به گزارش سرمایه فردا، در برنامه هفتم، ایجاد ۳٫۹ میلیون شغل با محوریت بنگاههای SMEs با تمرکز بر مشاغل روستایی برنامه ریزی شده است. اگر به این واقعیت توجه داشته باشیم که فوندانسیونهای اقتصاد یک جامعه، مشاغل تولید محور همچون کشاورزی و صنعت و خدمات پشتیبان این دو بخش اصلی اقتصاد هستند.
در مسیر تحولات اجتماعی، نسلهای Z و آلفا یعنی فرزندان جوان و نوجوان ایرانی در ادامه مسیر رشد سنی و دوران بلوغ زندگی به کار و درآمد نیاز دارند. طبیعتاً همگی هموطنان بدون در نظر گرفتن اینکه خودشان از کدامین نسل و ساکن کدام مکان جغرافیایی؛ شهر و روستا هستند برای پاسخگویی به این پرسش در درون اذهان خود خواهند اندیشید. هر یک از ایرانیان در جهت حمایت از اقتصاد و شغل تولید محور در کشورمان چه خدمتی از دستمان بر میآید.
همه میدانیم که تا یک دهه آینده، اقتصاد نفتی و به طور کلی مصرف انرژی فسیلی به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانهای از چرخه مصرف و تولید درآمد برای کشورهای تولید کننده نفت و گاز طبیعی خارج میشود و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
در اکثر کشورها به سرعت در حال نصب پنلهای خورشیدی و سایر ابزارهای تولید انرژی پاک در راستای حذف مصرف انرژی فسیلی هستند. این دگردیسی شامل تغییرات مصرف سوخت کلیه وسایل و لوازمات خانگی، خودروها، صنایع، ابزارهای بخش کشاورزی خواهند شد. بسیاری از مشاغل کنونی تعطیل و بسیاری از مشاغل جدید تأسیس خواهند شد.
در واقع بطور همزمان، دو نوع تغییر کیفی و کمی در شغل را در حال حاضر، مردمان جهان شهر در حال مشاهده هستند. طبیعتاً نسلهای Z و آلفا پیش قراولان اصلی شاغلین این دگردیسی بزرگ محیط کسب و کار جهانی و ملی میباشند.
نباید خواب بود. نباید بی تفاوت بود. نباید همچون مردمان دوران قاجاریه، تماشاچی تحولات بنیادین ناشی از رخداد انقلاب اول صنعتی قرن نوزدهم بود. از انقلاب صنعتی اول تا زمانیکه ایرانیها از حالت آچمز و تماشاچی خارج شدند، تقریباً یک قرن زمان برد! لیکن به برکت هوش و استعداد بی نظیر ایرانیان، وقتی هم که بیدار شدند. به فاصله کوتاهی توانستند از بسیاری از کشورهای در حال توسعه سبقت بگیرند.
این سالها نیز علی رغم تحمیل جنگی نابرابر و تحریمهای ناجوانمردانه و فشارهای متعدد به منظور عقب نگهداشتن مصنوعی توسعه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی کشورمان است. خوشبختانه از نظر پیشرفتهای علمی و شکوفایی استعدادهای بی نظیر و اثربخشی فرهنگ والای ایرانیان در جای جای این فلات سرافراز، پتانسیل و امکانات و ظرفیتهای غنی و توانایی و توانمندی ایران برای شکلگیری اکوسیستم فضای کسب و کار نوین همسو با کاروان جهانی که در حال پیاده سازی انقلابهای چهارم و پنجم صنعتی را این کشور داراست.
خسارتهای ناشی از محدودیتهای تحمیلی بدخواهان به بازارها و تحمیل هزینههای گزاف تبادلات مالی با بازارهای منطقه و دنیا غیر قابل انکار هستند، لیکن اگر به تاسی از قانون برنامه هفتم توسعه با اتکا به توانگری دانش فنی و سرمایههای ملی با بهره برداری بهینه از منابع موجود سطح اشتغال و تولیدات داخلی افزایش دانش محور داشته باشد امکان ایجاد ۹/ ۳ میلیون شغل و حذف مشاغل دلالی تورم زا در طول برنامه هفتم میسر است.
برای شکل گیری نهضت کارآفرینی مولد، شعار از اشتغال آفرینی برای جوانان و پیشرفت کشور، اجرای قانون برنامه هفتم توسعه بعنوان یک مأموریت ملی، ملکه ذهن برگزیده شود. همانطوری که اقتصاد کشاورزی محور ایران پس از نهضت ملی شدن نفت و اصلاحات ارضی وارد مرحله صنعتی و توسعه شهرنشینی و مدرنیته شد. اکنون به برکت اینترنت و دنیای دیجیتال، ظهور شغل های جدید فراصنعتی تا چند سال آینده محقق می شود. مفهومی که امروز از روستا- شهر، ثروتهای مادی، شرکت داری، مشاغل دولتی، خصوصی داریم، بسرعت تغییر خواهند نمود.
امروزه مدیران شرکتهای ایرانی همچنان به صورتهای مالی به اصطلاح سودآور، خوشحال نباشند. زیرا در چند سال آینده، از آنان پرسش میشود؟ چند نفر نیروی متخصص خلاق داری؟ تا چه اندازه از تکنولوژی نوین در برنامه ریزی و اجرا بهره برداری میکنی؟ تا چه میزان از تفکر جزیرهای فاصله گرفتی و به بهره وری بهینه ملی کمک میکنی!؟
در آغازین ماههای اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، وقت آنست که دولت، مجلس و شرکتهای خصولتی – خصوصی، شعار را برای توسعه فکری، معنوی، مادی نوجوانان و جوانان از جمیع جهات برای آماده نمودن آنان در جهت سکانداری آینده درخشان کشورمان تحت رویکرد مکتب مدیریت استراتژیک به باور ذهنی و شعار پر تکرار خویش تبدیل کنند.
حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…
این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…
در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…
شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال بهعنوان بزرگترین…