خصوص واردات و مشاوره گمرکی در زمینه های مختلف به ویژگی گمرکی منطقه ویژه اقتصادی پیام است.

مزیت های منطقه ویژه پیام نسبت به سایر مناطق
مدیر کل سرمایه گذاری منطقه ویژه پیام درباره ظرفیت های سرمایه گذاری منطقه ویژه فرودگاه پیام گفت: مناطق ویژه طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی متفاوت از سرزمین اصلی تحت پوشش متولی آن منطقه اداره می شود منطقه ویژه پیام از طریق شرکتی تحت مدیریت وزارت ارتباطات اداره می شود و مجوز های مورد نیاز پس از بررسی در همین منطقه صادر می‌شود که این یک مزیت محسوب می‌شود .
او با نگاهی به مزیت های منطقه ویژه و فرودگاه پیام تصریح کرد: این منطقه علاوه بر اینکه به پایتخت نزدیک است دارای دفتر گمرک و فرودگاه است بر همین مبنا شرکت ها می توانند مواد اولیه مورد نیاز خود را بدون اینکه از مرز سرزمین اصلی عبور کند وارد شرکت های خود کند.
او با اشاره به اینکه ۳۲۰ شرکت در حوزه آی سی تی، مخابرات، تجهیزات پزشکی، و صنایع غذایی در این منطقه مستقر هستند، اظهار کرد: شرکت ها می توانند با حداقل شریفات محصولات خود را صادرات‌ کنند. البته این به معنای عدم ثبت آمار یا دور زدن گمرک نیست بلکه به معنای حداقل بوروکراسی اداری است.
طبق مصوبه اسفند سال گذشته شرکت های حوزه فاوا می توانند واردات و صادرات خود را از منطقه ویژه پیام انجام دهند، گفت: از آنجایی که تمام فرایند های مربوط به تأییدیه های تجهیزات فناورانه و حتی استاندارد در منطقه ویژه پیام وجود دارد واردات و صادرات این شرکت ها تسهیل می‌شود.

تولید انحصاری کامپوزیت ضد حریق
مهدی اسماعیل زاده  مدیر اجرایی شرکت تولید کننده کامپوزیت با اشاره به اینکه ورق های کامپوزیت آلومینیومی ضد حریق برای اولین بار در کشور تولید می‌شود گفت: این محصول بر اساس ظرفیت های داخلی تولید می شود و به دلیل ویژگی‌هایی مانند سبک بودن و سرعت اجرا مزیت بالایی در به کارگیری نمای ساختمان دارد.
او با اشاره به اینکه این محصول به صورت انحصاری در کشور تولید می شود افزود: هیچ نمونه خارجی از این محصول وجود ندارد و به دلیل اینکه ارزان تر از سایر مصالح ساختمانی است با استقبال خوبی از سوی مشتریان مواجه شده است.

تولید محصولات هوشمند در بلوم
همچنین مهدی بهوندی قائم مقام شرکت بلوم با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۱ محصول کیبوردی و دو محصول هوشمند در بازار دارند گفت: ما فعالیت خود را از سال ۹۸ شروع کردیم از سال ۱۴۰۰ در محصول موبایل به تولید رسیدیم و با توجه به اینکه ۳۰۰ هزار دستگاه موبایل معمولی ماهانه وارد کشور می‌شود به تولید این محصول روی آوردیم.

او با بیان اینکه گوشی های بلوم قابل اتصال به گوشی های هوشمند هستند افزود: برخی محصولات قابلیت استفاده مانند مودم هستند و در آینده شبکه های اجتماعی ایرانی هم پوشش خواهند داد.
بهوندی با تاکید بر اینکه ۳۵ درصد از قطعات موبایل بلوم در داخل تامین می‌شود اظهار کرد: در حال حاضر این محصولات استاندارد سازمان تنظیم مقررات ارتباطات را دارد.
او با اشاره به اینکه وزارت صنعت هیچ حمایتی از طرح‌ ملی تولید تلفن همراه ندارد اظهار کرد: در حال حاضر با همکاری شرکت های حاضر در منطقه ویژه محصولات خود را تولید می کنیم. چرا که به دلیل تحریم ها واردات قطعات موبایل به سختی انجام می شود.
بهوندی  همچنین افزود: برای نخستین بار ساعت هوشمند  و دوچرخه برقی هوشمند در منطقه ویژه پیام انجام می شود.

تولید تجهیزات فیبر نوری تا لوازم خانگی
فرهاد یوسفی سرپرست کارخانه تولید مادیران با اشاره به اینکه هم اکنون ۴ مدل یخچال و فریزر در این شرکت تولید می‌شود گفت: برخی از محصولات یخچال و فریزر در بازار پر فروش هستند. البته هم اکنون محصولاتی مانند ماشین لباسشویی، ظرفشویی و کولر گازی در ایران شرکت‌ تولید می‌شوند.
همچنین حسین جوردکانی مدیر عامل شرکت پویش تجهیز صنعت پاسارگاد با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵ محصول تولید می‌کند گفت: این شرکت با تولید تجهیز فیبرنوری نیاز داخل کشور را تولید می کند.
او با بیان اینکه ماشین آلات این صنعت همه وارداتی هستند اظهار کرد در حال حاضر مواد اولیه مورد نیاز از پتروشیمی‌های داخلی تامین می شود.

نقش فرودگاه پیام در منطقه ویژه
مهدی شیخ الاسلامی مدیر فرودگاه پیام با اشاره به اینکه این فرودگاه در سال ۷۴ برای واردات محصولات مخابراتی ایجاد شده است گفت: همچنین بزرگترین مدرسه آموزش خلبانی در این فرودگاه ایجاد شده است.
او افزود: از سال گذشته مجوز پرواز خارجی دریافت شد و امسال بخشی از پروازهای اربعین از این فرودگاه به مقصد اربعین انجام شد. البته در حال حاضر بخشی از محصولات وارداتی به فرودگاه پیام وارد می شود.

modir

Recent Posts

استراتژی مدیریت اخلاقی

انگیزه‌های مدیریت اخلاقی را می‌توان: عدالت، انصاف و دیگر خواهی دانست. مدیریت اخلاقی اهداف سودآوری،…

4 ساعت ago

تاثیر معاملات بورس انرژی در ناترازی

عبدالخالق زاده گفت: معاملات بورس انرژی به دلیل وابستگی دولتی در منافع عرضه کنندگان تاثیر…

6 ساعت ago

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

1 روز ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

1 روز ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

1 روز ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

1 روز ago