انتخاب سردبیر

سیاستگذاری اشتباه در قوانین و مقررات فعالیت بنگاههای خرده فروشی

به گزارش سرمایه فردا، در سال های اخیر فروشگاه های زنجیره ای توسعه زیادی پیدا کرده اند بدون اینکه مطالعات کارشناسی و امکان سنجی انجام داده باشند و حالا برخی از شرکت ها به دنبال جمع کردن شعبه های خود هستند.

عضو هیات علمی موسسه مطالعات بازرگانی با اشاره به اینکه سیاستگذاری اشتباه در قوانین و مقررات شکل گیری و فعالیت بنگاه‌های خرده فروشی، فضای کسب و کار آنها را به سمت اجحاف به مصرف کنندگان سوق داده است، گفت: متاسفانه دولت در دهه ۱۳۹۰ به اشتباه وظایف حاکمیتی بیشتری همچون نظارت و بازرسی بر بازار و بخشی از تنظیم بازار را به تشکل های صنفی زیرمجموعه اتاق اصناف واگذار کرده که این کار آنها را از وظایف اصلی شان دور کرده است.

در کشورهای دیگر در کنار تشکل های صنفی کارفرمایی همچون اتاق اصناف یا اتاق بازرگانی، تشکل مربوط به مصرف کنندگان نیز فعالیت دارند و همه آنها وظیفه حمایت از زیرمجموعه را دارند. آنها همچون در زمینه آموزش تخصصی متقاضیان فعالیت در این کسب و کارها و گرفتن آزمون از آنها را انجام می دهند، اما در زمینه مجوز شروع و تداوم فعالیت کسب و کارها کاری انجام نمی دهند

داود چراغی با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده بخش بازرگانی داخلی شامل عمده فروشی و خرده فروشی کالاها در ایران، عدم توجه به پیش فرض ورود و خروج بنگاه‌های مختلف به این بازار است، افزود: این مسأله موجب دوری از فضای رقابتی انها شده است. درحالی که کشورهای توسعه یافته امکان فعالیت همه بنگاه‌های کوچک و بزرگ، ثابت و سیار، مجازی و حقیقی در صورت رعایت استانداردهای مربوطه وجود دارد. ضمن اینکه شهرداری ها نقش اصلی در برنامه ریزی و طراحی و ایجاد بازارهای مختلف خرده فروشی را انجام می دهند.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات بازرگانی تصریح کرد: همچنین در کشورهای دیگر در کنار تشکل های صنفی کارفرمایی همچون اتاق اصناف یا اتاق بازرگانی، تشکل مربوط به مصرف کنندگان نیز فعالیت دارند و همه آنها وظیفه حمایت از زیرمجموعه را دارند. آنها همچون در زمینه آموزش تخصصی متقاضیان فعالیت در این کسب و کارها و گرفتن آزمون از آنها را انجام می دهند، اما در زمینه مجوز شروع و تداوم فعالیت کسب و کارها کاری انجام نمی دهند.
چراغی عضو هیات علمی موسسه مطالعات بازرگانی افزود: عموما خرده فروشان باتوجه به تعداد اقلام کالایی و متراژ فروشگاه و خدمات جانبی، درجه بندی می شوند. خرده فروشی کوچک محصولات مورد نیاز روزانه مردم را بصورت محلی، خرده فروشی چند گروه کالایی در عرضه مایحتاج هفتگی خانوار، خرده فروشی بزرگ، بخش عمده محصولات مورد نیاز خانوار و همچنین خرید کلی و ماهانه خانوار عرضه می کنند.
او با تاکید بر اینکه در در اواخر دهه ۱۳۸۰ بعداز تصویب و اجرای طرح تحول نظام توزیع، فروشگاه‌های زنجیره ای رشد گسترده یافتند و عموم مردم استقبال زیادی از این فروشگاهها کردند، گفت: اما متاسفانه خرده فروشان سنتی از طرق مختلف بدنبال پیگیری برای جلوگیری از رشد فروشگاه‌های زنجیره ای کرده اند و در نهایت در اواخر دهه ۱۳۹۰، با رایزنی با مدیران دولتی اقداماتی به جلوگیری از تخفیف های فروشگاه‌های زنجیره ای را تصویب و ابلاغ کردند. درحالی که نقطه قوت فروشگاه‌های زنجیره ای تخفیف مناسب و پویا در عرضه محصولات است. این کار ضربه زیادی به رشد فروشگاه زنجیره ای وارد کرده است.

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

11 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

11 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

11 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

15 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

1 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

1 روز ago