ویژه

مصوبه مجلس برای جهش تولید مسکن زمینه ساز توسعه روش‌های ساخت

ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان تهران در پنل “سازه های فولادی و اقتصاد مسکن” ضمن مثبت ارزیابی کردن برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی جهت ارتقا کیفیت ساخت اظهار داشت: معضل مسکن همیشه مطرح بوده و از دهه ۴۰ کمبود مسکن احساس می‌شد، اکنون هم به سبب رشد جمعیت و اینکه تولید به نقطه تعادل نمی‌رسد همچنان مشکل وجود دارد؛ اخیرا طرح‌های حمایتی از طرف دولت همچون مسکن مهر مطرح شده و اکنون مصوبه مجلس در مورد جهش تولید مسکن که روش‌های تامین مالی تا حدودی حل شده زمینه توسعه روش های ساخت را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: علی‌رغم اقدامات مختلف در تولید صنعتی هنوز عقب هستیم و در نسل سوم قرار داریم بنابراین به دنبال به کارگیری روش های مختلف هستیم؛ در این راستا کمیسیون عمران در اتاق بازرگانی تهران برگزار شده تا در دوره جدید به امر ساخت و ساز مسکن کمک کنیم.
رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان تهران در مورد سازه‌های بتنی و فولادی عنوان کرد: تشخیص انتخاب بین سازهای بتنی و فولادی بر عهده مهندس سازه و سرمایه‌گذار است و اگر محدودیت فضایی نداشته باشیم ابعاد بتنی قوی‌تر و حجیم‌تر است؛ در گذشته با بتن و انواع ترکیبات بتن خیلی آشنا نبودیم ک اکنون شرایط بهتر شده، معماران قدیمی با ساخت بتن عجین نبودند و مشکلاتی در مورد میزان آب به سیمان و ترکیبات به وجود می آمد، البته در ساختمان‌های انبوه بتن دستی منسوخ شده و اکثرا وسایل مکانیکی برای بتن داریم که اگر دقت نشود میزان آب بتن زیاد می‌شود که خطر جدی برای مقاومت بتن دارد.
رهبر در ادامه بیان کرد: در مجموع نوع استفاده از سازه بتنی و فلزی به شرایط سرمایه‌گذار برمی گردد و هر دو نوع روش‌های خوبی است و در کشورهای حوزه خلیج فارس بیشتر از سازه بتنی استفاده می‌شود چون فولاد ندارند، ولی ما هم برای مصرف داخلی و هم صادرات فولاد داریم و در این زمینه باید دقت شود چون فولاد در کارخانه تولید می‌شود ناظران دقت بیشتری دارند و در سازه های بتنی نظارت کمتر است.

مسکن پیشران اقتصادی با آثار اجتماعی است

در ادامه این پنل پیام باقری نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در مورد ساختمان پایدار اظهار داشت: برگزاری این نمایشگاه‌ها باید تسری داده شود تا انجمن ها و تشکل های تخصصی عهده‌دار برگزاری نمایشگاه حوزه‌های خود باشند و این امر مورد حمایت اتاق بازرگانی قرار می گیرد تا نمایشگاه توسط بخش خصوصی برگزار شود، چراکه نتایج بهتری در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: مسکن و صنعت احداث، پیشران اقتصادی است و از این جنبه جایگاه با اهمیتی دارد و در لبه تکنولوژی قرار دارد و چه در بخش مصالح، طراحی و حوزه مسکن سبز و غیره مورد توجه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است تا متناسب با تکنولوژی‌های جدید این امر هدایت شود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در زمینه مسکن در کشور سطح پوشش قابل توجه نسبت به خانوار نداریم و ساخت مسکن اقتصادی حائز اهمیت است که به عنوان مسئولین بخش خصوصی در کنار دولت به اقتصادی شدن مردم فکر می‌کنیم، چراکه حجم قابل توجهی از سبد خانوار را مسکن تشکیل می دهد، در این راستا باید به سمت صنعتی‌سازی، مواد اولیه باکیفیت و افزایش سرعت ساخت با مواد اولیه فلزی، طراحی در حوزه انرژی برای ذخیره انرژی حرکت کنیم، چرا که مسکن پیشران اقتصادی است که آثار اجتماعی دارد.
باقری با بیان اینکه یکی از ماموریت‌های اتاق بازرگانی توسعه کسب و کار در حوزه ساخت و ساز است، گفت: اتاق بازرگانی ۵۷ هزار عضو در سراسر کشور دارد و در
اکوسیستم اقتصادی متشکل از دولت، قوه مقننه با تبیین قوانین و بخش خصوصی هر کدام از اجزا نقش خود را ایفا کند و در این راستا اتاق بازرگانی مسئولیت جدی دارد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: مسئولیت اتاق بازرگانی در اکوسیستم اقتصادی هم‌رسانی ظرفیت‌های کشور در سطح ملی و منطقه ای است که در این راستا جلسات مختلفی برگزار و تقاضا را شناسایی می کنیم تا تقاضا و عرضه هم رسانی شود و یک زنجیره تشکیل شود، چراکه اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی در نهادهای تصمیم‌گیر، رفع موانع و مشکلات فعالین اقتصادی را پیگیری می کند.
باقری سپس گفت: اتاق بازرگانی بستری برای همفکری و هم افزایی است و ۲۰ کمیسیون تخصصی داریم تا با همفکری و ارائه پیشنهادات تخصصی، رفع مشکلات را دنبال کنیم از مسئولین کشور دعوت می کنیم تا در کمیسیون ها حضور پیدا کنند و قدمی در جهت توسعه فعالیت فعالان اقتصادی برداریم.

۵۰۰ کارخانه فعال در زمینه تولید سازه‌های فولادی

در ادامه این پنل حامد ضیایی رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی اظهار داشت: برای تامین مسکن به عنوان شعار دولت سیزدهم باید به سرعت و کیفیت توجه کنیم و در هر دو مورد مزایای سازه فولادی مشهود است؛ در مورد سرعت چون سازه‌های فولادی در کارخانه ساخته و در محل وصل می‌شود همزمان با طراحی امکان ساخت سازه در حجم‌های متفاوتی وجود دارد.
وی افزود: در کشور بالای ۵۰۰ کارخانه فعال در زمینه تولید سازه فولادی داریم که در این کارخانه ها امکان ساخت تعداد زیادی سازه فولادی وجود دارد که در راستای کم کردن وزن سازه فولادی نیز طبق طراحی انجام شده وزن سازه از ۸۰ کیلوگرم در هر مترمربع به متوسط ۵۵ کیلو رسیده که در منایع و سرعت بخشیدن به صنعتی سازی و حتی مدولارسازی کمک می کند و می‌توان در ۷ تیپ ساختمان های مختلف داشته باشیم و به اهداف دولت در سرعت بخشیدن به ساخت مسکن کمک کنیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی در مورد وضعیت استاندارد سازه‌های فولادی خاطرنشان کرد: از آنجا که سازه‌های فولادی زیرنظر استاندارد ساخته می شود، فولاد اولیه استاندارد داریم و افراد متخصص آن را تولید می‌کنند، می توانیم سازه‌های با استاندارد بیشتری بسازیم، همچنین با توجه به مشکل محیط زیست و آب، با توجه به اینکه دومین کشور تولیدکننده فولاد هستیم با توجه به عدم نیاز فولاد اولیه به آب شیرین و قابل بازیافت بودن فولاد، استفاده از سازه‌های فولادی مقرون به صرفه، باکیفیت و استاندارد است.

شایان ذکر است استودیو سازه ‌های فولادی به منظور بررسی چالش‌ها و فرصت‌های صنعت فولاد کشور به همت موسسه محتواک و شرکت تعاونی توسعه سازه فولاد ایرانیان(تسفا) برگزار شد.

modir

Recent Posts

مقایسه سهم اقتصاد دانش‌بنیان در ایران و جهان

سهم تولید ناخالص داخلی ایران از اقتصاد دانش‌بنیان حدود نیم درصد است درحالی که در…

4 ساعت ago

بررسی و تحلیل بازار دلار و طلا در ایران

تحلیل بازار دلار نشان می‌دهد که تغییرات نرخ ارز و سیاست‌های اقتصادی داخلی و بین‌المللی…

5 ساعت ago

مقایسه قیمت مسکن مهر و نهضت ملی

قیمت مسکن در شهرهای پرند و اسلام‌شهر از پروژه‌های نهضت ملی مسکن ارزانتر است، به…

8 ساعت ago

مصادره اموال ایران در پرونده کرسنت

ساختمان شرکت ملی نفت ایران (NIOC) در روتردام هلند به علت ادعای طلب ۲.۶ میلیارد…

9 ساعت ago

افزایش قیمت لوازم خانگی در پی تغییرات ارز توافقی

افزایش قیمت لوازم خانگی در پی تغییرات ارز توافقی تا ۲۰ درصد رخ داده است.…

9 ساعت ago

تقویت انسجام اجتماعی با طرح آرمان شهرداری تهران

شهرداری تهران با اجرای طرح آرمان، با هدف تقویت انسجام اجتماعی، برنامه‌های متنوع فرهنگی و…

10 ساعت ago