آخرین اخبار

ساز و کار اقتصادی بازارها با افت شاخص دلار

به گزارش سرمایه فردا، ساز و کار اقتصادی بازارها با افت شاخص دلار، بازارهای جهانی از جمله طلا و رمزارزها فرصت دارند تا به جبران ضرر‌های قیمتی خود بپردازند. گفتنی است که فلز زرد نیز از این قانون پیروی کرده و با افت دلار جهانی به کف کانال ۱۰۴ واحدی در حال صعود دوباره به کانال ۲۰۰۰ دلاری است. اما سوال این است که در این مسیر موفق خواهد بود؟ پاسخ این سوال ارتباط مستقیمی به واکنش سیاستگذاران فدرال رزرو دارد.

افراد متخصص در این حوزه دو فرضیه احتمالی را ارائه کردند.این احتمال که دارایی محبوب سرمایه‌گذاران از کانال ۲۰۰۰ دلاری عبور می‌کند یا خیر، سبب شد تا تحلیلگران دو سناریوی احتمالی را ارائه دهند. در وهله اول آنها معتقدند که گرچه اتخاذ سیاست‌های انقباضی نقش مهمی در نوسانات بازارهای جهانی ایفا می‌کند، اما قابل ذکر است که دلار جهانی و بازارها قبل از انتشار داده‌های تورمی و نشست‌های فدرال رزرو واکنش‌های متفاوتی از خود نشان داده و برای مدت زمان کوتاهی در بی‌ثباتی به سر می‌برند.

آمارها نشان می‌دهد که نوسانات بازارهای مذکور، حتی اگر هیچ سیاستی نیز اتخاذ نشود می‌تواند طلا را در مدت زمان طولانی‌تری به بالای کانال ۲۰۰۰ دلاری سوق دهد. مطالب فوق این سیگنال را می‌دهد که برای ثبت رکورد قیمتی جدید طلادر مدت زمانی کوتاه باید جرمی پاول به صورت رسمی اعلام کند که چرخه سیاست‌های انقباضی به پایان رسیده است. اما اکنون که پاول در سخنرانی اخیر خود تاکید کرده که در صورت تداوم روند صعودی تورم نرخ بهره سیاستی را افزایش می‌دهد، نمی‌توان به صورت حتمی گفت که روند صعودی طلا ادامه‌دار خواهد بود. از سوی دیگر آنها افزودند که تورم ایالات متحده در سه ماه اخیر به دلیل افزایش هزینه‌های انرژی تغییر مسیر داد و صعودی شد.

اکنون شاخص قیمت مصرف‌کننده در ماه اکتبر به دلیل کاهش هزینه‌ها در سایر بخش‌ها بار دیگر شیب کاهشی به خود گرفت، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که هزینه‌ها به‌خصوص قیمت انرژی در ماه‌های آتی صعودی نشود. بنابراین همان‌طور که پاول اعلام کرد، اگر نیاز باشد بازارها بار دیگر شاهد افزایش نرخ بهره خواهند بود. بی‌شک این واقعه تبعات خاص خود را خواهد داشت که از جمله این تبعات می‌توان به عقبگرد طلا و تقویت شاخص دلار اشاره کرد.

اقتصاددانان اشاره کردند که تفاوت این دو سناریو، مدت زمانی است که بازارها روند صعودی به خود می‌گیرند؛ زیرا هرچند تورم با هدف بانک مرکزی فاصله ۱٫۲ درصدی دارد اما باید گفت که نقشه ضد تورمی پاول رو به اتمام است و به نظر می‌رسد که سیاست‌های انبساطی در اواسط ۲۰۲۴ آغاز خواهد شد./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

تحلیل وضعیت مالی و عملیاتی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران

شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: در سال گذشته موفق شد حدود ۱۹ میلیارد تومان…

19 ساعت ago

نقش روابط عمومی در ارتباطات مؤثر میان شهروندان و مدیریت شهری

سخنگو و مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان گفت:  ارتباطات مؤثر میان شهروندان و…

20 ساعت ago

نظم بازار، سرنوشت اقتصاد را رقم می‌زند

برخلاف تصورات رایج، موفقیت اقتصادی کشورها نه به جمعیت کم وابسته است و نه به…

2 روز ago

شهرداری تهران با تحولات گسترده‌ای همراه خواهد شد؟

شهردار تهران با اشاره به اینکه تبدیل مدیریت شهری تهران از یک نهاد خدماتی به…

2 روز ago

بازار فروش دستگاه تصفیه آب خانگی تصفیه آسا

اهمیت استفاده از دستگاه‌ تصفیه آب خانگی روز به روز بیشتر می‌شود تا خانواده‌ها بتوانند…

2 روز ago

مدیریت افراد غیرمنطقی در سازمان‌ها

درک و مدیریت افراد غیرمنطقی نه‌تنها نیازمند مهارت و تجربه است، بلکه اتخاذ رویکردهای هوشمندانه…

2 روز ago