به گزارش سرمایه فردا، علیرضا دهقان ناصرآبادی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: ناترازی انرژی اهمیت زیادی در اقتصاد انرژی دارد و در حال حاضر میزان تولید با مصرف در ایران همخوانی ندارد.
وی ادامه داد: ناترازی از آنجا نشئت میگیرد که میزان مصرف بیشتر از تولید است. ضعف سرمایهگذاری در بخش بالادستی صنعت گاز نیز عقبماندگی تولید از مصرف را تشدید کرده است.
نماینده مجلس افزود: در بخش مدیریت مصرف نیز اتفاق خاصی نیفتاده است و به همین دلیل احتمال اینکه امسال ناترازی بیشتر از گذشته باشد وجود دارد، مگر اینکه سیاست مدیریت مصرف بهصورت جدی از سوی مردم دنبال شود.
دهقان ناصرآبادی خاطرنشان کرد: اگر قانون هدفمندی یارانهها به درستی اجرا میشد، امروز مشکل ناترازی انرژی نداشتیم. پیشبینی میشود تا زمانی که تولید بهبود پیدا نکند، ناترازی همچنان وجود داشته باشد و حتی بیشتر شود. بنابراین در سال جاری نیز باید مدیریت مصرف را اعمال کنیم تا براساس سرمایهگذاریهای صورت گرفته، افزایش تولید داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه کمبود منابع اعتبار و اثر تحریمها باعث شده که متناسب با مصرف، افزایش تولید نداشته باشیم، تصریح کرد: در شرایط کنونی برای تأمین بعضی تجهیزات صنعت نفت و گاز مشکلاتی داریم. همچنین در میدان عسلویه افت فشار گازی به وجود آمده و روی کاهش تولید اثر داشته است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: میادین نفت و گاز در طول استفاده با استهلاک مواجه و منجر به افت فشار گاز میشوند. سال گذشته تولید گاز با کسر فلر و سوخت پالایشگاهها روزانه حدود ۷۳۰ میلیون متر مکعب بوده است. از این میزان، ۶۸۵ میلیون مترمکعب در روز گازرسانی شده که ۴۷ درصد آن به مصرف خانگی و تجاری رسیده است.
دهقان ناصرآبادی ادامه داد: این میزان مصرف در روزهای سرد بیشتر میشود و تقاضا از عرضه پیشی میگیرد، در حالی که میزان تولید ثابت مانده است. اما مصرف به واسطه افزایش فعالیت صنایع بیشتر شده است و به همین دلیل سرمای زمستان فاصلهای جدی میان عرضه و تقاضا ایجاد میکند.
وی گفت: دولتها برای عبور از دوره ناترازی گاز و در روزهای سرد سال، گاز صنایع و پتروشیمیها را سهمیهبندی میکنند تا گاز به مردم برسد. اما این روند نمیتواند ادامه پیدا کند. پیشبینیها حکایت از این دارد که در آینده نه چندان دور، در صورتی که افزایش تولید اتفاق نیفتد، با وجود سهمیهبندی بازهم ناترازی وجود خواهد داشت.
زاکانی گفت: اگر سالی ۵۴۰۰ پروانه ساختمانی بدهیم ۱۴۶ سال بازسازی تهران طول می کشد.…
کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در حالی تصویب شده که ۳ میلیارد دلار در تامین کالاهای…
موسسه ملل به انحلال نزدیک تر شد. چراکه در ۶ ماهه سال ۱۴۰۳ نسبت به…
نماد میدکو در ۶ ماهه نخست سال جاری با افت سودآوری مواجه شده است. از…
بیمه سینا در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ افت قابل توجهی در سوداوری داشته است.…
دلایل نگرانی سهامداران بانک تجارت پرونده قضایی شرکت صرافی بانک تجارت است که در شرایطی…