علم مدیریت سوانح طبیعی پیچیده و چندبعدی که نیازمند عملکرد متنوع برای کاهش خطرپذیری دارد. نیاز به دانشجو و فارغالتحصیل و… ندارد، بلکه به متخصصانی کارآمد و عملیاتی و چند تیم آماده و آتش به اختیار به تعبیری نیاز دارد. مبارزانی تصمیم ساز و دارای تخصصهای همهجانبه و دارای سواد و تحلیل تصمیم سازی.
کسانیکه مستند، مستدل و علمی بتوانند مقابل جهتدهی و تبلیغات ضداجتماعی را در جامعه گرفته و جریان مشروعیت بخشیدن به تسری ضداجتماعی را بگیرند. افرادی که به علم کنترل مسلط باشند و در این خصوص نقشآفرینی کنند. چه افرادی؟
مبارزهای همهجانبه بهخصوص با افرادی که به نام مدیریت سوانح طبیعی: ساخت و ساز مستحدثات را درمعرض انواع مخاطرات چندگانه، برنامهریزی و اجرایی میکنند. سوانح طبیعی را منجر به بلایا و فجایع انسانی می نمایند، با دخالت مستقیم عوامل انسانی همهگیری و شیوع اپیدمی ها میشوند. مهندسی و دستکاری های اقلیمی مانند ساخت سدها یا انتخاب گزینههای سودمندتر کاهش خطرپذیری منطقهای، آلوده نمودن بسترهای آبوهوایی(انتشار آلایندههای سنگین، تراکم مناطق صنعتی و پالایشگاهی در مناطقی که کانون آلایندگی و آلودگیهای زیستمحیطی میشوند) مشکل ساز هستند.
همچنین دستکاری و مهندسی ویرانی منابع طبیعی و منابع و ذخایر آبی کشور، همزمان خشکاندن تالابها، دریاچهها، انهار و محیط زیست پرندگان و حیوانات و جنگلهای هزاران ساله ایران، ساخت و برنامهریزی توسعه در بسترهای طبیعی رودخانهها(میانکاله و…) جزو رفتارهای خطرناک هستند. در ادامه دستکاری و دست اندازی به منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، بهرهبرداری بیرویه از آبهای زیرزمینی، تشدید فرونشست، ساخت کانونهای ریزگرد و… بسیاری دیگر از پدیدههای اجتماعی و اقتصادی که اینگونه دامن میزنند. همه این برنامه های ویرانی را با استراتژی مدیریت سوانح طبیعی با ناکارآمدی نهادینه و عملیاتی میکنند.
مافیا با برنامه و در بستر ناآگاهی و عدم دخالت اجتماعی این برنامههای کانونهای تصمیمگیری و سیاستگذاری را پیادهسازی میکنند(عده زیادی کماکان به وجود همچنین تیم و بازیگردانانی ایمان ندارند).
ما نیازمند اشخاصی هستیم که بتوانند با تخصص و انتشار استدلال منطقی و مستندات و منابع علمی خود در مقابل ثروت و منابع انسانی مافیای صنعت، کشاورزی و بهداشت بایستند و اینگونه آگاهانه و برنامهریزانه مبارزه کنند. متخصصانی که بتوانند جامعه را در این اکوسیستم خود ویرانگر هدایت نمایند
مبارزهای همهجانبه با سیل بیرویه تجویزدارو، مصرف سموم و کودهای شیمیایی، سونامی سرطان، فجایع تصادفات جادهای، مافیای دارو و تسری امراض و… همگی نیازمند افرادی توانمند و آماده است.
این جامعه بیشتر از اینکه نیاز به توسعه و شعارهای تبلیغاتی آبادانی و گسترش زیرساخت داشته باشد نیازمند تغییر در مدیریت سوانح طبیعی است. البته نیشتری به این دمل های چرکین جهتدهی های رسانهای و همراهانه خود است. ۲۰.۰۰۰ کشته تصادفات جادهای، ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار کشته کووید۱۹، بالاترین سطح خطرپذیری سرمایهگذاری در ایمنی و امنیت در میان کشورهای منطقه، ۳مین کشور دارای تلفات انسانی و خسارات ناشی از زلزله، بالاترین میزان خسارات و تلفات انسانی ناشی از سیل(گزارشات دورهای دهه نود شمسی تاکنون)، این تکرر مکررات و تصاعدی گردیدن این اعداد و ارقام، سیل عظیم سرطانها و بیماریهای قلبی و عروقی و….
شما موضوعات تخصصی و مهندسی را در بدترین شرایط و در اوج همهگیری و بحبوحه اگر علمی و قابل استناد نیز منعکس کنید با رفتارهای ضداجتماعی خودجامعه مواجه میشوید(تجارب گرانقیمت کووید۱۹ این جنگ بیولوژیک، آخرالزمان سازی های چندگانه قحطی و… درمعرض قرارگیری و آسیبپذیری سیستماتیک سیستم آمادگی و پاسخ که تکرر آن در همین دوسال اخیر نیز مجدداً تجربه گردید). گاهی ناباورانه با موضعگیری و جریان سازی خود به ظاهر متخصصان و اهل علم نیز مواجه میشوید. گستردگی و همراهی جامعه با این بنگاههای اقتصادی و سیاسی را میتوانید به کرات در فجایع به در پشت استراتژی مدیریت سوانح طبیعی مشاهده نمایید.
تجارب کووید، مهندسی گران سازی کالاهای اساسی، بروز جنگ داخلی و جرقه پرچمهای دروغین جنگ افروزی اخیر همه خود ناآگاهی و در مخاطره قرار داشتن جامعه را گوشزد میکند.
ما میبایست پرسشگری و تفکر نقادانه و ریشهیابی و ریشهکنی را همهگیر و خواست اجتماعی کنیم:
ریشهیابی و تفکرنقادانه بسیار نادر و پر از ریسک گردیده است این اکوسیستم نکوهیده و فاجعهبار است. میبایست در آن بازنگری نمود.
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…
حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشاندهنده تأثیر منفی هزینههای مالی و…