آخرین اخبار

واکنش سهام نسبت به بازارهای موازی

مروری بر معاملات هفته‌های اخیر نشان می‌دهد؛ اگرچه شاخص به سختی توانست به کانال ۲.۲‌میلیون واحد سرک بکشد، اما این امر به‌قدری با مشقت همراه بود که اکنون سیگنال‌های ازدست‌رفتن کانال مذکور به روشنی از روند بازار قابل‌دریافت است.

واکنش سهام از منظر سمت‌و‌سوی بازارهای موازی به‌ویژه دلار نشان‌دهنده این است که بورس با توجه به نوسانات نرخ دلار در مسیر متفاوتی قرار خواهد گرفت.

در این‌میان برخی تحلیل‌ها حاکی از آن است که به لحاظ چشم‌‌‌‌‌انداز انتظارات تورمی و عقب‌‌‌‌‌ماندگی قیمت‌ها در بازار سهام نسبت به قیمت ارز و سایر بازارهای موازی، مجددا تقاضا می‌تواند به داخل مرزهای تالار شیشه‌ای بازگردد.

حال پرسش کلیدی این است که شرط حرکت صعودی بورس به سمت قله تاریخی اصولا امکان‌پذیر است؟

گروهی از کارشناسان بر این باورند؛ بعد از روی کارآمدن دولت جدید، مستقر‌شدن تیم اقتصادی دولت پزشکیان و تا پایان امسال و ابتدای سال‌آینده در بهترین حالت وضعیت شاخص تورم همانند سال‌جاری خواهد بود. پیش‌بینی نهادهای بین‌المللی پولی و مالی هم حکایت از ادامه همین روند درخصوص تورم دارد.

طبیعتا با تداوم شرایط فعلی، رشد شارپی بورس در کوتاه‌مدت و رکوردزنی شاخص‌کل در این بازار تا حدودی دور از انتظار خواهد بود.

واکنش سهام به رشد دلار نیمایی

به‌رغم رشد نرخ دلار سامانه نیما در هفته‌های اخیر و رسیدن این نرخ به ۴۳‌هزار و ۷۰۰‌تومان، همچنان شکاف موجود میان دلار بازار آزاد و دلار نیمایی، یکی از چالش‌ها و مشکلات بازار سهام محسوب می‌شود.

به دلیل اختلاف میان این دو نرخ و از آنجا که نرخ نیمایی برای اهالی بازار نرخ مهمی به‌شمار می‌رود؛ باید دید که برنامه دولت جدید در رابطه با این معضل چگونه خواهد بود.

چند صباحی دیگر، سوت آغاز فعالیت رسمی دولت چهاردهم نواخته خواهد شد و در این اثنا، اوضاع و احوال نابسامان بازار سهام، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌‌‌‌ها و معضلات دولت چهاردهم است که باید توسط تیم اقتصادی دولت جدید مورد واکاوی قرارگرفته و سپس برای آن نسخه بهبود تجویز شود.

دولت مسعود پزشکیان، بازار سرمایه‌ای را تحویل خواهد گرفت که در برهه کنونی، گرفتار طیف متنوعی از ریسک‌ها و مشکلات است.

با وجود اینکه پیش‌بینی می‌شد با پیروزی مسعود پزشکیان در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری میانه تیرماه، اوضاع و احوال بازار سهام به لحاظ آمار معاملاتی (مثل ارزش معاملات، جریان ورود پول و سرانه‌‌‌‌های خرید) با تغییر قابل‌توجهی همراه شود، اما این مهم رنگ واقعیت به خود نگرفت و بازار فقط در دو روز ابتدایی پس از مشخص‌‌‌‌شدن نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری با اقبال عمومی همراه شد و پس از آن وضعیت تقاضا در بازار به‌شکل سابق برگشت.

واکنش سهام به رشد دلار نیمایی و همچین انتظارات تورمی تاکنون خنثی بوده‌است. به همین دلیل نگرانی در بازار درباره دخالت دولت بالا رفته است./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

پیشنهاد سرمایه‌گذاری مشترک ایران و آمریکا برای مدیریت تأسیسات هسته‌ای

ایران در مذاکرات اخیر با ایالات متحده پیشنهادی برای راه‌اندازی پروژه‌ای مشترک با مشارکت یک…

4 ساعت ago

بی برنامگی وزارت راه و شهرسازی بر ساخت مسکن ملی

در حالی اخیراً وزیر راه و شهرسازی نسبت به سیاست حمایتی دولت از مسکن انتقاد…

4 ساعت ago

تاثیر سیاست تعرفه‌ای بر اقتصاد ایران

با توجه به اینکه ایران سالها به واسطه تحریم ها پیوستگی چندانی با سیاست تعرفه‌ای…

5 ساعت ago

بازتعریف نقش بانک سپه در دنیای بانکداری دیجیتال

بانک سپه با برگزاری رویداد امید تاک به دنبال این است نقش خود را در…

7 ساعت ago

مولفه‌های موثر در سرمایه‌گذاری سودآور در ۱۴۰۳

سرمایه‌گذاری سودآور در ۱۴۰۳ در ایران به عوامل مختلفی همچون توان دولت به مدیریت ارز…

14 ساعت ago

استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بورس

استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در چند وقت اخیر به دلیل نوسانات اقتصادی بسیار محتاطانه شده است. در…

14 ساعت ago