بانک و بیمه

سیپات بازوی بانکداری اجتماعی بانک سینا



به گزارش تیتر ۲۰-  بانک‌های اجتماعی علاوه‌بر جنبه اجتماعی و زیست‌محیطی، جنبه‌های اقتصادی نیز دارند، بانک سینا در راستای این نوع بانکداری پلتفرم سیپات را به عنوان یکی از محصولات فناورانه سرزمین هوشمند سینا رونمایی کرده که سامانه حامی هوشمند ویژه ارائه خدمات بانکداری اجتماعی است.
از آنجایی که بانکداری اجتماعی اینگونه تعریف شده که تأثیرگذاری مستقیم، با افزایش عملیات بانکی، پس‌اندازها و تسهیلات، میان مردم و سازمان‌ها است و به گونه‌ای که رخ می دهد به عموم مردم، محیط و فرهنگ، نفع می‌رساند، از این رو سامانه سیپات گامی به سوی توانمندسازی و تقویت توان اقتصادی اقشار مختلف جامعه بوده، زیرا این امکان را دارد که اطلاعات جامعه مخاطب بنیاد علوی را به صورت سیستمی و مکانیزه بر روی سامانه ثبت کند و بنا بر تقاضای متقاضیان، برای دریافت تسهیلات از طریق پلتفرم سیبانک و در شرایط خاص از طریق شعبه های شناور مراجعه حضوری بانک به نیاز آنها پاسخ داده شود. همین قابلیت باعث شده که سیپات بتواند به بستری برای مشارکت سایر سازمان های حمایتی بدل شود.
ویژگی اساسی بانک‌های اجتماعی، توسعه انسانی  است. بانک‌های اجتماعی، بیشتر توان خود را بر توجهات اجتماعی، متمرکز کرده‌اند و بیشتر ظرفیت‌های خود را به جای سودمحوری بر اجتماع‌محوری قرار داده‌اند و براساس توسعه انسانی در راستای سبک زندگی عادلانه‌تر، پایدارتر و زیست‌محیطی‌تر، اقدام می‌کنند و در نهایت، بیشتر به دنبال خلق مزیت برای کل جامعه بوده که اینکه کسب سود بیشتری برای تعداد مشخصی سهام‌دار خلق کنند.
پلتفرم سیپات به این دلیل مورد توجه سازمان های حمایتی قرار گرفته که پیش از این، اعطای وام‌های حمایتی و اشتغالزایی در مناطق کم‌برخوردار  هدف بنیاد علوی با دشواری‌های زیادی برای مشتریان همراه بوده است و حالا قرار شده همه این مشکلات را برطرف کند، در عین حال بانک‌ سینا از مسئولیت اجتماعی در پوشش اقشار محروم در مناطق محروم نیز غافل نشده و به نوعی پرچمدار توسعه بانکداری الکترونیکی شده است.

فعالیت اصلی سیپات
بنابراین فعالیت اصلی سیپات بر تأمین نیازهای موجود در جامعه محروم   است؛ در حالی که به طور هم‌زمان، پایداری اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست‌محیطی را نیز در نظر می‌گیرد. در واقع تمرکز و هسته اصلی آن، بر فراهم کردن یک «خوب عمومی»، با ایجاد منافع چندگانه متمرکز است.
همچنین با استفاده از قدرت منابع خود بر بخش کسب‌وکارهای متوسط و کوچک  به توسعه خدمات و محصولاتی می‌پردازد که نیازهای مالی مشتریان خود را برطرف می کند. همچنین، زمینه‌های لازم برای زندگی با کیفیت‌تر و داشتن روابطی بلند‌مدت با مشتریان را فراهم می کند. از سوی دیگر، یک بانک پس‌انداز و وام محسوب می شود که اغلب، تأمین مالی کسب‌و‌کارهای کوچک، متوسط و کسب‌وکارهای خرد روستایی در سطح کشور را بر عهده می گیرد. استراتژی سیپات این است که با استفاده از ثروت‌های فردی و ثروت‌های ناشی از کسب‌وکار، منابعی را برای سود رساندن به کل جامعه فراهم کند.
در حال حاضر بانک سینا به دلیل اینکه شعبه های سیار را راه اندازی کرده و همچنین در بانکداری الکترونیک به سطح بالایی رسیده به راحتی می تواند بانکداری اجتماعی را برای حمایت از اقشار ضعیف جامعه را اجرایی کند.‌ برای نمونه اعطای وام‌های مقرون‌به‌صرفه برای تأمین مالی، توانمندسازی مؤسسات خیریه، انجمن‌های اجتماعی، سازمان‌های داوطلبانه، کسب‌و‌کارهای جمعی و کارآفرینی از جمله قابلیت هایی است که می توان از طریق سیپات اجرایی کرد و در قالب اعطای وام برای طرح‌های ابتکاری که ارزش اجتماعی، زیست‌محیطی و فرهنگی دارند خدمات و محصولات را مورد حمایت قرار دهد که نوع منافع عمومی محسوب می شود.

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

21 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

21 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

22 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

1 روز ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago