آخرین اخبار

خرید نمادهای اهرمی نشانه چیست

به گزارش سرمایه فردا، بازار کماکان رکودی است. ارزش معاملات بازهم حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان بود. تعداد نمادهای صف فروش نیز کماکان بالاست و هنوز به لحاظ معاملاتی اتفاقی نیافته که بگوییم ترس از جنگ و فروش ناشی از آن تمام شده است. بازار سهام آماده برگشت است. اما صف خرید مجدد نمادهای اهرمی در پایان بازار نشان می دهد معامله گران کوتاه مدتی انتظار بهبود وضعیت معاملات در روزهای آتی را دارند. انتظاری که اگر ریسک جدیدی سوار بازار نشود، محقق خواهد شد و در روزهای آتی بازار سهام مثبت خواهد شد. تثبیت نرخ دلار آزاد پایین تر از ۶۰ هزار تومان و فروکش کردن تب خرید طلا نیز می تواند دلیل دیگری برای کاهش التهاب در بازارها باشد. می توان امیدوار بود با کاهش التهاب بخشی از افت اخیر جبران شود.

به نظر می رسد امروز و یکی دو روز آینده فرصت مناسبی استفاده از فرصت برگشتی در بازار سهام باشد و خریداران این دو سه روز سود کوتاه مدت خوبی خواهند کرد.

اثر کابینه پیشنهادی

اقتصاد، صمت، نفت، جهاد، سازمان برنامه و بودجه، رفاه و بانک مرکزی، وزارتخانه ها و سایر ارکان مهم دولت هستند که بر وضعیت کسب و کارها، تولید و صنعت و در نهایت بازار سرمایه تاثیر بسیار بالایی دارند. نکته ی امیدوارکننده ی کابینه پیشنهاد همتی برای وزارت اقتصاد است. این امیدواری وجود دارد با حضور همتی، سیاست گذاری هیجانی اتفاق نیافتد و سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کارها بتوانند با چشم مشخص تر نسبت به آینده فاکتورهای مهم اقتصادی مثل نرخ بهره، نرخ ارز و غیره فعالیت کنند. سازمان برنامه و بودجه ی جدید نیز به نظر می رسد با تصمیم گیری های سنجیده تری در دولت جدید کار بکنند، حداقل معاون های تعیین شده این انتظار را بوجود آورده اند. وزیر نفت پیشنهادی تصمیماتی مشابه وزارتخانه ی زنگنه خواهد داشت. قرار نیست حالی به شرکت ها داده شود اما قرار نیست آنها نابود شوند. در واقع وضعیت پتروشیمی ها و پالایشی احتمالا بهتر دولت سیزدهم باشد اما قرار نیست عالی باشند. فرزین هم فعلا در بانک مرکزی ماند تا دستورات دولت جدید را اجرا کند. در مجموع کابینه ی جدید می تواند خسارت های وارد شده به تولید، صنعت و کسب و کارها را بهبود ببخشد اما انتظار انقلاب توسعه ای از آنها نباید داشت. به طور خلاصه با این کابینه اوضاع بهتر می شود اما نه متحول

ادامه رشد نرخ دلار نیما

دلار نیما به مرز ۴۵ هزار تومان رسید. سرعت کم شدن فاصله دلار نیما با دلار آزاد کم است اما از هیچ بهتر است. افزایش نرخ دلار نیما فرصتی برای شرکت های پتروشیمی و پالایشی بوجود می آورد که درآمدهایشان رشد کند و از نظر سودآوری و نقدینگی وضعیت بهتری پیدا کنند. در ماه های اخیر بازار به این رشد اندک توجهی نکرده است اما اگر قرار باشد میانگین نرخ دلار نیما امسال به حدود ۴۷ هزار تومان برسد، رشد ۲۰ درصد مبلغ فروش با توجه به عدم رشد همه ی بهای تمام شده، می تواند رشد سودآوری ۳۰ تا ۴۰ درصد برای شرکت های نیمایی رقم بزند. رشد سودی که هنوز در قیمت سهام شرکت ها دیده نشده است. با کاهش التهاب و بازگشت بازار به وضعیت نیمه رکودی (الان در وضعیت رکود بحرانی قرار داریم) نمادهای نیمایی جزو گروه های مورد توجه خواهند بود.

اخزا در کف نرخ ۱۴۰۳

اخزا ۲۱۲ یکی از اخزاهایی است که امسال به طلبکاران تخصیص داده شد و به اصطلاح منتشر شد. این اوراق اخزا پرمعامله ترین اخزای موجود در بازار است و به دلیل حجم بالایی که دارد، گزینه ی خوبی برای بررسی روند نرخ بهره در بازار بدهی است. در حال حاضر نرخ سود یا نرخ بازده تا سررسید این اوراق (نرخ سود موثر) به کمترین میزان از انتشار رسیده است و از نظر قیمت نیز بالاترین قیمت از زمان انتشار را امروز تجربه کرد. معاملات اخزا ۲۱۲ و البته سایر اخزاها نشان می دهد در بازار بدهی و کلا در بازار مالی تمایل به کاهش نرخ بهره وجود دارد. بانک های رقابت کننده برای جذب سپرده نیز کمی نرخ رقابتی را پایین تر آورده اند و تعداد بانک هایی که نرخ بالاتر از ۳۰ درصد (نرخ سود ساده) کاهش پیدا کرده اند. اگر نرخ بهره کاهش پیدا کند و هم زمان انتظارات تورمی نیز کنترل شود، بازار سهام می تواند رونق میان مدت بگیرد.

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

22 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

22 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

22 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

1 روز ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago