انتخاب سردبیر

نشانه‌های ورود مجدد پول به بازار سرمایه

به گزارش سرمایه فردا، در روزهای اخیر با فشار بر بانک مرکزی دلار نیمایی رشد جزیی داشته است. این موضوع حکایت از این دارد که دولت از کاهش قیمت ارز ناتوان است. از طرف دیگر نمی تواند صادرکنندگان را راضی کند تا ارز خود را به سامانه نیما بدهد. همین موضوع منجر به گسست در بازارهای مالی نیز می شود.

در حال حاضر دلار بورس یعنی دلار نیما هر روز در حال رشد است. این نشان می دهد که در برهه پیش رو بورس می‌تواند بازدهی کوتاه مدت دلاری داشته باشد. همچنین با کاهش سطح ریسک‌های کشور شاهد کاهش و ثبات نرخ ارز در بازار داخلی هستیم.

از طرفی با کاهش قیمت طلای جهانی قیمت طلا نیز با کاهش روبرو شده است. اینها فرصتهایی برای آغاز یک روند صعودی در بورس خواهد بود. در واقع کاهش قیمت دلار و طلا نشانه‌های ورود مجدد پول به بازار سرمایه است. هرچند عامل اصلی حرکت صعودی شاخص کاهش فاصله بین دلار نیمایی و دلار بازار آزاد است.

نقش شاخص سازها در رشد بورس

پویان مظفری کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه عملا شاخص کل دو روزه که از شاخص هم وزن عقب ماند. اما بازهم شاخص سازها موثرتر خواهند بود، گفت: بازدهی در بازار به صورت مساوی تقسیم نشده است. در این برهه با توجه به آرامش نسبی در شرایط سیاسی، ریزش طلا و دلار، چشم انداز ورود پول به سمت بازار سرمایه است.
به گفته مظفری در حالی که دلار نزولی یا ثابت است. طلا در حال ریزش است. دلار نیما هر روز در حال رشد است. احتمالا این روند تا یک تعادل قیمتی ادامه داشته باشد.
او با بیان اینکه با کاهش سطح ریسک‌های کشور شاهد کاهش و ثبات نرخ ارز در بازار داخلی هستیم، تصریح کرد: از طرفی با کاهش قیمت طلای جهانی قیمت طلا هم با کاهش روبرو شده است. در همین راستا صندوق‌های طلای بورس هم خوب معامله نمی‌شوند.
با توجه به اینکه در هر صورت چرخه ناکارآمدی تخصیص نرخ ارز اثرات خود را در اقتصاد خواهد گذاشت. بانک مرکزی روند صعودی نرخ دلار نیمایی را آغاز کرده است. بخشی از این اثرگذاری امروز دلار در کسری تراز تجاری و جهش‌های ارزی به خوبی نمایان است. عجیب‌تر اینکه یک بار این اتفاقات و رویدادهای رانت دلار دولتی تکرار شود. بنابراین در نهایت دولت مجبور به افزایش قیمت ارز پایه است. بنابراین در مقطع کنونی بازار سهام به نقطه‌ای ارزنده رسیده اما به یک پیشرانه نیاز دارد. در حال حاضر کارشناسان معتقدند که مهمترین پیشران بازار رشد نرخ نیمایی است.

پیامدهای عقب ماندگی نرخ ارز بر بازار سهام

فعلا بانک مرکزی به شدت مخالف رشد دلار نیماست. اما اختلاف‌ها و انتقادات بسیاری از سوی مجلس و فعالان اقتصادی مطرح شده است. در همین راستا جلسه‌ای نیز با محوریت سیاست‌های ارزی بین دولت و مجلس برگزار شده است. کاهش صادرات، تشویق واردات و تشدید ناترازی تجاری، رانت ارزی، تشدید فساد و کاهش درآمد دولت اولین پیامد سیاست فعلی است که به نظر خیلی از فعالان امکان تداومش نیست. مخصوصا در شرایطی که دامنه تحریم‌ها در حال گسترده شدن هست.

فعلا شاخص از نظر نموداری درگیر  مقاومت

شاخص از نظر نموداری درگیر  مقاومت دو میلیون و سیصد و تلاش برای تثبیت بالای این محدوده است. از نظر بنیادی بازار پتانسیل رشد خوبی را دارد اما محرک جدی می‌خواهد دیروز دلار نیما رشد داشت و این رشد با خواسته بازار که به فکر دلار نیمای ۴۸ تا ۵۳ هزار تومان است فاصله جدی دارد.

به گفته حسن کاظم زاده بازار در نمادهای پرتراکنش کماکان نه توان بالا رفتن و نه توان پایین آمدن دارد. همچنین در روزهای اخیر یک معاملات رنج در نمادهای خودرویی تجربه شد که با افزایش عرضه تقاضای مذکور نیز فروکش کرد

حسن کاظم زاده با اشاره به اینکه به نظر می رسد وضعیت تعادلی نوسانی کماکان در بورس ادامه دارد، گفت: بازار در نمادهای پرتراکنش کماکان نه توان بالا رفتن  و نه توان پایین آمدن دارد. همچنین در روزهای اخیر یک معاملات رنج در نمادهای خودرویی تجربه شد که با افزایش عرضه تقاضای مذکور نیز فروکش کرد.  
او با بیان اینکه فعلا بورس در تلاش است که به رکود نرود و خریدار با بهانه های مختلف رنج می کشد، افزود: افزایش تقاضا در برخی نمادهای خودرویی احتمالا به خاطر گزارش ۱۲ ماهه مورد توجه قرار گرفته است. به همین دلیل معاملات این گروه کاملا نوسانی عمل کردند.

عملکرد نمادها به عوامل مختلفی بستگی دارد

تفاوت عملکرد نمادها به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای نمونه در نمادهای فولادی فروش برخی محصولات با نرخ دلار آزاد در بورس کالا  سبب شکل‌گیری روند قوی شده است. اما این رشد فعلا به مقاومت تکنیکی خودش رسیده و می‌توان انتظار استراحت چند روزه را داشت.

همه نمادهای کوچک و متوسط به یک اندازه مورد توجه نیستند. اساسا بازار تمایل به سود کوتاه مدت دارد و اگر احساس تقاضا و رشد سریع در یک یا چند نماد بکند به سمت آن حرکت می کند. فعلا همین وضعیت نوسانی و متعادل پابرجا به نظر می رسد تا با یک خبر جدی و مهم تقاضا در بازار قوی تر شود

کاظم زاده با اشاره به اینکه وزارت نیرو نیز برق را برای صنایع گران کرده و این موضوع در معاملات بازار تاثیر گذاشته است، افزود: به قول معروف وضعش خوب شده است. به همین دلیل بخشی از بدهی صنعت برق  نیز پرداخت شد. شاید این پرداخت بدهی و اصلاح نرخ خرید برق می تواند صنعت برق را متحول کند.
او با تاکید بر اینکه بورس یک رفت و برگشت از منفی به مثبت در اکثر نمادهای بزرگ تجربه شد، اظهار کرد: البته همه نمادهای کوچک و متوسط به یک اندازه مورد توجه نبودند. اساسا بازار تمایل به سود کوتاه مدت دارد و اگر احساس تقاضا و رشد سریع در یک یا چند نماد بکند به سمت آن حرکت می کند. فعلا همین وضعیت نوسانی و متعادل پابرجا به نظر می رسد تا با یک خبر جدی و مهم تقاضا در بازار قوی تر شود.

هرچند برخی از فعالان بازار سرمایه تحلیل می کنند که با توجه به اینکه از ابتدای اسفند تا یکشنبه همین هفته تقریبا هر روز شاخص کل بهتر از هم وزن بود. اما به نظر می‌رسد نوبت بهتر بودن شاخص هم وزن است. البته برخی دیگر همچنان معتقدند که شاخص کل موقعیت مناسب تری برای ادامه رشد شاخص کل بورس دارد.

با وجود اینکه خبرهایی درباره تسویه بدهی نیروگاه ها، افزایش قیمت خودرو و… منتشر شده است. با این حال شرایط بازار در یک روند صعودی پرقدرت قرار ندارد.

modir

Recent Posts

وضعیت بنیادی نماد سخزر

سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…

6 ساعت ago

عملکرد نماد شکبیر در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت در…

6 ساعت ago

آیا نماد لطیف سودآور است

حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینه‌ها و…

6 ساعت ago

نماد دزهراوی سودآور است؟

امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشان‌دهنده افزایش کارآمدی و کاهش…

7 ساعت ago

ارزیابی عملکرد نماد پارتا در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت…

7 ساعت ago

نماد خشرق چگونه سهامی است؟

حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشان‌دهنده تأثیر منفی هزینه‌های مالی و…

7 ساعت ago