به گزارش سرمایه فردا، کمبود نیروی کار معضل اقتصاد ایران است. در کنار تمام معضلاتی که گریبانگیر اقتصاد ایران است بطور نسبی حل می شود. در شرایط کنونی باافزایش حقوق اقتصاد بقا به اقتصاد متعادل تبدیل می گردد . آما کسانی که تحت عنوان ایجاد اشتغال سیاست های پولی انبساطی و مبتنی بر کسری بودجه را پیگیر بوده اند.
در حال حاضر دولت به بهانه بیکاری نیروی کار، دائم بر تزریق پول و نقدینگی اصرار ورزیده اند. حالا چگونه می خواهند شکست قطعی سیاست های سواری بر تورم را بپذیرند ؟ چون اکنون معضل اقتصاد ایران و بنگاههای تولیدی حتی در شرایط اقتصاد بقا کمبود و کمیابی نیروی کار است.
اگر چه چند سال است فعالین اقتصادی بر این مشکل انگشت گذاشته اند ولی دولتی ها برای ادامه سیاست های انبساطی و کسری بودجه نیازمندند بیکاری سازی کنند. یعنی نیروی کار بیکار را بعنوان مشکلی از معضل اقتصاد ایران معرفی کنند تا بن بست کسری بودجه را از طریق تزریق نقدینگی و پول پرقدرت پیگیری نمایند.
درحالیکه ظرفیت جذب نقدینگی در بنگاههای اقتصادی بسیار پایین است. ولی ادعای کمبود نقدینگی در بیشتر بنگاهها بهانه ای است تا با جذب اعتبارات بانکی منابع خود را در بخش دارایی های با دوام بکار اندازند.
بنابراین سود دولتی ها در این است که کمبود نیروی کار را نبینند و همچنان بر نیاز کشور به اشتغال اصرار ورزند.
اما در مقطع کنونی برخی می گویند هر گونه سیاست کسری بودجه با تاسی به ایجاد اشتغال رد گم کردن بحران پولی است. مشکل اصلی اقتصاد ایران در آینده کمبود نیروی کار است و هرگونه سرمایه گذاری بی توجه به تامین نیروی کار محکوم به شکست خواهد بود. از سوی دیگر هرگونه ادعای دولتی مبنی بر لزوم سیاست انبساطی اشتغالزا فقط پوششی برای پنهان داشتن شکست در کنترل کسری بودجه است.
عبدالخالق زاده گفت: معاملات بورس انرژی به دلیل وابستگی دولتی در منافع عرضه کنندگان تاثیر…
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…