به گزارش سرمایه فردا، برخی تحلیلگران بورسی نگرانند که مثبت اخیر بازار بر خلاف دورههای رونقهای دارای عمر کوتاه باشد. در مواقعی که بازار با رونق زودگذر روبرو میشوند. حجم ورود پول به بازار کم ثبت میشود. فعلا ارزش معاملات زیر ۵ هزار میلیارد تومان ثبت شده است. به همین دلیل روند صعودی بورس فعلا تایید نشده است.
همیشه با افزایش تداوم رکود در بازار سهام، سهامداران با وجود ارزندگی نمادهای بورسی ریسک نمیکنند. به همین دلیل واکنش مثبت اخیر بازار سهام نشان دهنده فعلا نشانه آغار رشد نیست. اما می تواند در ادامه تبدیل به یک روند صعودی شود.
کارشناس بازارهای مالی با اشاره به اینکه در حال حاضر نمیتوان ارزندگی همه نمادها را تایید کرد، گفت: اما با قاطعیت نمیتوان ظرفیت صعودی بورس را رد کرد. این مسأله وابسته به سیاستهای دولت بعدی خواهد بود. اگر بعد از استقرار دولت بعدی رییس جمهور تصمیم بگیرد قیمتگذاری دستوری را حل کند.
حمید میرمعینی با بیان روند صعودی بازار تحت تاثیر سیاست گذاری ها تثبیت میشود، افزود: در غیر اینصورت بازار همچنان در روند نوسانی خود باقی میماند. این مسأله منجر به ادامه التهاب در بازار کالایی نیز میشود. به عبارت دیگر وقتی پول از بورس خارج میشود به سایر بازارهای کالایی سرایت میکند.
او با تاکید بر اینکه یکی دیگر از عواملی که درباره وضعیت بورس در دولت بعدی موثر است، افزود: سیاست دولت درباره نرخ سود بانکی، انتشار اوراق و … است. در سالهای گذشته دولت به دلیل کاهش درآمد حاصل از نفت با کسری بودجه مواجه بود. به همین دلیل دولت سیاستهای را برای جبران کسری بودجه بکار می گرفت. اثر آن رشد نقدینگی و در نهایت تورم بود.
میرمعینی با اشاره به اینکه بانک مرکزی برای مهار تورم سیاست فریز سرمایه با افزایش نرخ بهره را بکار می گیرد، تصریح کرد: این مسأله منجر میشود که نقدینگی در بازار سهام میز وجود نداشته باشد. در نتیجه بازار سهام نیز تحت تاثیر عملکرد دولت قرار میگیرد. بنابراین در شرایطی که دولت بتواند سیاستهای را بکار بگیرد که درآمد بیشتری داشته باشد. از طرف دیگر هزینه های خود را مدیریت کند عملا اقتصاد در مسیر با ثبات قرار می گیرد.
میرمعینی با تاکید بر اینکه چشم انداز بازار سهام در سال ۱۴۰۳ قابل پیشبینی نیست، اظهار کرد: در حال حاضر بازار مثبت شده است. اما از آنجایی که در یک ماه گذشته بازار سهام منفی بوده است. از طرف دیگر دامنه معاملات سهام محدود شده بود. به همین دلیل ظرفیت یک رشد موقتی را دارد. به خصوص اینکه دامنه معاملات بازار سهام بیشتر میشود.
او افزود: در نتیجه خرید حقوقی ها در نمادهای بزرگ رشد شاخص کل بورس رقم میخورد. پیرو حرکت مثبت شاخص، نمادهای کوچک نیز مثبت میشوند. اما این حرکت بازار مقطعی خواهد بود. در ادامه عوامل کلان اقتصادی و همچنین سیاستگذاری دولت بعدی رکن اصلی و تعیین کننده روند بورس خواهد بود.
یکی از عوامل مهم در کاهش جذابیتهای سرمایهگذاری در بازار سهام بی اعتمادی و حرکت پول حقیقی به سمت بازارهای کم ریسک است. به طور قطع سیگنال رییسجمهور بعد به سرمایهگذاران بورس مثبت است. این موضوع منجر میشود تا نشان دهد مردم انتخاب درستی داشته اند. از طرف دیگر مثبتها بازتاب چشمانداز اقدامات دولت خواهد شد. بنابراین در ادامه دولت راحتتر می تواند بازارسازها و بزرگان بازار را با خود همراه کند تا سیاستهای بعدی را اجرا کند.
در حال حاضر بازار سهام به محدوده ارزندگی رسیده است. به همین دلیل سیگنال رییسجمهور بعد به سرمایهگذاران بورس مثبت است. چراکه واکنش مثبت بازار نشانه همراهی سرمایهگذاران با برنامههای اعلامی در دوره کاندیداتوری است.
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…
حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشاندهنده تأثیر منفی هزینههای مالی و…