به گزارش سرمایه فردا، سیگنال به بورس از نیویورک توسط رئیس جمهور در مصاحبه هایی که با مقامات و رسانه ها موثر بود. او اعلام کرد که ایران آمادگی دارد تا درباره مسائل مختلف پای میز مذاکره بیاید. هرچند پیش از این نیز ایران در قبال پایبندی غرب به تعهدات خود اعلام کرده بود که می تواند درباره مسائل مختلف با غرب مذاکره کند. اما اینبار در میانه تنش های خاورمیانه این موضوع می تواند سیگنال جدی تری برای اقتصاد ایران محسوب شود و باعث شده درپاییز هزار رنگ بورس ایران آغاز سبزی داشته باشد.
در حالی که تنش های منطقه ای دوباره اوج گرفته است برخی نگران واکنش منفی بورس بودند.حتی بسیاری بر این عقیدهاند بعد از رشد چند هفته اخیر استراحتی موقت و دست به دست شدن و حجم خوردن برای بازار لازم است. ولی واکنش به سیگنال به بورس از نیویورک نبود. این مساله نشات از ارزندگی بورس ایران و موضع گیری مثبت مقامات ایران در نیویورک برگردد.
حالا این مثبت احتمالاً میتواند گرم کردن برای موج بعدی باشد. برای ادامهدار بودن و ایجاد یک کندل قوی از این نقاط به ورود پول های جدید نیاز است که به نظر می رسد کم کم در حال وارد شدن به بازار هستند. در شرایط کنونی بیشتر جنس جریان پول و نقدینگی خرد است که در پرتفوی مانده بود و به تدریج پول های بزرگ آماده حرکت در بازار خواهند شد.
علیرضا سادات کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه روند معاملات نشان داد که میتوان به بازار امیدوار بود، گفت: جریان پول بار دیگر با قدرت در حال ورود است و فروشندهها عقبنشینی کردند. البته با چند روز مثبت نمی شود روند صعودی را قطعی دانست. اما در این فضای خاص سیاسی این وضعیت بازاربسیار روحیه بخش و اثرگذار است. به عبارت دیگر یکی از مهمترین نشانههای رشد کوتاه مدت در بازار سهام، عدم واکنش به اخبار منفی سیاسی است. اما روند ادامه دار بازار نیازمند تصمیمات جدی به نفع شرکتهای بورسی مثل کاهش فاصله نرخ ارز نیمایی با نرخ ارز آزاد یا مدیریت بازار پول و بدهی جهت کنترل نرخ بهره است.
همچنین سادات تصریح کرد: با توجه به سیگنال به بورس از نیویورک که نشان دهنده آغاز مذاکرات است. حرکت کوتاه مدت میتواند حتی تبدیل به روند صعودی بلندمدت شود. بورس دوباره در مسیر بهتری قرار گرفته و گروه خودرو و بانک به عنوان لیدر بازار حرکت می کنند. درست گروه هایی که در چند وقت اخیر خبرهای منفی درباره ناترازی و زیان از آن ها دیدیم. این مساله نشانه ورود پول داغ به نمادهای این گروه است. به نظر می رسد که سناریوی حمایت قوی حقوقیها و صندوقهای تثبیت و توسعه ملی است. ورود جریان پول به بازار، تغییر کرده است.
کارشناس بازار سرمایه درباره سیگنال به بورس از نیویورک تصریح کرد: قطعاً تحولاتی سیاسی در نیویورک در جریان است واز طرف دیگر گزارشهای مالی و ماهانه شرکتها روند مثبتی را کلید زده است.
سادات با تاکید بر اینکه هر خبری در مقطع کنونی که نشان دهنده توسعه روابط ایران با کشورهای دیگر باشد مثبت تلقی می شود، اظهار کرد: با توجه به فضای تحریمی کشور هر خبری میتواند در شکل یک شوک خبری برای بازار و اقتصاد عمل کند و فضای متفاوتی را رقم بزند. خبرهای نسبتاً مثبت در حوزه سیاست چشمانداز بازار را امیدوارانهتر ترسیم کرده و کمی از ریسکهای سیاسی کاسته است. این شوک خبری نسبتاً مثبت برای بازار یکی از مهمترین اتفاقات پیش روی بازار برای آغاز روند صعودی است.
به گفته سادات گزارش های شش ماهه نیز جریان موثری برای حرکت در بازار خواهد بود بیشک گزارشهای مالی و به طور کلی فضای بنیادی شرکتها روند صعودی را تثبیت می کنند. اما در ادامه با سیاست های موثر دولت درعوامل بنیادی که در سود و فروش شرکتها اثرگذار هستند روند تایید می شود. مثبت های اخی ۷۰ درصد نمادهایی بودند که در فضای سودآوری و فروش و شرایط بنیادی قویتر عمل کردند. بنابراین مانند همیشه عوامل بنیادی اثری قوی تر از شرایط روانی بر معاملات تاثیر دارد.
با توجه به فضای فعلی نرخ بهره بالا و فاصله نرخ نیما با بازار آزاد و همچنین انتشار گزارشهای ضعیف اثر معکوسی بر معاملات می گذارد و فشار فروش بازار را بیشتر خواهد کرد. پس در معاملات بازار علاوه بر در نظر گرفتن سیاست های کلان دولت باید به گزارش شرکت ها نیز توجه کرد.
وزیر اقتصاد وعده کمک کردن به بازار سرمایه و بهبود وضعیت این بازار را داده است و حتی بهبود بازار را جزو اولویتهای بالای دوران وزارت خود میداند و در صحبتها و توئیت ها نیز بر موضوع تاکید کرده است. در همین راستا بسیاری از افراد معتقدند سه جریان اگر در بازار اصلاح شود خود به خود فضای رشد قیمت بهبود بازار رخ میدهد. اولین نرخ بهره، دومی نرخ نیما و سوم رابطه دولت با شرکتها در بودجه و قانونگذاریهاست.
تا به امروز در مورد هر سه موضوع بنیادی اثرگذار بر بورس وزیر اقتصاد و سایر وزرا و دستاندرکاران موضع گیری مثبتی کرده اند. بانک مرکزی نیز در حمایت از بورس تغییر نرخ نیما را با سرعت کم در مسیر اصلاح قرار داده است. اما رفتار دوگانه در قبال تامین مالی دولت وجود دارد و همین مساله بر نرخ بهره و انتشار اوراق با نرخ بهره بالا تاثیر گذار شده است مه با وعده های وزیر اقتصاد سازگاری ندارد. نرخ بهره به عنوان یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در بازار مطرح میشود و اگر انتشار اوراق با نرخهای ۳۳ و ۳۴ ادامه داشته باشد خیلی زود دوباره نرخ اخزا در بازار بالا کشیده و فضای تحولات دلسردکننده بر بورس حاکم خواهد شد.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…