هفته رویدادهای فرهنگی تبریز در پایتخت: از مشروطه تا جاده ابریشم

به گزارش سرمایه فردا، هفته فرهنگی تبریز فرصتی استثنایی برای آشنایی با تاریخ، فرهنگ و هنر این شهر باستانی و تاثیرگذار است. این رویداد، در تهران برگزار می‌شود و جاذبه‌های متنوع تبریز را به نمایش می‌گذارد. این برنامه‌ها شامل نمایشگاه‌های صنایع دستی، غذاهای محلی، و اجراهای هنری است که به اهمیت و ارزش فرهنگی تبریز اشاره دارد.

یعقوب هوشیار امروز-شنبه بیستم بهمن- در نشست خبری با عنوان هفته فرهنگی تبریز در تهران که در مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران برگزار شد، گفت: “حضرت آقا در توصیف تبریز فرمودند پرچم آزادی ایران در دست تبریزی‌هاست. تبریز در صد سال گذشته دو نقش محسوس داشته‌است. یکی بحث مشروطه بوده و تبریز نقش مهمی در شکل‌گیری جریان مشروطه داشته که باقرخان و ستارخان نماد این جریان هستند. همچنین جریان ۲۹ بهمن که در آستانه آن هستیم نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی داشته است.”

نقش فرهنگی و تاریخی تبریز

تبریز روح مدنیت است و جاده ابریشم نقش ویژه‌ای برای تبریز داشته است. مجموعه بازار تبریز که هزار سال قبل توسط سلجوقیان شکل گرفته نشان می‌دهد که تبریزی‌ها به اقتصاد توجه ویژه‌ای داشته‌اند و هم اکنون نیز این شهر را قلب اقتصاد ایران می‌دانیم. شهردار تبریز تصریح کرد: “تبریز شاعران معاصری مانند پروین اعتصامی و شهریار را داشته که در جامعه تاثیرگذار بوده‌اند و مکتب هنری تبریز که در آثار هنر مینیاتور و … معروف است. همچنین امروز می‌توان اعلام کرد که دانشگاه‌های کشور در شمال غرب کشور محوری هستند.”

رویدادهای فرهنگی تبریز در تهران

هوشیار با تاکید بر اینکه هفته فرهنگی تبریز در تهران با ابتکار عمل شهرداری تهران و تبریز بوده است، گفت: “همه مناطق کشور دارای ظرفیت فرهنگی بالایی برای اشتراک‌گذاری دارند که این برنامه با تبریز آغاز شده و نمایشگاه‌های مربوط به صنایع دستی، غذا و… در دو بوستان در تهران معرفی خواهد شد. همچنین ویژه برنامه‌های فرهنگی در ایوان شمس و خانه هنرمندان برگزار خواهد شد.”

وی با بیان اینکه شعار برنامه این است که “تبریز بهشت ماندگار است” تصریح کرد: “این برنامه‌ها از روز ۲۲ بهمن شروع می‌شود و روز ۲۹ بهمن دیداری با حضرت آقا خواهیم داشت.”

تبادلات فرهنگی و اجتماعی

شهردار تبریز در پاسخ به خبرنگار سرمایه فردا درباره تبادلات فرهنگی گفت: “در ایران تبادلات فرهنگی قرن‌هاست که اتفاق افتاده است. برای نمونه در بازار تهران از سال‌های گذشته تبریزی‌ها حضور داشته‌اند. بنابراین شناخت فرهنگی وجود دارد. به همین دلیل رویکرد به اشتراک گذاشتن ظرفیت فرهنگی است که می‌تواند در سایر کلان‌شهرها برگزار شود. از دو سال پیش پیوست فرهنگی را با بودجه به شورای شهر تهران تقدیم کردیم و تمام گروه‌ها در تدوین آن مشارکت داشته‌اند و مبنی بر آمار و آسیب‌های اجتماعی است و اعتباری که در این بخش هزینه می‌کنیم از ۱۵ میلیارد تومان به ۲۲۰ میلیارد تومان رسیده است همچنین بودجه شهرداری تبریز ۵ همت بوده که ۴۰ برابر افزایش یافته است.”

وی گفت: “در سیستم بین‌المللی هر شهری خواهر خوانده دارد که تبریز یازده خواهرخواندگی دارد. اخیرا دیپلماسی شهری فعال شده و رویکرد ما این است که بر مبنای اشتراکات روابط توسعه پیدا کند.”

آثار تاریخی و توسعه شهری تبریز

شهردار تبریز گفت: “تبریز ۳۰۰ اثر ثبت شده دارد و حتی برخی از این آثار توسط همه مردم تبریز دیده نشده است. در سال جاری پردیس هنر و رسانه را با اعتباری ۳۰۰ میلیارد تومانی افتتاح کردیم.”

هوشیار افزود: “مردم تبریز در نظام اجتماعی مشارکت زیادی دارند و خانه مستمندان دارد و افراد نیازمند به این مجموعه هدایت می‌شوند و مردم مستقیم به فقرا کمک نمی‌کنند. به همین دلیل هیچ نیازمندی در تبریز وجود ندارد که به کف خیابان بیاید. حتی در تبریز موتورسواری کمتری می‌بینم چون عزت نفس بالایی دارند و بیشتر ترجیح می‌دهند خودرو سوار شوند.”

توسعه زیرساخت‌ها و محیط زیست تبریز

وی تصریح کرد: “تبریز در ده سال گذشته تنها ۵۰ اتوبوس خریداری کرده بود که در ۲.۵ سال گذشته برای خرید حدود ۴۵۰ دستگاه قرارداد منعقد کرده‌ایم که تاکنون ۲۵۰ دستگاه تحویل گرفته‌ایم و حدود ۲۰۰۰ تاکسی نوسازی شده است در حالی که در دوره پنجم حدود ۱۰۰ تاکسی نوسازی شده بود. با توجه به هزینه بالای نگهداری وسایل نقلیه عمومی بهترین کار این است که از سکوهای الکترونیک برای خدمات استفاده کنیم که استفاده از وسایل نقلیه کاهش یابد..”

شهردار تبریز گفت: “در تبریز سرانه ورزش در سال‌های اخیر ۲.۵ برابر افزایش یافته‌است. همچنین در سال‌های اخیر ۳۰۰ هکتار فضای سبز را توسعه داده‌ایم.”

هوشیار تصریح کرد: “قبلاً ۵۰ هزار تن نمک برای نمک‌پاشی استفاده می‌شد که به ازای هر تبریزی ۲۵ کیلو بود که در سه سال اخیر با کمک دانشگاه تبریز و یک شرکت دانش‌بنیان محلولی را جایگزین کردیم. همچنین کود شیمیایی را حذف و کمپوست جایگزین آن کرده‌ایم.”

نتیجه‌گیری

هفته فرهنگی تبریز در تهران، نه تنها فرصتی برای آشنایی بیشتر با فرهنگ و تاریخ غنی تبریز است، بلکه بستری برای تبادلات فرهنگی و اقتصادی میان شهرها و کشورها ایجاد می‌کند. این رویداد، نقش تبریز را به عنوان یکی از مراکز فرهنگی و اقتصادی ایران برجسته می‌کند و به توسعه و پایداری فرهنگ و هنر این شهر کمک می‌نماید

modir

Recent Posts

سقوط اقتصادی مجارستان پس از جنگ جهانی دوم: از ثبات تا فروپاشی

در سال‌های پیش از جنگ جهانی دوم، اقتصاد مجارستان از ثبات نسبی برخوردار بود و…

5 ساعت ago

تأثیر تحریم نفت بر اقتصاد چین: بررسی چالش‌ها و پیامدهای ژئوپلیتیکی

به گزارش سرمایه فردا، چین به عنوان یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان نفت خام در جهان، برای…

5 ساعت ago

اعتبار اسنادی SLOC یا SBLC چیست؟

اعتبار اسنادی SLOC یا SBLC ابزاری مطمئن و کارآمد در تجارت بین‌المللی است که با…

6 ساعت ago

آمار بدهی‌های غیرجاری بانک توسعه تعاون

بانک توسعه تعاون در پایان آذرماه سال جاری بیش از ۸۷۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت…

7 ساعت ago

عملکرد تسهیلات بانکی در سال جاری

در سال ۱۴۰۳، بانک‌های ایران با اعطای تسهیلات بانکی قابل توجه به شرکت‌های زیرمجموعه و…

8 ساعت ago

وضعیت معاملات صندوق‌های قابل معامله طلا در روز جاری

 صندوق‌های قابل معامله طلا در روز جاری شرایط مطلوبی نداشتند. در این گزارش به بررسی…

9 ساعت ago