به گزارش سرمایه فردا، ریزش بورسهای جهانی به دلایل متعددی رخ داد. نخست، دادههای اقتصادی ضعیف از آمریکا و نگرانیها درباره رکود اقتصادی، حضور ترامپ و جنگ باعث کاهش شدید شاخصها شد. همچنین، افزایش نرخ بهره توسط بانکهای مرکزی و نگرانیها از سیاستهای پولی سختگیرانهتر نیز تاثیرگذار بود. علاوه بر این، تنشهای ژئوپلیتیکی در مناطق مختلف جهان، از جمله بحرانهای جدید در خاورمیانه، به بیثباتی روند بازار بورس زدهاست
به طوری که شرکتهای فناوری به واسطه هوش مصنوعی هم که صدها میلیارد دلار را در ماههای گذشته جذب شرکتهای فن آوری کرده بودند. با عدم بازدهی کافی و ناتوانی در ایجاد درآمد واقعی و محسوس، خیلی ها را دلسرد کرده و احتمالا تکرار دوره زمستان AI دور از ذهن نیست .
احتمال پیروزی ترامپ هم بیشتر شده همین مسأله روند بازار بورس ایران را منفی از کرده است. البته با دخالت حمایتی دولتها ، بورس های جهانی پس از چند روز تلاطم آرام میگیرند و نوسانات کمتری را شاهد خواهیم بود.
رفع تحریمهای اقتصادی، بدون رفع تحریمها نه سرمایه گذاری خارجی به ایران می آید . نه توریست خارجی می تواند به ایران بیاید و راحت خرید کند و پول تاکسی و هتل و خرید بدهد. نه تاجر می تواند کالای ارزان و با کیفیت را از سراسر دنیا به دست تولید کننده یا مصرف کننده برساند. نه ما بخشی از زنجیره تجارت جهانی ، زنجیره ارزش جهانی و زنجیره توزیع و حمل و نقل جهانی خواهیم شد. به همین دلیل روند بازار بورس هم منفی است.
با تحریمها ایران هرگز نمی تواند دارای دهها کمپانی بین المللی و برندهای جهانی شود و راه توسعه اقتصادی را دنبال کند .با تحریم ما از تمامی پلتفرمها و سامانه های مدرن جهانی محرومیم. هم اکنون سوئیفت و بیمه های جهانی و سازمانهای حمل و نقل جهانی و سیستم های جامع گمرکات و صدها پلتفرم فراگیر و تسهیل کننده جهانی مبتنی بر تکنولوژی و دانش روز به روی ایران بسته است.
پذیرش استانداردهای FATF و تقویت نظام شفافیت مالی، گام دیگری است که نقش مهمی در اقتصاد ایران ایفا میکند. FATF به عنوان نهاد بینالمللی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، از کشورهای عضو خود میخواهد تا استانداردهای شفافیت مالی را رعایت کنند. عضویت ایران در FATF، نه تنها به بهبود رتبه اعتباری کشور کمک میکند، بلکه زمینهساز جذب سرمایهگذاری خارجی و تجارت بینالمللی نیز خواهد بود.
بدون پذیرش آف ای تی اف ، حتی دوستان چینی و روسی ما هم در ایران سرمایه گذاری نمی کنند. تجارت و تولید و مبارزه با فساد و دستیابی به فرصتهای بزرگ سرمایه گذاری مالی و بانکهای مهم بین المللی حتی با رفع تحریمهای اقتصادی ، بدون پذیرش استانداردهای مالی ممکن نیست. به همین دلیل برخی نمادهای بورسی مانند بانکها و صندوقهای مالی به دلیل اینکه نمیتوانند در معاملات بین المللی مشارکت داشته باشند در روند بازار بورس تاثیر منفی میگذارند.
اجرای برنامه اصلاحات فوری اقتصادی باید بهگونهای طراحی شوند که توان رقابتی ایران در بازارهای جهانی را افزایش دهند. این شامل اصلاحات ساختاری در بخشهای مختلف اقتصادی، لغو فرامین اقتصاد دستوری و قیمت گذاری دستوری، پرهیز از تصمیمات رانتی و توزیع تبعیض اقتصادی با ارز چند نرخی و فروش مجوزها و فرصتها، افزایش بهرهوری تولید ، توسعه فناوری و بهبود زیرساختها و رفع ناترازی ها میشود. بحران مالکیت و تهدید سرمایه گذار و یا نگرانی از انباشت ثروت هر سه ضد توسعه اقتصادی و متضاد با منافع ملی هستند . تا ریسکها کاهش نیابد شاهد گشایشی نخواهیم بود . این روند باید پایان یابد تا اقتصاد ایران شاهد بازگشت روند سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی باشد .
موسسه ملل به انحلال نزدیک تر شد. چراکه در ۶ ماهه سال ۱۴۰۳ نسبت به…
نماد میدکو در ۶ ماهه نخست سال جاری با افت سودآوری مواجه شده است. از…
بیمه سینا در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ افت قابل توجهی در سوداوری داشته است.…
دلایل نگرانی سهامداران بانک تجارت پرونده قضایی شرکت صرافی بانک تجارت است که در شرایطی…
تعیین تکلیف پتروشیمی دهدشت به هلدینگ خلیج فارس و علی عسگری گره خورده است. به…
در گزارشهای ۶ ماهه حسابرسی نشده شرکت مخابرات از پروندههای حقوق رونمایی کرده که حدودا…