به گزارش سرمایه فردا، مصرف جهانی انرژی به دلیل تفاوت در میزان صنعتی شدن، شرایط آب و هوایی، تراکم جمعیت، متفاوت است. از طرف دیگر کشورهای صنعتی به دلیل فرآوری مصرف بیشتری دارند. برای نمونه پالایشگاههای هند در ماه سپتامبر در مجموع ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام وارد کردند که بسیار بیشتر از ماه اوت و حدود ۸.۵درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است. واردات نفت خام هند از کشورهای مشترکالمنافع شامل روسیه، قزاقستان و آذربایجان حدود ۴۳ درصد از کل واردات این کشور را به خود اختصاص داده که نسبت به سهم ۳۸.۵ درصدی آنها در ماه اوت افزایش داشته است.
قطر زمانی بزرگترین تامینکننده LNG به ژاپن و کره جنوبی بود، اما خریداران اکنون ترجیح میدهند که از آمریکا LNG بخرند. کشور آمریکا قراردادهای کوتاهمدتتری ارائه میکند و برخلاف قطر، مقصد نهایی محمولهها را محدود نکرده و مجوز بازصادرات LNG را میدهد. شرکت قطر انرژی در سال ۲۰۲۳ توسط آمریکا از رتبه نخست تامین کننده جهانی LNG خارج شد.
طبق آمار، سهم بازار قطر در ژاپن از ۱۲ درصد در سال ۲۰۱۸ به ۴ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. درحالی که سهم آمریکا از ۳ به ۸ درصد رسید و جای قطریها را گرفت. مصرف جهانی انرژی به دلیل تفاوت در میزان صنعتی شدن، شرایط آب و هوایی، تراکم جمعیت، دسترسی به منابع طبیعی و همچنین سیاستهای انرژی و فعالیتهای اقتصادی متفاوت در بین کشورها، دارای تغییرات منطقهای قابل توجهی است.
کشورهایی که در آب و هوای گرم یا سرد قرار دارند و دارای منابع انرژی سرشار هستند، مانند قطر و منابع گاز طبیعی یا ایسلند و انرژی زمین گرمایی آن، بسیاری از مصرف کنندگان سرانه انرژی در سال ۲۰۲۳ میلادی را تشکیل می دهند.
کشورهای صنعتی تمایل دارند انرژی بیشتری برای گرم کردن یا خنک کردن خانه ها مصرف کرده و اغلب انرژی بیشتری مصرف می کنند. زیرا هزینه های برق اغلب پایین تر است. علاوه بر این، بسیاری از کشورهای پرمصرف انرژی دارای سرانه جمعیت نسبتاً پایینی هستند. برای نمونه کانادا و عربستان سعودی تنها کشورهایی هستند که در بین ۱۰ کشور برتر با جمعیت بیش از ۱۰ میلیون نفر قرار دارند. دو کشور قطر و ایسلند با داشتن ذخایر فراوان گاز طبیعی و انرژی زمین گرمایی، در صدر فهرست کشورهای با بالاترین مصرف سرانه انرژی دنیا در سال ۲۰۲۳ میلادی قرار دارند.
ساکنان آمریکای شمالی بیشترین مصرف انرژی را برای هر نفر در گستره جهان دارند که تحت تأثیر آب و هوای سردتر و مراکز یزرگ تولیدی و صنعتی تقریباً سه برابر میانگین مصرف جهانی انرژی است.
الگوهای مصرف جهانی انرژی در مناطق مختلف به میزان قابل توجهی متفاوت است، به طوری که آفریقا و آمریکای جنوبی و مرکزی در مقایسه با آمریکای شمالی سرانه انرژی کمتری مصرف می کنند.
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…
حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشاندهنده تأثیر منفی هزینههای مالی و…