به گزارش سرمایه فردا، ثبت نام در سامانه املاک و اسکان به عنوان شرط ارائه خدمات عمومی دولتی و ثبت اطلاعات ملکی در این سامانه، اقدامی مهم برای اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی و افزایش شفافیت در بازار مسکن است. در این رابطه مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، به نقش این سامانه در ساماندهی بازار مسکن و مالیاتستانی هوشمند اشاره و بر اهمیت همکاری دستگاههای اجرایی در الزام ثبت اطلاعات ملکی تأکید کرد.
مصطفی پوردهقان، نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش سامانه املاک و اسکان در ساماندهی بازار مسکن و مالیاتستانی هوشمند اظهار کرد: «یکی از مهمترین اهداف این سامانه، ایجاد شفافیت در بازار مسکن و شناسایی املاک و مالکان واقعی است. بر همین اساس، یک ماه پیش اعلام شد که صدور دستهچک منوط به ثبت اطلاعات ملکی در این سامانه خواهد بود و در این مدت، مراجعات مردم برای ثبت اطلاعات رشد ۲۰۰ درصدی داشته است.»
وی با اشاره به تأثیر همکاری دستگاههای اجرایی در موفقیت این طرح افزود: «یکی از نکات مهم در اجرای سیاستهای مالیاتی و اقتصادی، استفاده از ظرفیت سایر دستگاههای اجرایی است. دولت از ابتدای بهمن این الزام را اعمال کرد که افرادی که متقاضی دریافت دستهچک هستند، باید اطلاعات املاک خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند. در ابتدای اجرای این طرح، برخی مقاومتهایی وجود داشت و پیامهایی دریافت میشد مبنی بر اینکه ارتباطی میان صدور دستهچک و ثبت املاک وجود ندارد، اما اکنون این موضوع برای مردم جا افتاده و روال عادی خود را پیدا کرده است.»
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تأکید بر لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی برای سیاستگذاری مؤثر خاطرنشان کرد: «یکی از مشکلاتی که همواره مطرح میشود، نبود اختیارات کافی برای دولت در اجرای برخی سیاستهاست. اما در واقع، بسیاری از این اختیارات را میتوان با هماهنگی میان نهادها و دستگاههای مختلف ایجاد کرد. بهعنوان مثال، در موضوع ثبت املاک، دولت از ظرفیت نظام بانکی برای الزام افراد به ثبت اطلاعات ملکی استفاده کرده است. این یک سیاست درست است، چراکه هم به بانک مرکزی در مدیریت نقدینگی و صدور چکهای تضمینشده کمک میکند و هم دولت را در شناسایی املاک خالی و وضعیت مالکیت مسکن یاری میدهد.»
پوردهقان با اشاره به اهمیت شفافسازی اطلاعات ملکی در نظام مالیاتی تصریح کرد: «یکی از اهداف این سامانه، شناسایی خانههای خالی و جلوگیری از سوداگری در بازار مسکن است. بسیاری از افراد دارای چندین واحد مسکونی هستند، اما با روشهای مختلف از پرداخت مالیات بر خانههای خالی فرار میکنند. وقتی اطلاعات املاک بهصورت دقیق ثبت شود، امکان نظارت بر این موضوع افزایش یافته و درآمدهای مالیاتی دولت نیز به شکل عادلانهتر و دقیق تری تأمین خواهد شد.»
وی در پایان تأکید کرد: «گسترش مالیاتستانی هوشمند و سیستمی، مستلزم ایجاد زیرساختهای دقیق اطلاعاتی است. سامانه املاک و اسکان، یکی از مهمترین ابزارهای تحقق این هدف است و هرچه دستگاههای اجرایی بیشتری در این مسیر همکاری کنند، میزان فرار مالیاتی کاهش یافته و شفافیت اقتصادی افزایش پیدا خواهد کرد.»
مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان رویداد ملی هنر سرامیک دانشجویان ایران با عنوان «متغیرها»، در…
سرمایه گذاری موفق شروطی دارد که باید رعایت شود. برای آموزش ترید و معامله گری…
شوک افزایش قیمت برنج در حالی رخ داد که کشاورزان بهترین محصول خود را به…
سبد معیشت کارگران حدود ۲۳.۴ میلیون تومان تعیین شده اما با توجه به پایه حقوق…
پروفسور محمد شریف ملکزاده، پدر علم نوین مدیریت گردشگری و بنیانگذار نظریه MFT (گردشگری با…
تبریز به دلیل موقعیت راهبردی و ظرفیتهای طبیعی و تاریخی، نقش حیاتی در اقتصاد ایران…