آخرین اخبار

واردات محصولات کشاورزی به ایران

به گزارش سرمایه فردا، داده‌های گمرک ایران در سال ۱۴۰۲ نیز نشان می‌دهد در همین زمان، بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم از خارج کشور وارد شده که تقریباً ۱۹ درصد از گندم مورد نیاز ایران در این سال را تأمین کرده است. همچنین واردات محصولات کشاورزی از سایر کشورها نیز سهم بالایی داشته که بخشی از این مساله تحت تاثیر خشکسالی در ایران است.
بر اساس این داده‌ها، دولت ایران کمی بیش از یک میلیارد دلار را به خرید گندم در سال ۱۴۰۲ اختصاص داده است. در این میان، روسیه با سهم ۶۲ درصدی در واردات گندم به ایران، با اختلاف مهم‌ترین تأمین‌کنندۀ این محصول برای کشور بوده است.
ابستگی ایران در واردات ذرت دامی و دانه‌های سویا به امارات متحده عربی حائز اهمیت است. به‌طور مشخص، ایران سال گذشته بیش از سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای واردات ذرت دامی هزینه کرده است. دانه‌های سویا نیز با یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار در رتبۀ دوم محصولات وارداتی کشاورزی و غذایی قرار دارند.
بیش از ۴۶ درصد از کل ذرت دامی وارداتی ایران از امارات تأمین می‌شود. این امیرنشین همچنین تأمین‌کنندۀ بیش از ۵۸ درصد کل دانه‌های سویای وارداتی ایران است.

بیشترین سهم واردات محصولات کشاورزی به ایران چیست

در بین واردات محصولات کشاورزی ، برنج سومین محصول مهم وارداتی ایران است. در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برای واردات برنج هزینه شده است که بیش از ۹۰ درصد آن از دو مبدأ هند و پاکستان تأمین شده است.
جای تعجب نیست که هند به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکنندۀ برنج در جهان، واردات محصولات کشاورزی به ایران از آنجا باشد و سهمی ۶۲ درصدی در واردات برنج کشور داشته باشد. بیش از نیمی از واردات برنج در ۴۲ کشور دیگر جهان نیز توسط هند تأمین می‌شود.
در تیرماه سال ۱۴۰۲، هند اعلام کرد که با هدف تعدیل قیمت‌ها در کشور، صادرات انواع برنج «غیرباسماتی» را ممنوع کرده است. این تصمیم به‌طور خاص برای ایران که علاوه‌بر تحریم‌ها، در فهرست سیاه «اف‌ای‌تی‌اف» قرار دارد. به‌دلیل رد لوایح گروه ویژۀ اقدام مالی در زمینۀ پول‌شویی، از سیستم مالی بین‌المللی کنار گذاشته شده، دردسرساز است. زیرا بخش عمده‌ای از واردات محصولات کشاورزی از هند با محصولات نفتی و پتروشیمی کشور تهاتر می‌شود.
کشاورزان ایرانی در سال زراعی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با توجه به بارندگی بهتر و تعیین قیمت مناسب خرید گندم تضمینی توسط دولت، محصول بیشتری نسبت به سال گذشته تولید کردند. وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که میزان خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۲ معادل ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تُن بوده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۳۳ درصد افزایش یافته است

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

14 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

14 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

14 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

18 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

1 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

1 روز ago