مناطق آزاد

آینده سرمایه گذاری در منطقه مکران

به گزارش سرمایه فردا، توسعه سواحل شمالی خلیج فارس از خوزستان تا سیستان و بلوچستان به‌منظور دستیابی به رونق و آبادانی مشابه سواحل جنوبی (مانند امارات و قطر و کویت و بحرین و عمان) نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، سرمایه‌گذاری‌های کلان و اجرای پروژه‌های چندوجهی است. در اینجا در رویای ساختن ایران ، ضرورت‌ها و عناصر موفقیت توسعه منطقه مکران سواحل شمالی خلیج فارس، به همراه بودجه حدودی اجرای هر بخش، ذکر شده است.

توسعه زیرساخت‌های حمل و نقلی منطقه مکران

احداث فرودگاه‌های بین‌المللی، بنادر تجاری پیشرفته، شبکه‌های جاده‌ای و ریلی متصل به شبکه‌های بین‌المللی از ضروریات توسعه منطقه مکران است که به بودجه ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلاری نیاز دارد.

تاسیس مناطق آزاد با معافیت‌های مالیاتی و تسهیلات ویژه برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی و تسهیل تجارت به بودجه ۵ تا ۱۰ میلیارد دلاری نیاز دارد.

سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر (خورشیدی و بادی) و احداث نیروگاه‌های پیشرفته از دیگر الزامات توسعه منطقه مکران است که به بودجه ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلاری نیاز دارد.

احداث تاسیسات آب‌شیرین‌کن، تصفیه‌خانه‌های مدرن و سیستم‌های آبیاری هوشمند در منطقه مکران به بودجه ۸ تا ۱۲ میلیارد دلاری وابسته است.

ساخت هتل‌های لوکس، مراکز تفریحی، پارک‌های طبیعی و موزه‌ها از دیگر امکاناتی است که به ۵ تا ۸ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد.

اجرای پروژه‌های حفاظت از زیست‌بوم‌های دریایی و جنگل‌ها، و توسعه کشاورزی پایدار به اعتبار ۳ تا ۵ میلیارد دلاری وابسته است. در ادامه باید حمایت از صنایع دستی، محصولات کشاورزی خاص منطقه، و توسعه صادرات آن‌ها در دستور کار قرار گیرد.

احداث دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برای جذب نخبگان و ارتقای سطح علمی منطقه و احداث بیمارستان‌های مدرن، کلینیک‌های تخصصی و توسعه خدمات درمانی پیشرفته نیز به اعتباری ۶ تا ۹ میلیارد دلاری نیاز دارد.

راهکار افزایش سرمایه‌گذاری در مکران

ایجاد بورس‌های منطقه‌ای، بانک‌ها و مراکز مالی برای جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی و تاسیس مراکز حمایت از استارتاپ‌ها و ارائه تسهیلات به کارآفرینان نیز از دیگر سیاست‌های اثرگذار در اقتصاد منطقه مکران است.

توسعه همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی با کشورهای همسایه و جهان باید در اولویت سرمایه‌گذاری این منطقه قرار بگیرد. توسعه سیستم‌های مدیریت بحران و زیرساخت‌های مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی و ارائه خدمات اجتماعی و رفاهی، ایجاد فضاهای عمومی و تفریحی باید در اولویت قرار بگیرد.

توسعه صنایع پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و دیگر صنایع مرتبط با منابع طبیعی منطقه به دلیل نزدیکی به دریا و امکان صادرات باید در اولویت قرار بگیرد. این بخش نیز به سرمایه‌گذارای ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلاری نیاز دارد. در این راستا تدوین استراتژی‌های بازاریابی بین‌المللی و ایجاد تسهیلات برای جذب سرمایه‌گذاران می‌تواند به دستیابی به اهداف صادراتی کمک کند.

توسعه موفق منطقه مکران نیازمند تلاش‌های همزمان در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی است تا سواحل شمالی خلیج فارس به یک مرکز پررونق و پیشرو تبدیل شود. هرمزگان زیبا و خوش آب و هوا با طبیعت بکر و چشمه های فراوان و جزایر بکر و بینظیر و باشکوه ، سواحل زیبای مکران و بندر چابهار ، سواحل کم نظیر و انبوه منابع گازی بوشهر ، منابع نفتی و آبی و سرزمین حاصلخیز و بی بدیل خوزستان همراه با منابع انسانی و توانمندیهای سرشار سرزمین مادری در قلب دنیا، مزیت های بیشماری است که اگر قدر آن را بدانیم می تواند موتور توسعه و پیشرفت اساسی کشور را در مدت کوتاهی هموار کند و فراتر از هر نقطه ای در دنیا توسعه یابد.

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

16 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

16 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

16 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

20 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago