اقتصاد بین‌الملل

واکنش بازارهای مالی به وزیر خزانه داری

به گزارش سرمایه فردا، اسکات بسنت، بنیان‌گذار شرکت «کی اسکوئر»، به‌عنوان وزیر خزانه‌داری دولت جدید دونالد ترامپ معرفی شده است. او تجربه گسترده‌ای در بازارهای مالی جهانی دارد. او به سیاست‌های مالی انبساطی، کاهش مالیات‌ها و مقررات‌زدایی برای تحریک رشد اقتصادی معتقد است. به همین دلیل واکنش بازارهای مالی قطعا تورمی خواهد بود. هرچند داده های آماری اقتصاد آمریکا روندی مثبت ثبت کرده است.

واکنش بازارهای مالی به انتخاب بسنت

سیاست‌های مالی انبساطی و کاهش مالیات‌ها که احتمالاً منجر به افزایش کسری بودجه و بدهی ملی می‌شوند، می‌توانند فشار نزولی بر ارزش دلار وارد کنند. این کاهش ارزش دلار ممکن است در کوتاه‌مدت موجب تضعیف قدرت خرید آن شود، اما اگر سیاست‌های بسنت به رشد اقتصادی منجر شوند، ممکن است این روند در میان‌مدت تعدیل شود.طلا به‌عنوان دارایی امن در زمان‌های عدم اطمینان اقتصادی مورد توجه قرار می‌گیرد. اگر سیاست‌های مالی بسنت منجر به تورم یا کاهش ارزش دلار شوند، تقاضا برای طلا افزایش یافته و در نتیجه قیمت آن رشد خواهد کرد. از سوی دیگر، اگر کاهش مالیات‌ها و مقررات‌زدایی باعث افزایش اعتماد به بازارهای مالی شوند، ممکن است این اثرات معکوس شوند.

بسنت احتمالاً رویکردی متعادل‌تر نسبت به تعرفه‌های تجاری با چین اتخاذ خواهد کرد. به دنبال راه‌حل‌هایی برای کاهش تنش‌های اقتصادی است. در مورد روسیه، با توجه به نقش وزارت خزانه‌داری در اعمال تحریم‌ها و رهبری گروه ۷ او می‌تواند در تشدید یا کاهش تحریم‌های اقتصادی تصمیم‌گیری کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا مسئول اصلی طراحی و اجرای تحریم‌ها علیه ایران است. با توجه به سیاست‌های ترامپ در دوره گذشته و تجربه بسنت، می‌توان انتظار داشت که او نقشی کلیدی در تصمیم‌گیری درباره تحریم‌ها ایفا کند. اگرچه تصمیمات نهایی به سیاست‌های کلان دولت ترامپ بستگی دارد. اما بسنت ممکن است به دنبال استفاده از ابزارهای اقتصادی برای فشار بیشتر یا حتی مذاکرات جدید با ایران باشد. به همین دلیل واکنش بازارهای مالی فعلا نمایان نخواهد بود.

modir

Recent Posts

بودجه سال ۱۴۰۴: چالش‌ها، ابرتورم و چشم‌انداز اقتصادی ایران

بودجه سال ۱۴۰۴ با رویکردی شفاف و واقعی‌تر نوشته شده است، اما کسری ۳۵۰ همتی،…

11 ساعت ago

رژیم سرمایه‌گذاری ۲۰۲۵: مسیر موفقیت در میان رشد کُند اقتصادی

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۵ با رشد کاهشی و تورمی ملایم…

12 ساعت ago

چالش‌های اقتصادی جهان: از تعرفه‌های ترامپ تا کاهش رشد اقتصادی چین

سیاست‌های تجاری ترامپ و کاهش سرعت رشد اقتصادی چین، همراه با تحولات جهانی همچون کشف…

12 ساعت ago

معاملات هیجانی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری؛ چالش‌ها و پیامدها برای بازار سرمایه

صندوق‌های سرمایه‌گذاری با شایعات پیرامون کارمزدها و معاملات هیجانی، بار دیگر به کانون توجه معامله‌گران…

12 ساعت ago

پول‌های مشکوک در صندوق‌های اهرمی؛ بحران اعتماد در بازار سرمایه

صندوق‌های اهرمی با ثبت رکورد بی‌سابقه در سرانه فروش، سایه‌ای از پول‌های مشکوک بر بازار…

14 ساعت ago

چشم‌انداز پیچیده‌ای را برای سرمایه‌گذاران بورس

بازار سرمایه ایران با ترکیبی از روندهای مثبت و چالش‌های بنیادین، چشم‌انداز پیچیده‌ای را برای…

16 ساعت ago