سیاست و دیپلماسی

جلسه شورای امنیت درباره ایران

به گزارش سرمایه فردا، جلسه شورای امنیت درباره ایران اهمیت بسیار زیادی داشت. بسیاری از کشورهای اروپایی اذعان کردند که تحریم های آمریکا و اروپا علیه ایران نه تنها منجر به بازدارندگی در برنامه هسته ای ایران نشده است. حتی ایران را به افزیش غنی سازی سوق داده است.

نماینده آمریکا در جلسه شورای امنیت درباره ایران گفت: تمام توان خود را به کار خواهیم برد که گزینه ایران هسته ای و اتمی محقق نشود. همچنین نماینده اتحادیه اروپا در شورای امنیت اعلام کرد: تحریم های هسته ای آمریکا تاثیری بر برنامه هسته ای ایران نداشته است.

برجام بهترین گزینه برای حل مسئله هسته ای ایران

«فو تسونگ»نماینده چین در شورای امنیت گفت:برجام بهترین گزینه برای حل مسئله هسته ای ایران بود. درباره قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص ایران (توافق موسوم به برجام) چین از طرفین می‌خواهد با تلاش بیشتر گفتگوها را از سر بگیرند. اسنپ بک نباید ابزاری بشود در دست کشورها برای ترساندن سایرین. ایران سال ها برای مذاکره سیگنال های مثبتی فرستاده است. باید مسیر اصلی گفتگوها را حفظ کنیم ترساندن ایران یعنی تضعیف گفتگو و اتمی شدن ایران.

نماینده اسلوونی در شورای امنیت:اسلوونی نسبت به اندازه و ماهیت نامشخص و ناشناخته برنامه هسته ای ایران ابراز نگرانی می کند. از ایران می خواهیم و درخواست می کنیم تا با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کامل داشته باشد. به درخواست فرانسه و اروپا برای یک راه حل دیپلماتیک برای بازگرداندن اهداف برجام ایران باید تلاش کند.

واکنش انگلیس در جلسه شورای امنیت درباره ایران

نماینده انگلیس در جلسه شورای امنیت درباره ایران گفت: برنامه هسته ای ایران هیچ وقت به این اندازه پیشرفته نبوده است و تهدید محسوب می شود. انگلیس و سایر طرف ها به دنبال راه حل دیپلماتیک هستند. ایران از طریق دیپلماتیک به نتیجه خواهد رسید.

سپس نماینده مالت در شورای امنیت گفت: برجام بهترین سازوکار ممکن برای اطمینان پیدا کردن از این بود که فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز است. راهکار اطمینان پیدا کردن از صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ایران را دیپلماسی می‌دانم نه رویکرد بحث نظامی.

رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل در جلسه شورای امنیت درباره ایران گفت: ۱۰ ماه تا پایان قطعنامه ۲۲۳۱؛ هشدار سازمان ملل درباره آینده برجام، دیپلماسی، راه‌حل تنش‌ها است. با اشاره به وضعیت شکننده بودن توافق هسته‌ای، بر ضرورت اراده سیاسی برای احیای برجام تأکید می کنم. هشدار می دهیم که شکست یا موفقیت این توافق تأثیرات جهانی خواهد داشت.

تهدید فرانسه در جلسه شورای امنیت درباره ایران

در ادامه نماینده فرانسه جلسه شورای امنیت درباره ایران اعلام کرد: ایران اکنون از ذخایر کافی برای ۴ بمب هسته‌ای برخوردار است. این تشدید تنش‌ها هیچ توجیه استفاده غیرنظامی ندارد. اظهارات مقامات ایران درباره احتمال تغییر دکترین هسته‌ای خود
نگران کننده است. ایران همچنین درحال توسعه برنامه موشکی خود است. اقدامات ایران در خلاف تعهدات برجامی آن و تهدیدی علیه صلح جهانی است. از همه ابزارهای دیپلماتیک برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران استفاده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: ایران به تشدید برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد که نقض برجام است. ایران باید به تعهد خود مبنی بر عدم دستیابی به سلاح هسته ای و تغییر دکترین هسته ای احترام بگذارد. فرانسه مصمم است از تمام ابزارهای دیپلماتیک برای این منظور استفاده کند.در صورت نتیجه نگرفتن از راه دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی سلاح هسته ای از راه نظامی وارد عمل می شویم.

روسیه در حمله به تاسیسات هسته ای در کنار ایران است

واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در شورای امنیت: آمریکایی ها بودند که تعهدات خود را نقض کردند/ اقداماتی که ایران انجام داده است صرفا یک واکنش به اقدامات بی منطق آمریکا است. درباره قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص ایران (توافق موسوم به برجام)؛ بروکسل و اتحادیه اروپا علیه ایران سوء استفاده می‌کنند. روسیه معتقد است باید به قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام پایبند بود. در خصوص ماهیت صرفا صلح آمیز فعالیت ایران کسی شک ندارد. آمریکایی ها یکجانبه از برجام خارج شدند و تحریم های یکطرفه علیه ایران وضع کردند.

او افزود: همه اقدامات ایران توسط بازرسان آژانس در شفافیت کامل بررسی شده؛ ایران یکی از کشورهای بسیار نزدیک به آژانس انرژی اتمی است. طرف های اروپایی به صورت ریاکارانه به دنبال متهم کردن ایران هستند. تهدید علیه ایران هیچ اثری نخواهد داشت. اقدامات گذشته آمریکا و طرف های اروپایی علیه ایران نتایج عکس داشته است. اقدامات برای اجرای اسنپ بک هیچ نتیجه ای نخواهد داشت.

محکومیت حمله علیه تأسیسات هسته‌ای ایران

نبنزیا ادامه داد: هر گونه حمله علیه تأسیسات هسته‌ای ایران محکوم است. باید یک سیگنال قوی علیه تهدیدات نظامی آمریکا و اسرائیل داده شود. و در اینجا اعلام میکنم؛ هرگونه حمله به تسلیحات هسته ای ایران نه تنها نتیجه ندارد بلکه شما را با ایران هسته ای و حمله هسته ای مواجهه خواهد کرد. در صورت هرگونه تهدید ایران و یا حمله به تاسیسات هسته ای ایران ما به شدت آن را محکوم و با این عمل ایران میتواند کشوری دارای سلاح هسته ای باشد. اگر به ایران حمله ای شود ما با تمام قدرت در کنار ایران خواهیم بود و آنگاه ایران هسته ای را به رسمیت خواهیم شناخت. دوران زورگویی غرب پایان یافته و غرب نمیتواند ملت ها را از داشتن ابزار قدرت و دانش با تحریم و فشار محروم کند در غیر اینصورت ما اماده هستیم تا با متحدانمان پاسخی دردناک به غرب دهیم

نماینده اتحادیه اروپا در شورای امنیت گفت: آمریکا علاوه بر تحریم‌های یکجانبه، پس از خروج خود از برجام تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران اعمال کرد، با این وجود «برنامۀ هسته‌ای ایران از همیشه توسعه یافته‌تر است.

واکنش به جلسه شورای امنیت درباره ایران

نماینده جمهوری اسلامی ایران گفت:درخواست های غیر واقعی گریانه آمریکایی ها و اروپایی ها و وضعیت سیاسی آنها برجام را با شکست روبه رو کرد. متهم کردن ایران غیر حقیقی است ایران هرگونه مسئله برجام در برابر تحولات منطقه را رد می کند. ریشه اصلی وضعیت فعلی خروج یکجانبه آمریکا از برجام بوده است. در واقع ذخایر اسرائیلی ها که سلاح هسته ای پیدا می شود جنایت هایی اسرائیل که علیه سوریه و غزه انجام می دهند عدم ثبات در خاورمیانه است؛ همکاران محترم ایران همواره به دیپلماسی به عنوان تنها مسیر درست معتقد است؛ ایران جدیت و صداقت خود را در مذاکرات نشان داده است. دیپلماسی نیازمند احترام دوجانبه است. مسیر دیپلماسی از گفتگو می‌گذرد نه تهدید.

او افزود: این گونه اتهامات به ایران تفسیر اشتباه از برجام است. برنامه هسته ای ایران صرفا صلح آمیز بوده است. ایران همواره در تعهدات خود به NPT جدی بوده و همواره به همکاری با آژانس انرژی اتمی متعهد است. تروئیکا اروپایی و آمریکایی به دنبال سیاسی بازی هستند و اسنپ بک ابزاری در دست شما برابر تهدید ایران نیست. تهدیدات شما با پاسخ متناسب مواجه خواهد شد.

واکنش کره جنوبی به برنامه هسته ای ایران

عضو کره جنوبی در شورای امنیت گفت: در نشست رسمی شورای امنیت در مورد منع اشاعه که امروز (۱۷ دسامبر) برگزار شد، من سفیر کره جنوبی هوانگ جون گوک نسبت به ادامه گسترش ذخایر و ظرفیت تولید اورانیوم غنی شده ایران از میزان ۶۰ درصد تا ۹۰ درصد و نقض تعهدات ایران ابراز نگرانی اعلام می کنم. کره جنوبی خواستار آگاهی از آینده برنامه جامع اقدام مشترک برجام در بحبوحه تغییرات سیاسی غیرمنتظره و افزایش تنش های مختلف در منطقه است. از همه طرف‌ها درخواست می کنم تا از طریق تلاش‌های دیپلماتیک فوری به دنبال پایبندی متقابل به برجام باشند. اگر ایران نمی داند بداند؛ در دوره جنگ جهانی کشور شما نقش خودش را ایفا کرده و یقینا ایران هسته ای سرآغاز جنگ جهانی سوم خواهد شد که سر منشاء آن شما هستید.

بیانیه مشترک سه کشور اروپایی درباره ایران

بیانیه مشترک سه کشور اروپایی در آستانه نشست شورای امنیت، نگرانی‌های جدی درباره افزایش فعالیت‌های هسته‌ای ایران را مطرح می‌کند؛ این بیانیه با اشاره به غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم و عدم همکاری کافی با آژانس، خواستار تغییر مسیر دکترین هسته ای ایران و بازگشت به مسیر دیپلماسی و صلح شده است. با توجه به پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ در اکتبر ۲۰۲۵، ده ماه آینده برای حل بحران هسته‌ای ایران حیاتی خواهد بود.

کشورهای پاناما، پاکستان، جمهوری گویان، یونان، فرانسه، دانمارک، جمهوری خلق چین، نماینده آژانس انرژی اتمی، “شخص رئیس جمهور” الجزایر، دبیر کل سازمان ملل، جمهوری کره جنوبی، فدراسیون روسیه، سیرالئون، اسلوونی، سومالی، ایالات متحده آمریکا و انگلستان‌ در جلسه شورای امنیت درباره ایران حضور داشتند.

modir

Recent Posts

انتخابات شورای شهر چه زمانی برگزار می شود

به گزارش سرمایه فردا، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس خبر داده که انتخابات شورای شهر احتمالا…

6 ساعت ago

خسارت ناترازی برق و کم کاری وزارت صنعت و نیرو

خسارات ناترازی برق با افزایش هزینه‌ها و اختلال در فرآیند تولید، وزارت صنعت، معدن و…

7 ساعت ago

رشد و چالش‌های پست بانک ایران

بازدهی بالایی که از سال ۹۹ تاکنون داشته است، ممکن است نتیجه‌ی کوتاه‌مدت باشد و…

8 ساعت ago

تحلیل نمادهای دارویی: عملکرد الحاوی منفی شد

تحلیل نمادهای دارویی نشان می دهد که افزایش قیمت دارو ممکن است به رشد درامد…

8 ساعت ago

گزارش بازار دلار و طلا در سال جاری

بازار دلار و طلا تحت برای سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش دارایی امن است. اما آیا…

16 ساعت ago

استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی

بازار سرمایه به یک وضعیت نوسانی رسیده و نیاز به استراتژی‌های سرمایه‌گذاری هوشمندانه‌تر از همیشه…

17 ساعت ago