آخرین اخبار

سفته های گرفته شده توسط کارفرما دیگر وجاهت قانونی ندارند

به گزارش سرمایه فردا، همین  چند ماه پیش بود که  حسین علی رعیتی فرد، معاون روابط کار وزارت کار اعلام کرد: اصلاح برخی از مواد قانون کار با هدف تامین امنیت شغلی کارگران به مجلس ارایه شده است، در این راستا کارفرمایان دیگر حق اخذ سفته و چک از کارگران را ندارند.
حسین رعیتی فرد افزود: اصلاح بندهایی از قانون کار در کارگروه امنیت شغلی و ساماندهی قراردادهای مدت موقت نهایی شده که می تواند بخشی از مشکلات کارگران را خصوصا در زمینه امنیت شغلی رفع کند.

نیما پرتوی، کارشناس ارشد روابط کار در این خصوص گفت: همانطور که قبلاً هم گفته شد از ابتدای سال ۱۴۰۲ سفته های گرفته شده توسط کارفرما دیگر وجاهت قانونی ندارند و در صورت استفاده کارفرما و طرح شکایت در دادگاه عمومی قرار رد دعوا صادر می شود.

* جایگزین سفته استخدام کارگر مشخص شد

با وجود سند پشتیبان، جای نگرانی وجود ندارد و کارفرمایان می‌توانند از همین حالا به راحتی سند پشتیبان را جایگزین چک و سفته نمایند.

در حال حاضر بسیاری از کارفرمایان بابت اموال و دارایی‌هایی که نزد کارکنان خود دارند، از آنان اسناد تضمین (مثل چک و سفته) دریافت می‌کنند و چنانچه این روند متوقف شود، مدیران با چالش روبرو خواهند شد. لیکن با وجود سند پشتیبان، جای نگرانی وجود ندارد و کارفرمایان می‌توانند از همین حالا به راحتی سند پشتیبان را جایگزین چک و سفته نمایند.

البته سند پشتیبان، سندی است که می‌بایستی برای هر کسب‌وکار، با توجه به شرایط حاکم بر آن بنگاه اقتصادی، بطور اختصاصی طراحی گردد اما این امکان وجود دارد که تمام تعهدات قانونی کارکنان در قبال کارفرما، به طور شفاف و با ضمانت قانونی، در آن گنجانده شود.

مزایای داشتن سند پشتیبان برای کارفرما چیست؟ مزیت سند پشتیبان این است که اولاً تعهدات کارکنان در قبال کارفرما، بطور واضح در این سند درج می‌گردد و کارکنان با درک صحیح از تعهدات خود، آن را امضاء می‌کنند.

ثانیاً به دلیل ضمانت اجرایی قانونی، کارکنان با امضا این سند خود را در قبال تعهداتی که می‌سپرند، مسئول می‌دانند.ثالثاً در صورت خلف وعده از سوی متعهد (کارگر)، این سند با سرعت بسیار بالا اجرایی خواهد شد. و در آخر، این سند، موجب تحکیم رابطه پایدار و منطقی بین کارکنان و کارفرمایان خواهد شد./تسنیم

modir

Recent Posts

وضعیت بنیادی نماد سخزر

سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…

9 ساعت ago

عملکرد نماد شکبیر در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت در…

9 ساعت ago

آیا نماد لطیف سودآور است

حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینه‌ها و…

9 ساعت ago

نماد دزهراوی سودآور است؟

امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشان‌دهنده افزایش کارآمدی و کاهش…

10 ساعت ago

ارزیابی عملکرد نماد پارتا در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت…

10 ساعت ago

نماد خشرق چگونه سهامی است؟

حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشان‌دهنده تأثیر منفی هزینه‌های مالی و…

10 ساعت ago