عامل اصلی ماندن کالاهای اساسی در گمرکات

به گزارش سرمایه فردا، آرمان خالقی در واکنش به خبر ترخیص محموله ۲۰۰ تنی گوشت منجمد برزیلی از گمرک شهید رجایی پس از یکسال، گفت: سازمان غذا و دارو، سازمان دامپزشکی و سازمان ملی استاندارد متولی نظارت بر ورودی و خروجی گوشت‌های منجمد در صنعت هستند.

وی با تاکید بر اینکه گوشت‌هایی منجمد که از تاریخ انجماد آنها مدت زیادی گذشته است نباید در بازار توزیع شوند، گفت: کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی و تولیدکنندگان غذاهای کنسروی این نوع گوشت را جذب می‌کنند و مصرف این نوع گوشت‌ها در این مصارف اشکالی ندارد چراکه حرارت می‌بینند. اما گوشتی که رنگ آن تغییر پیدا کرده باید معدوم و دفن شود و یا اینکه آن را پودر و تبدیل به خوراک دام کنند.

قائم مقام خانه صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این پرسش که با توجه به سبقه که از انبارها و سردخانه‌های گمرکات داریم به نظر می‌رسد که این گوشت کیفیت خود را برای مصارف صنعتی نیز از دست داده باشد آیا صنعت ریسک پذیرش چنین گوشتی را می‌کنند؟ تصریح کرد: تاریخ مصرف گوشت‌های منجمد مشخص است مگر اینکه این گوشت تاریخ مصرف آن رو به پایان باشد برای همین ترخیص کردند که در این صورت باید سازمان‌های متولی با دقت این موضوع را بررسی کنند و حساسیت خاص و ویژه‌ای به خرج بدهند و رسیدگی به این موضوع به وجدان افرادی که قرار است در این کار نظارت کنند بستگی دارد.

این فعال اقتصادی با اشاره به دلایل ماندن کالاهای اساسی در گمرکات، ادامه داد: عدم مدیریت صحیح می‌تواند عامل اصلی ماندن کالاهای اساسی در گمرکات باشد؛ در هر کشوری ذخیره استراتژیک برای تنظیم بازار لازم و ضروری است و این موضوع در گندم، برنج، ذرت  و سایر کالاهای اساسی وجود دارد و پیش از اینکه کالاهای اساسی به تاریخ مصرف آن نزدیک شوند باید در بازار عرضه و جایگزین شده و این چرخه جایگزینی کالاهای قدیمی با کالای جدید همواره انجام می‌شود.

وی ادامه داد: ممکن است که این محموله را فراموش کرده باشند و اهمالی در عرضه آن صورت گرفته باشد و یا نتوانستند به دلیل مشکلات ارزی به موقع کالا خرید و جایگزین این محموله کنند، از این‌رو آن را نگه داشتند. باید دید در ذهن مسئول مربوط چه گذشته است، از او پرسید و او نیز ملزم به پاسخگویی است؟ کسی در این باره باید پاسخ بدهد که چرا کالا این کالا تا به امروز در بازار عرضه نشده است.

همچنین در این رابطه محسن نقاشی دبیر فدراسیون صنایع غذایی با تاکید بر اینکه کارخانه‌ها و برندهای معتبر استانداردهای خارج از استانداردهای رایج در کشور را دارند، گفت: به نظر می‌رسد سرپوش گذاشتن بر اشتباهی که در گمرک صورت گرفته باعث شده است که این موضوع را طرح کنند که این گوشت قرار است در صنعت مصرف شود. این در حالیست که صنعت هیچگاه از این گوشت استفاده نخواهد کرد و سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد اجازه نخواهد داد که این گوشت در بازار توزیع شود.

وی ادامه داد: تعداد واحدهای کوچک تولیدی به دلیل سیاست‌های اشتباه و عدم حمایت از تولید کم و محدود شده است و کارخانه‌های بزرگ نیز برای حفظ نام خود هیچگاه چنین گوشتی را مصرف نمی‌کنند. ایلنا

modir

Recent Posts

خلیج فارس؛ هویت ملی یا بازیچه سیاست‌های منطقه‌ای؟

تحولات اخیر پیرامون نام خلیج فارس، گمانه‌زنی‌هایی را درباره تلاش‌های کشورهای منطقه برای تغییر واقعیت‌های…

5 ساعت ago

تحریم‌ها و درس‌های تاریخی؛ آیا ایران می‌تواند از تجربه شوروی عبرت بگیرد؟

تحریم‌های اقتصادی شوروی در دهه‌های پایانی قرن بیستم، یکی از عوامل کلیدی فروپاشی این قدرت…

6 ساعت ago

گزارش عملکرد ایران یاسا و دستاوردهای مالی و عملیاتی

به گزارش سرمایه فردا، شرکت ایران یاسا، در سال ۱۴۰۳، با اتخاذ استراتژی‌های مؤثر فروش، موفق به…

6 ساعت ago

تحلیل جنگ تعرفه‌ای با استفاده از نظریه بازی‌ها؛ رقابت استراتژیک میان آمریکا و چین

رفتار استراتژیک آمریکا و چین بر اساس نظریه بازی‌ها بر اساس شخصیت ترامپ و مواضع…

6 ساعت ago

کدام صرافی ارز دیجیتال ایرانی فیوچرز دارد؟ لوریج ۳۰ برابری برای اولین بار در صرافی ارز دیجیتال ورسلند!

تریدرهای حرفه ای و خبره معمولا تمایل زیادی به معامله فیوچرز ارز دیجیتال دارند و…

10 ساعت ago

بررسی روند بازار ارز و طلا؛ تأثیرات جنگ هند و پاکستان بر قیمت‌ها

با اعلام زمان دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا، بازار ارز وارد فاز اصلاح شد…

17 ساعت ago