اقتصاد کلان

مذاکرات جدید؛ نوسانات بازار و تغییرات سرنوشت‌ساز اقتصادی

بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که مردم در مواجهه با شرایط پیچیده فعلی، درباره آینده وضعیت کشور و سرمایه‌گذاری پرسش‌های متفاوتی دارند. از یک سو، در میان شرکت‌کنندگان، ۴۱٪ پیش‌بینی می‌کنند که وضعیت فعلی (نه جنگ و نه صلح) ادامه خواهد یافت، ۳۲ درصد به وقوع یک توافق امیدوارند و ۲۷ درصد احتمال وقوع درگیری نظامی را مطرح کرده‌اند. با این حال، در پاسخ به این پرسش که کدام گزینه برای افراد مطلوب‌تر است، ۶۳٪ توافق را ترجیح می‌دهند، ۲۱ درصد درگیری نظامی را گزینه مطلوب می‌دانند و تنها ۱۶ درصد ادامه وضعیت موجود را ترجیح می‌دهند.

این نظرسنجی نشان‌دهنده تمایل عمومی به تغییر و اجتناب از ادامه شرایط فعلی است؛ شرایطی که طی هشت سال اخیر با رکورد تورم بالا و کاهش ارزش واقعی درآمدها، فشار سنگینی بر معیشت مردم وارد کرده است. بسیاری از مردم معتقدند که حتی در صورت پذیرش خطرات بیشتر مانند درگیری نظامی، ادامه روند فعلی غیرقابل تحمل است. با این وجود، پیش‌بینی غالب همچنان بر ادامه روند فعلی بدون تغییر تأکید دارد.

نوسانات بازار و مذاکرات جدید

از سوی دیگر، بررسی بازارهای مالی نشان می‌دهد که برخلاف مذاکرات برجام در سال‌های ۹۳ تا ۹۵ که طی روندی فرسایشی به نتیجه رسید، مذاکرات فعلی با رویکردی جدی‌تر از سوی طرف آمریکایی در حال انجام است. این جدیت باعث شده سرعت در دستیابی به نتیجه، چه مثبت و چه منفی، تفاوت قابل‌توجهی با مذاکرات گذشته داشته باشد. نتیجه این تغییر رویکرد، نوسانات شدید در بازارهای مالی است. به‌عنوان مثال، در صورت دستیابی به توافق، روند اصلاح دلار و طلا می‌تواند به‌جای روندی تدریجی و کند، بسیار سریع و شارپ رخ دهد. از سوی دیگر، در صورت شکست مذاکرات، بازگشت قیمت‌ها و رکوردشکنی در دلار و طلا نیز با سرعت زیادی اتفاق خواهد افتاد.

در چنین شرایطی، توصیه می‌شود به‌جای قمار روی نتیجه مذاکرات، با تشکیل سبدی متنوع شامل طلا، سهام، درآمد ثابت و سایر دارایی‌ها آماده هرگونه نوسان شدید در بازار باشید. این استراتژی می‌تواند ذهن شما را از تأثیرات هیجانی بازار دور نگه دارد و ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش دهد. چرا که مذاکرات فعلی قابل مقایسه با هیچ‌کدام از مذاکرات گذشته نیست و اثرات آن بر اقتصاد و بازارها بسیار سریع‌تر و گسترده‌تر خواهد بود. به یاد داشته باشید که در این شرایط، سرمایه‌گذار موفق نه از “آیا” بلکه از “چقدر” برای تصمیم‌گیری استفاده می‌کند.

modir

Recent Posts

تحولات اقتصاد دیجیتال و توسعه زیرساخت‌های مخابراتی؛ گام‌های جدید برای آینده ارتباطات

اقتصاد دیجیتال به‌ویژه در حوزه خدمات مالی و بانکی، با تغییرات گسترده‌ای روبه‌رو است. پست…

5 ساعت ago

بحران‌های اقتصادی ۱۴۰۴؛ تأثیر سیاست‌های تعرفه‌ای و افت بازارهای جهانی بر اقتصاد ایران

اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ با چالش‌های متعدد داخلی و خارجی مواجه شده است. از…

5 ساعت ago

فاجعه حجم مبنای سهام کوچک

رئیس سازمان بورس اعلام کرده که ریسک سیستماتیک جزو ذات بازار است و برخی محدودیتها…

6 ساعت ago

انفجار بندر شهید رجایی ؛ بررسی شباهت‌ها با سوانح مرگبار بیروت و تگزاس

انفجار بندر شهید رجایی در بندرعباس، هنوز در حال بررسی است، اما این حادثه شباهت‌های…

6 ساعت ago

امنیت شغلی کارگران ماهر در ایران چقدر است؟

امنیت شغلی و معیشتی کارگران از دیدگاه کارشناسان و فعالان کارگری بسیار مساله ساز است…

6 ساعت ago

مصوبات جدید خودروهای وارداتی

شورای رقابت برای کاهش حباب بازار خودرو محدودیت خرید تعداد خودروهای وارداتی برای متقاضیان را…

7 ساعت ago